از بهترین ها مشاوره بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612
از 8 صبح الی 12 شب حتی در ایام تعطیل
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر

رشته تجربی – هر آنچه باید بدانید از انتخاب رشته نهم تا دانشگاه و اشتغال

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :

9099071612

رشته تجربی - هر آنچه باید بدانید از انتخاب رشته نهم تا دانشگاه و اشتغال

 

انتخاب رشته نهم به دهم ، از تصمیمات مهم زندگی هر یک از دانش آموزان است. شما با انتخاب کردن رشته تحصیلی خود ، تعیین می کنید که در آینده وارد چه دانشگاه هایی خواهید شد ، در چه رشته ای تحصیل خواهید کرد ، چه شغلی خواهید داشت ، جایگاه اجتماعی تان چگونه خواهد بود و به همین دلیل است که انتخاب رشته در این پایه تحصیلی ، به دغدغه بزرگی برای دانش آموزان و والدین تبدیل شده است. رشته تجربی به دلیل دارا بودن شاخه های تحصیلی متنوع در دانشگاه بیشتر مورد توجه دانش آموزان قرار می گیرد مخصوصا اینکه برای ورود به سه رشته پرطرفدار پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی باید از طریق انتخاب رشته تجربی اقدام کرد.

شرط معدل ورود به رشته تجربی ، معدل 14 پایه نهم است همچنین مجموع نمرات هر یک از دروس زیست ، شیمی و ریاضی سه پایه تحصیلی هفتم ، هشتم و نهم حداقل باید 42 باشد و نمره پایین تر پذیرفته نمی شود.

انتخاب رشته تجربی پایه نهم

علاقه مندی به دروس زیست شناسی و شیمی شرط اصلی ورود به رشته تجربی است ، دانش آموزی که وارد این رشته می شود باید در کنار داشتن هوش ریاضی قوی ، درک بالایی از مفهومات زیست شناسی را نیز داشته باشد. بر خلاف تصور اکثر دانش آموزان ، زیست شناسی درس حفظی نیست و کاملا مفهومی است پس با تصور اینکه مهم ترین درس رشته تجربی یعنی زیست شناسی حفظی و راحت است ، وارد این رشته نشوید.

مرتبط بخوانید : انتخاب رشته تجربی – راهنمای جامع

برای هدایت تحصیلی پایه نهم به دهم ، مواردی تاثیر گذار هستند که دانش آموز ، والدین و مشاور باید در انتخاب رشته این موارد را لحاظ کنند. نتیجه کسب شده در آزمون های مشاوره ای و نمرات درسی دانش آموز هر کدام به تنهایی 35 درصد تاثیر گذار در انتخاب رشته هستند یعنی 70 درصد اصلی انتخاب رشته مربوط به نمرات دانش آموز و نتایج آزمون های مشاوره ای است. پس از این دو مورد ، علاقه دانش آموز ، نظر والدین و مشورت با آنها ، نظر معلمین کلیه دروس و نظر مشاور تحصیلی هر کدام به میزان 5 تا 10 درصد برای انتخاب رشته نهم به دهم تاثیر گذارند.

در مورد هدایت تحصیلی نهم به دهم سوالی دارید؟

همین حالا تماس بگیرید 

تماس از سراسر کشور 9099071612

تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل

دروس و توانایی های لازم برای ورود به رشته تجربی

دانش آموزانی که وارد رشته تجربی می شوند ، به خوبی این موضوع را می دانند که رشته ای که انتخاب کرده اند ، سخت است. سخت بودن رشته تجربی به این دلیل است که برای قبولی در دانشگاه و ورود به رشته های پرطرفداری همچون پزشکی و پیراپزشکی باید تلاش بسیاری داشته باشید و فقط به آموزش های مدرسه بسنده نکنید. پس دانش آموز رشته تجربی باید پشتکار و تلاش فراوان داشته باشد تا شاهد موفقیت خودش باشد.

دروس رشته تجربی هم حفظیات ، هم مفهومی و هم محاسباتی هستند. درس هایی همچون ریاضی و فیزیک بیشتر محاسباتی اند و ذهن پویا و فعال دانش آموز را می طلبد ، درسی مثل شیمی تلفیقی از محاسبات ، حفظیات و مفهومیست و در نهایت مهم ترین درس این رشته یعنی زیست شناسی ، بیشتر به صورت ترکیبی و مفهومی است البته در بخش ژنتیک مسائل محاسباتی نیز دارد.

درس زمین شناسی یکی دیگر از دروس رشته تجربی است که کمتر مورد توجه قرار می گیرد و در مقایسه با سایر دروس بسیار آسان تر است مخصوصا در شیوه آموزش نظام جدید که دو کتاب تبدیل به یک کتاب شده و در پایه یازدهم تدریس می شود. زمین شناسی ضریب کمی را در کنکور تجربی دارد به همین دلیل بیشتر دانش آموزان این درس را حذف و یا کمتر به آن میپردازند. البته برای مدرسه باید به همان اندازه که به درسهای دیگر اهمیت می دهید ، درس زمین شناسی را نیز اولویت قرار دهید و شامل امتحان نهایی در پایه دوازدهم نیز می باشد.

