کاردانی ناپیوسته چیست ؟ تفاوت کاردانی پیوسته با کاردانی ناپیوسته چیست ؟ کاردانی با کارشاسی چه فرقی دارد ؟ دوره کاردانی ناپیوسته چند ساله است ؟ چه رشته هایی در مقطع کاردانی ناپیوسته ارائه می شوند ؟ کدام دانشگاه ها دوره کاردانی ناپیوسته را ارائه می دهند ؟ و … اینها سوالاتی هستند که از سوی داوطلبانی که به تازگی میخواهند وارد دانشگاه شوند مطرح می شود و با توجه به اینکه با دوره های تحصیلی مختلف دانشگاه ها آشنایی کامل ندارند ، این مطلب توسط تیم تخصصی پاسخ با ما تهیه شده است تا راهنمای کاملی از دوره کاردانی ناپیوسته ارائه گردد.
اگر میخواهید در دانشگاه ثبت نام کنید ولی درباره مقاطع کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته اطلاعات زیادی ندارید ، حتما با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید و هر سوالی که داری بپرسید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
کاردانی ناپیوسته چیست
دوره های تحصیلی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی از مقطع کاردانی شروع می شود و تا مقطع دکتری تخصصی ادامه دارد. البته در بعضی رشته ها مثل شاخه های پزشکی ، امکان دریافت تخصص و فوق تخصص نیر با ادامه تحصیل فراهم است. کاردانی ناپیوسته ، اولین مقطع تحصیلی دانشگاه هاست که به صورت دو ساله یعنی 4 ترم ارائه می شود و دانشجو در این مدت زمان ، فرصت دارد که حدود 70 الی 80 واحد درسی را بگذراند.
تحصیل در مقطع کاردانی ناپیوسته به دریافت مدرک فوق دیپلم منجر می شود و فرصت ادامه تحصیل نیز در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری برای دانش آموختگان فراهم است یعنی شما پس از اینکه دو سال درس خواندید و مدرکتان را دریافت کردید ، می توانید از طریق شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی و یا به صورت بدون کنکور ، وارد مقطع کارشناسی شوید و بس از دو سال دیگر تحصیل ، مدرک لیسانس یا همان کارشناسی به شما اعطا می شود و سپس با مدرکتان می توانید در آزمون کارشناسی ارشد که توسط سازمان سنجش و همچنین وزارت بهداشت برگزار می شود ، شرکت نمایید.
مرتبط بخوانید : کارشناسی پیوسته و ناپیوسته چیست
تفاوت کاردانی پیوسته با کاردانی ناپیوسته چیست
هر دو مقطع کاردانی پیوسته و کاردانی ناپیوسته به صورت دو ساله ارائه می شوند اما تفاوت آنها چیست ؟ تفاوت این دو دوره در شرایط و ضوابط پذیرش دانشجوست و تمامی دانشگاه های روزانه ، نوبت دوم ، غیرانتفاعی و آزاد برای مقطع کاردانی ناپیوسته ، شرایط زیر را در نظر دارند :
- دارا بودن دیپلم آموزشی نظام جدید 3 – 3 – 6
- دارا بودن مدرک پیش دانشگاهی + مدرک دیپلم سیستم آموزشی قدیم
- دارا بودن مدرک دیپلم 4 ساله نظام قدیم
- دارا بودن مدرک کاردانی
داوطلبان با داشتن یکی از مدارک فوق ، می توانند در مقطع کاردانی ناپیوسته ثبت نام کنند. اما برای دوره کاردانی پیوسته ، مدارک تحصیلی زیر مورد نیاز می باشد :
- دارا بودن دیپلم آموزشی نظام جدید 3 – 3 – 6
- دارا بودن مدرک دیپلم 4 ساله نظام قدیم شاخه فنی حرفه ای
به عبارت دیگر تفاوت این دو مقطع این است که دانش آموزانی که دیپلم نظام جدید را در هر یک از رشته های تجربی ، ریاضی ، انسانی ، فنی حرفه ای و کاردانش را دارند ، مجاز به ثبت نام هر دو مقطع هستند اما داوطلبان نظام قدیم که مدرک پیش دانشگاهی یا کاردانی یا دیپلم 4 ساله نظام قدیم ندارند ، نمی توانند ثبت نام کاردانی ناپیوسته را انجام دهند و باید وارد مقطع کاردانی پیوسته شوند.
دومین تفاوت مقطع کاردانی پیوسته با کاردانی پیوسته ، در دانشگاه های ارائه دهنده است. دوره کاردانی پیوسته بیشتر در دانشگاه سما واحد آزاد برگزار می شود و رشته ها محدود تر هستند اما تنوع و تعداد رشته های کاردانی ناپیوسته بیشتر است.
