هر ساله برای داوطلبانی که در کنکور شرکت کرده و انتخاب رشته کنکور سراسری را انجام می دهند ، سه نوع کارنامه منتشر می شود. کارنامه اولیه که شامل رتبه و تراز است که باید با استفاده از آن انتخاب رشته را انجام داد. در کارنامه دوم نیز نتایج انتخاب رشته و وضعیت قبولی یا عدم قبولی داوطلب مشخص است. اما کارنامه سوم یا همان کارنامه سبز ، کارنامه ای است که نمره قبولی داوطلبان را در رشته محل های پایین تر از رشته پذیرفته شده بررسی می کند. ممکن است بسیاری از شما اسم کارنامه سبز را شنیده باشید اما ندانید که کاربرد و فواید آن چیست. در ادامه به شرح کامل این موضوع می پردازیم.
در سال های قبل بسیاری از داوطلبان بودند که با استفاده از کارنامه سبز توانستند در رشته و دانشگاه دلخواهشان پذیرفته شوند ،
اگر شما هم میخواهید در رشته دانشگاه دلخواهتان قبول شوید ولی از نحوه ارسال درخواست اطلاعی ندارید ، همین حالا با مشاوران ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
فواید کارنامه سبز چیست و چه کاربردی دارد ؟
کارنامه سبز این اطلاعات را به شما می دهد که در کدام یک از انتخاب های پایین تر از انتخابی که الان قبول شده اید ، احتمال قبولی داشته اید. یعنی رتبه لازم برای پذیرش در آن کد رشته محل را داشته اید و اگر در انتخاب های بالاتر فرم انتخاب رشته قرار می گرفت ، می توانستید در آن رشته قبول شوید.
در واقع ، کاربرد و فواید کارنامه سبز برای داوطلبانی است که از رشته پذیرش خود رضایت ندارند. با کارنامه سبز در صورت امکان می توانند به رشته دیگری که در آن شانس قبولی دارند ، انتقالی بگیرند.
البته قابل ذکر است که این کارنامه فقط برای داوطلبانی کاربرد دارد که حتما در مرحله انتخاب رشته در یکی از رشته های انتخابی خود پذیرفته شده باشند. داوطلبان مردود شده که رتبه لازم برای قبولی در هیچ رشته محلی را نداشته اند ، نمی توانند با کمک کارنامه سبز تغییر رشته و دانشگاه را انجام دهند.
مرتبط بخوانید : استفاده از کارنامه سبز کنکور
کارنامه سبز را چگونه بخوانیم ؟
برای آنکه از طریق کارنامه سبز بتوانید تغییر رشته انجام دهید ، ابتدا باید متوجه شوید که در کدام رشته یا رشته ها احتمال قبولی دارید. برای فهمیدن شانس قبولی تان در اولویت های پایین ترم فرم انتخاب رشته ، رتبه اکتسابی خود را با رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در رشته محل ها را مقایسه کنید. اگر در رشته ای رتبه شما بهتر باشد ، یعنی رتبه لازم برای قبولی در آن رشته را دارید.
فرضا اگر شما در انتخاب 90 خود رتبه 1650 را کسب کرده اید و رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در آن کد رشته محل 2000 باشد. این موضوع ، یعنی رتبه شما بهتر است و می توانید رشته حال حاضر خود را به آن رشته تغییر دهید.
مرتبط بخوانید : کارنامه سبز بدون کنکور
راهنمای بررسی درخواست اشتباه در انتخاب رشته و تغییر رشته با کارنامه سبز
پس از متوجه شدن فواید کارنامه سبز و بررسی نمره قبولی تان در اولویت های پایین تر فرم انتخاب رشته ، چنانچه از رشته پذیرفته شده خود رضایت نداشته باشید ، می توانید به دانشگاه و رشته دیگری انتقالی بگیرید.
توصیه می شود جهت دریافت اطلاعات تکمیلی تر از جزئیات کارنامه سبز و هم چنین ثبت درخواست انتقالی در سامانه اینترنتی دانشگاه های مبدا و مقصد ، با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی “پاسخ با ما” تماس بگیرید تا راهنمایی شوید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
برای داوطلبانی که قصد تغییر رشته از طریق کارنامه سبز دارند ، دو تاییدیه لازم است :
- تایید دانشگاهی که در آن قبول شده اند
- تایید دانشگاهی که قصد انتقالی به آنجا دارند.
در واقع سازمان سنجش مسئولیتی در خصوص نقل و انتقالی ندارد و فقط موافقت دانشگاه مبدا و مقصد شرط تغییر رشته می باشد. پس از ثبت درخواست در دانشگاه ها ، حدود 3 هفته الی یک ماه طول می کشد تا درخواست داوطلب بررسی شود. در صورت موافقت ، داوطلب از بهمن ماه وارد رشته جدید خواهد شد. در غیر این صورت باید در همان رشته قبلی به تحصیل بپردازد.
تا زمانی که دانشگاه های مبدا و مقصد موافقت کنند ، شما باید در دانشگاه اول تحصیل کنید تا پس از موافقیت ، انتقالی شما انجام بگیرد. در غیر این صورت در همان دانشگاه ادامه تحصیل می دهید.
مرتبط بخوانید : کارنامه سبز رشته انسانی – کارنامه سبز برای رشته انسانی چیست
فواید کارنامه سبز دانشگاه آزاد
کارنامه سبز دانشگاه آزاد دو سه هفته پس از اعلام نتایج انتخاب رشته منتشر می شود. این کارنامه فقط برای ارائه اطلاعات کلی است یعنی با استفاده از آن نمی توان تغییر رشته یا انتقالی را انجام داد. البته برخلاف دانشگاه روزانه که اگر قبول شوید حتما باید ثبت نام کنید و در غیر این صورت یکسال از تحصیل در این دانشگاه محروم خواهید بود ، دانشگاه آزاد این شرط را ندارد. شما با پذیرش در دانشگاه آزاد ، الزامی به ثبت نام قطعی در این دانشگاه ندارید.
پس اگر علاقه مند به تحصیل در رشته پذیرفته شده خود در دانشگاه آزاد نیستید ، می توانید بدون انصراف دادن یکسال دیگر پشت کنکور بمانید به امید آنکه در رشته مورد علاقه خود پذیرفته شوید.
سوالات متداول
- کارنامه سبز کی منتشر می شود ؟
کارنامه سبز ، حدود سه هفته پس از اعلام نتایج انتخاب رشته کنکور سراسری منتشر می شود.
- برای دریافت کارنامه سبز باید به کدام سایت مراجعه کنیم ؟
برای دریافت کارنامه سبز باید به سایت سازمان سنجش مراجعه نمایید.
- ایا تغییر رشته با کارنامه سبز حتمی است ؟
در سال های قبل بسیاری از داوطلبان بودند که با استفاده از کارنامه سبز توانستند در رشته و دانشگاه دلخواهشان پذیرفته شوند.