کنکور تجربی

کنکور تجربی ، پر داوطلب ترین آزمون سراسری است و هر سال نیز تعداد داوطلبان بیشتر می شود. رشته هایی همچون پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی ، پرستاری ، مامایی ، اتاق عمل ، شیمی محض ، شیمی کاربردی و … را می توان با شرکت در کنکور تجربی انتخاب کرد.

مرتبط بخوانید : انتخاب رشته دانشگاه آزاد رشته تجربی

در کنکور تجربی مشابه با کنکور سایر گروه های ازمایشی ، دروس عمومی به طور کل حذف شده اند و شما به عنوان داوطلب این گروه آزمایشی فقط دروس شیمی ، زیست شناسی ، ریاضیات ، فیزیک و زمین شناسی را مطالعه خواهید کرد. همچنین نوبت های برگزاری کنکور به دو بار در سال افزایش یافته است و شما می توانید یکبار در دی ماه و یکبار در تیر ماه ، شانس خود را برای کسب رتبه بهتر در آزمون بیازمایید.

بازار کار و آینده شغلی رشته تجربی

 

وقتی صحبت از بازار کار رشته ها می شود باید تمام جوانب سنجیده شود. موفقیت شغلی الزاما فقط از طریق تحصیل در رشته های برتر امکان پذیر نیست و علاقه مندی ، تجربه و مهارت کافی در حرفه خود ، شرط اصلی ورود به بازار کار است حتی اگر رشته شما ، بازار کار چندان مساعدی نداشته باشد. رشته های تجربی بسیار متنوع هستند و فارغ التحصیلان با توجه به رشته و دانشگاهی که فارغ التحصیل شده باشند ، جایگاه شغلی متفاوتی دارند.

شما عزیزان میتوانید هرگونه سوال و ابهام خود را در مورد آینده شغلی و بازار کار رشته های مختلف تجربی از مشاوران ارشد ما در پاسخ با ما بپرسید ، کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند لطفا بخاطر داشته باشید که تماس صرفا از تلفن ثابت و بدون گرفتن کد و صفر امکانپذیر است .

همین حالا تماس بگیرید 

تماس از سراسر کشور 9099071612

تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل

بازار کار رشته های علوم پزشکی

در رشته های پزشکی و رشته های پیراپزشکی (پرستاری ، مامایی ، هوشبری ، اتاق عمل و …) درصد کمتری از دانش آموختگان بیکار می مانند زیرا این رشته ها علاوه بر اینکه تعهد خدمت دو ساله دارند ، در اکثر مراکز درمانی و بیمارستان ها همیشه به نیروی متخصص جهت تکمیل کادر درمانی احتیاج است به عبارت دیگر هیچ یک از دانش آموختگان رشته های علوم پزشکی بیکار نمی مانند مگر آنکه خودشان بخواهند در شغل و حرفه ای دیگری مشغول به فعالیت شوند.

مرتبط ببینید : کد رشته تجربی – لیست و راهنمای کد رشته تجربی

بازار کار رشته های دانشگاه فرهنگیان

شرایط فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان نیز به همین صورت است ، شما با ورود به دانشگاه فرهنگیان و گذراندن 4 سال طول دوره تحصیلی در هر یک از رشته های آموزش شیمی ، آموزش زیست شناسی ، آموزش ابتدایی و … به استخدام وزارت آموزش و پرورش در می آیید و حتی از همان دوران دانشگاه نیز به شما حقوق دانشجویی تعلق می گیرد. حقوق دانشجویان دانشگاه فرهنگیان برای کمک هزینه تحصیلی و شهریه خوابگاه است که جزو مزیت های تحصیل در این دانشگاه محسوب می شود.

شرایط بازار کار و آینده شغلی سایر رشته های تجربی نیز بستگی به عوامل مختلفی دارد ، فرد علاقه مند به اشتغال در چه محیطی است ، تیپ شخصیتی او به چه صورت است ، وضعیت اشباع بازار کار رشته در چند سال آینده به چه صورت خواهد بود و …. و با توجه به متنوع بودن رشته های تحصیلی ، در مقالاتی جداگانه برای هر یک از رشته بازار کار آنها را شرح داده ایم که می توانید با ورود به سایت pasokhbama.com این مطالب را مطالعه فرمایید

سوالات شما

  • دروس تخصصی رشته تجربی چیست ؟

دروس شیمی ، زیست شناسی ، ریاضیات ، فیزیک و زمین شناسی ، دروس اختصاصی رشته تجربی هستند.

  • با انتخاب رشته تجربی در دانشگاه کدام رشته ها را می توان انتخاب کرد ؟

داوطلبان کنکور تجربی می توانند در دانشگاه یکی از رشته های پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی ، رادیولوژی ، فیزیوتراپی ، پرستاری ، مامایی ، اتاق عمل و … را انتخاب کنند.

احتمالا این را هم بپسندید  با رتبه 35000 تجربی کجا قبول میشم 📞 راهنمای قبولی با رتبه 35000 تجربی

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت :

تماس از سراسر کشور: 9099071612

همچنین ببینید

تراز قبولی بهداشت حرفه ای

تراز قبولی بهداشت حرفه ای 📞 طبق قبولی های دو سال اخیر

اطلاع از تراز قبولی بهداشت حرفه ای برای داوطلبانی که قصد قبولی در این رشته‌ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس از تلفن ثابت بدون کد وصفر