مرتبط بخوانید : رشته های بدون آزمون دانشگاه آزاد واحد پردیس تهران
رشته های تحصیلی کاردانی ناپیوسته
رشته های کاردانی ناپیوسته چیست ؟ مقطع کاردانی ناپیوسته در دانشگاه های بسیاری ارائه می شود و تنوع رشته ها نیز زیادند. شما می توانید برای بررسی رشته ها ، دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری را دانلود کنید و یا اگر تمایل به ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد دارید ، دفترچه ثبت نام بدون کنکور کاردانی ناپیوسته آزاد را از سایت azmoon.org دانلود نمایید.
نکته قابل توجه این است که داوطلبانی که از طریق کنکور قصد ورود مقطع کاردانی ناپیوسته را دارند ، فقط می توانند رشته های گروه آزمایشی خود را انتخاب کنند
رشته های ریاضی همچون :
- رشته آمار
- آموزش ریاضی
- رشته آموزش و پرورش ابتدایی
- رشته ارتباطات و فناوری اطلاعات
- رشته امور بانکی
- رشته امور دولتی
- رشته امور مالی و مالیاتی
- رشته تعمیر و نگهداری هواپیما
- رشته تکنولوژی آبیاری
- رشته جهانگردی
- رشته حسابداری
- رشته سخت افزار کامپیوتر
- رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
- رشته علوم ورزشی
- رشته مراقبت پرواز
- رشته معماری
- رشته الکترونیک هواپیمایی
- رشته اویونیک هواپیما
- رشته نقشه برداری
- و …
لیست رشته های تجربی همچون :
- رشته آموزش و پرورش ابتدایی
- رشته اتاق عمل
- رشته تکنسین پروتزهای دندانی
- رشته تکنسین سلامت دهان
- رشته تکنولوژی پرتو درمانی
- رشته تکنولوژی رادیولوژی دهان – فک و صورت
- رشته کاردانی دامپزشکی
- رشته علوم آزمایشگاهی
- رشته فوریتهای پزشکی
- رشته مامایی
- رشته هوشبری
- رشته بهداشت حرفه ای
- رشته بهداشت عمومی
- رشته بهداشت محیط
- رشته شیمی آزمایشگاهی
- رشته علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
- رشته حسابداری
- رشته امور اراضی
- رشته امور زراعی و باغی
- رشته تکنولوژی تولیدات دامی
- رشته تکنولوژی تولیدات گیاهی
- رشته تکنولوژی جنگلداری
- رشته تکنولوژی چوب
- رشته تکنولوژی شیلات
- رشته تکنولوژی صنایع غذایی
- رشته تکنولوژی محیط زیست
- رشته تکنولوژی مرتع و آبخیزداری
- رشته تکنولوژی مواد غذایی
- رشته تولید و فراوری خرما
- رشته پرورش اسب
- رشته پرورش زنبور عسل
- و …
مرتبط بخوانید : ثبت نام کاردانی به کارشناسی دانشگاه آزاد بدون کنکور
رشته های انسانی همچون :
- رشته آموزش دینی و عربی
- رشته آموزش زبان و ادبیات فارسی
- رشته امور تربیتی
- رشته امور دولتی
- رشته تربیت معلم قرآن کریم
- رشته حقوق قضایی
- رشته آموزش مطالعات اجتماعی
- رشته اشتغال
- رشته اقتصاد کار و بهره وری
- رشته امور بانکی
- رشته امور فرهنگی
- رشته بیمه
- رشته جهانگردی
- رشته حسابداری
- رشته روابط کار
- رشته مدیریت بازرگانی
- رشته مدیریت صنعتی
- رشته مدیریت گمرکی
- رشته هتلداری
- رشته باستان شناسی
- رشته علوم انتظامی
- و …
مرتبط بخوانید : ثبت نام کنکور کاردانی به کارشناسی
کدام دانشگاه ها دوره کاردانی ناپیوسته را ارائه می دهند
دانشگاه های روزانه ، آزاد ، غیرانتفاعی و …. دوره کاردانی ناپیوسته را ارائه می دهند و دانشگاه های علمی کاربردی و تعدادی از واحد های سما آزاد نیز دوره کاردانی پیوسته را برگزار می کنند. تنها دانشگاهی که چه به صورت پیوسته و چه به صورت ناپیوسته مقطع کاردانی را ارائه نمی دهد ، دانشگاه پیام نور است و تمام رشته های تحصیلی این دانشگاه مربوط به دوره کارشناسی پیوسته است.
پذیرش در مقطع کاردانی ناپیوسته اکثر دانشگاه ها بر اساس سوابق تحصیلی امکان پذیر می باشد و داوطلبان می توانند در زمان هایی که اعلام می شود ، به سایت سنجش یا سایت دانشگاه علمی کاربردی مراجعه کنند و برای ثبت نام بدون کنکور اقدام نمایند.
شهریه مقطع کاردانی ناپیوسته
تحصیل در مقطع کاردانی ناپیوسته تمام دانشگاه ها به جزء دانشگاه روزانه با پرداخت شهریه همراه است. میزان شهریه این مقطع با توجه به موارد زیر تعیین می شود:
- نوع رشته تحصیلی
- سال ورود به دانشگاه
- نام دانشگاه
- و…
بیشترین میزان شهریه کاردانی ناپیوسته را دانشگاه آزاد دارد و هزینه تحصیل این مقطع در دانشگاه های دیگر مناسب تر است. همچنین نوع رشته تحصیلی هم بر روی مبلغ شهریه تاثیر می گذارد به طوری که رشته های فنی مهندسی ، علوم پایه و شاخه کشاورزی از شهریه بیشتری به نسبت رشته های علوم انسانی برخوردار هستند. دلیل شهریه گران تر رشته های مذکور ، در واحدهای درسی عملی بیشتر آنهاست و هر چقدر که در یک ترم تعداد بیشتری از واحدهای درسی عملی اخذ شود ، شهریه آن ترم افزایش می یابد.
سوالات شما
- کاردانی ناپیوسته چیست ؟
کاردانی ناپیوسته یکی از دوره های تحصیلی دو ساله در دانشگاه است.
- کاردانی ناپیوسته و پیوسته چه تفاوتی دارند ؟
تفاوت کاردانی پیوسته و ناپیوسته در رشته های تحصیلی و داوطلبان مجاز به ثبت نام است.
با سلام بنده دانشجو کارشناسی پیوسته مهندسی نفت هستم و تا الان حدود 70 واحد درسی پاس کردم حالا اگه انصراف بدم میتونم درخواست مدرک کاردانی ناپیوسته همین رشته را بدم ؟ یا باید تعداد واحد بیشتری پاس کنم ؟
با سلام. بله می توانید درخواست مدرک فوق دیپلم داشته باشید. از آموزش دانشگاه خود پیگیری کنید.
سلام و عرض خسته نباشید. بنده مدرک معادل کاردانی ناپیوسته روزانه دولتی (طی چهار ترم) به همراه کارت پایان خدمت دارم. آیا به نظرتون انتخاب رشته کارشناسی ناپیوسته مشکل برمیخورم؟
با سلام خیر
سلام من کنکور مردود شدم میتونم مهندسی نگهداری هواپیما بدون کنکور قبول شم
با سلام. بله شما می توانید به صورت بدون کنکور وارد رشته مورد علاقه خود در مقطع کاردانی ناپیوسته شوید.
سلام من دیپلم فنی و حرفه ای دارم و میخوام برای کاردانی پیوسته تو رشته ی معماری روزانه بخونم ،دو تا سوال داشتم ایا گذارن مقطع کاردانی برای دیپلم فنی اجباریه یا مستقیم میتونستم برای کارشناسی اقدام کنم؟ و دومین سوالم اینه که در مقطع کارشناسی ایا میتونم با این شرایطی که گفتم تغییر رشته بدم اگر اره چه شرایطی داره؟؟
با سلام. اگر مدرک دیپلم شما نظام جدید است می توانید وارد مقطع کارشناسی پیوسته شوید ولی اگر مدرک دیپلم نظام قدیم دارید ، باید ابتدا وارد دوره کاردانی شوید. تغییر رشته از کاردانی به کارشناسی نیز امکان پذیر است
سلام من با سوابق تحصیلی کارشناسی پیوسته نرم افزار میخونم و میخاستم بدونم آیا پذیرش با سوابق تحصیلی تاثیری در ارائه مدرک معادل کاردانی داره یانع؟ ینی میتونم و امکانش هست که پیگیری کنم؟؟
با سلام. بله می توانید مدرک معادل کاردانی دریافت کنید.
با سلام بنده ديپلم فنی حرفه ای رشته الکترونیک رو دارم و میخواستم در مقطع کاردانی ناپیوسته عمران بخونم برای این کار نیاز به دادن کنکور دارم یا هر ازمون دیگری؟ اگر میشه راهنمایی بکنید
با سلام. رشته مهندسی عمران بدون کنکور نیز ارائه می شود
سلام ببخشید من هنرجو رشته کامپیوترفنی و حرفه ای هستم میخاستم بدونم امسال که با قبولی کنکور در رشته شبکه های کامپیوتری میتونم انصراف بدم و کنکور فنی رشته تربیت بدنی بدم؟
سلام من دیپلم انسانی دارم و میخوام در دانشگاه آزاد رشته زبان رو بخونم تا لیسانس.نمیدونم چه مقطعی برام مناسبه یعنی هنوز نفهمیدمش
با سلام. اگر دیپلم شما نظام جدید است یا دیپلم نظام قدیم و پیش دانشگاهی دارید، می توانید وارد مقطع کارشناسی پیوسته شوید
سلام من تا اول دبیرستان خوندم ترک تحصیل کردم حالابعد چند سال دارم دیپلم گرافیک میگیرم
میتونم دانشگاه آزاد رشته اموزش ابتدایی بخونم؟؟؟
دیپلمم نظام قدیم میشه یا جدید؟؟
با سلام. دیپلم شما نظام جدید می شود و می توانید در دانشگاه ثبت نام کنید.