کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت دارای سهمیه های مختلفی می باشد که از جمله آنها می توان به سهمیه آزاد ، رزمندگان و ایثارگران ، سهمیه بومی مناطق محروم و همچنین سهمیه استعداد درخشان اشاره کرد. داوطلبان این آزمون با توجه به شرایطی که دارند ، در زمان انتخاب رشته مجازند که از یکی از سهمیه ها استفاده کنند و فقط با داوطلبان سهمیه مشترک خود در رقابت خواهند بود. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا درباره سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت اطلاعات بیشتری کسب کنید.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت و پرسیدن سوالات خود ، یک تماس مفید با مشاوران ارشد مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما داشته باشید ،
مشاوران ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
انواع سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404
آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت هر ساله برای شاخه های علوم پزشکی برگزار می گردد و دارندگان مدرک لیسانس مرتبط و یا دانشجویان ترم آخر رشته های تحصیلی مرتبط ، می توانند در این آزمون که توسط مرکز سنجش پزشکی برگزار می شود شرکت نمایند. در دفترچه راهنمای ثبت نام ارشد وزارت بهداشت ، شرایط و ضوابط پذیرش درج شده است که یکی از این شرایط مربوط به سهمیه های آزمون است. آزمون ارشد علوم پزشکی نیز همانند سایر آزمون هایی که توسط وزارت بهداشت و وزارت علوم برگزار می شود ، دارای چندین نوع سهمیه است و داوطلبان متناسب با شرایط خود در یکی از سهمیه ها قرار می گیرند.
هدف از اعمال سهمیه ها در کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ، تقسیم عادلانه ظرفیت رشته محل ها به نسبت جمعیت هر سهمیه است که احتمال قبولی داوطلبی که دارای سهمیه است ، از داوطلب فاقد سهمیه بیشتر است.
سهمیه آزاد از سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت
داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت که مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران نیستند ، در سهمیه آزاد قرار می گیرند و در صورتی که مشمولین سهمیه های ایثارگری و رزمندگان به دلیل عدم کسب حد نصاب لازم نتوانند ظرفیت اختصاص داده شده به سهمیه خود را تکمیل نمایند ، ظرفیت به داوطلبان سهمیه آزاد اختصاص داده می شود.
مرتبط بخوانید : تغییر رشته از میکروبیولوژی به پرستاری و تغییر رشته از بهداشت عمومی به پرستاری
سهمیه رزمندگان و ایثارگران از سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت
سهمیه رزمندگان و ایثارگران از دو نوع تشکیل شده است که عبارتند از ایثارگران 25 درصدی و ایثارگران 5 درصدی. برای دارندگان سهمیه ایثارگران 25 درصدی ، 25 درصد ظرفیت رشته محل اختصاص داده می شود و به داوطلبان سهمیه ایثارگران 5 درصدی نیز 5 درصد ظرفیت رشته محل ها تعلق می یابد.
به عنوان مثال اگر یک رشته محل دارای 100 نفر ظرفیت پذیرش باشد ، 30 درصد ظرفیت یعنی 30 نفر برای سهمیه رزمندگان و ایثارگری در نظر گرفته می شود ولی به شرطی که داوطلب بتواند 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده آن رشته محل در سهمیه عادی را به دست آورد و در صورت عدم کسب حد نصاب لازم ، موفق به استفاده از سهمیه ایثارگری نخواهد بود و سهمیه عادی برای او اعمال می گردد.
لازم به ذکر است که حد نصاب فوق برای دارندگان سهمیه رزمندگان ، 80 درصد است و 70 درصد برای داوطلبان دارای سهمیه ایثارگری می باشد.
مشمولین سهمیه ایثارگران 25 درصدی
- همسر و فرزندان شهدا و مفقود الاثر
- رزمنده داوطلب بسیجی
- آزادگان ، همسر و فرزندان آنان
- رزمنده جهادگر
- رزمنده کادر و سرباز وظیفه (آجا)
- رزمنده کادر و سرباز وظیفه (ن.م)
- رزمنده کادر و سرباز وظیفه (ودجا)
- رزمنده کادر و سرباز وظیفه (ناجا)
- رزمنده کادر و سرباز وظیفه سپاه
- جانبازان ، همسر و فرزندان جانبازان بالای 25 درصد و بیشتر
مشمولین سهمیه ایثارگران 5 درصدی
- جانبازان کمتر از 25 درصد ، همسر و فرزندان آنان
- همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه
- همسر و فرزندان رزمنده جهادگر
- همسر و فرزندان رزمنده داوطلب بسیجی
- همسر و فرزندان رزمنده کادر و سرباز وظیفه سپاه
- همسر و فرزندان رزمنده کادر و سرباز وظیفه (آجا)
- همسر و فرزندان رزمنده کادر و سرباز وظیفه (ودجا)
- همسر و فرزندان رزمنده کادر و سرباز وظیفه (ناجا)
- همسر و فرزندان رزمنده کادر و سرباز وظیفه (ن.م)
مرتبط بخوانید : سایت ثبت نام ارشد وزارت بهداشت و هزینه ثبت نام ارشد وزارت بهداشت
شرایط مهم سهمیه های رزمندگان و ایثارگری
- اگر ظرفیت اختصاص داده شده به سهمیه ایثارگران 25 درصدی ، با دارندگان این سهمیه تکمیل نشود ، ظرفیت باقی مانده به داوطلبان دارای سهمیه 5 درصدی اختصاص داده می شود.
- اگر ظرفیت اختصاص داده شده به سهمیه ایثارگران 5 درصدی ، با دارندگان این سهمیه تکمیل نشود ، ظرفیت باقی مانده به داوطلبان دارای سهمیه عادی اختصاص داده می شود.
- اگر تعداد داوطلبانی که دارای سهمیه رزمندگان و ایثارگری هستند و حد نصاب قبولی را به دست آورده اند بیش از ظرفیت اختصاص داده شده باشد ، اولویت با رتبه های بهتر است و ظرفیت اضافی تعلق نمی یابد.
- داوطلبانی که قبلا از سهمیه ایثارگران و رزمندگان استفاده کرده اند و در مقطع کارشناسی دانشگاه های روزانه پذیرفته شده اند ، مجاز به استفاده مجدد از سهمیه خود نیستند.
- داوطلبانی که قبلا از سهمیه ایثارگران و رزمندگان استفاده کرده اند و در مقطع کارشناسی دانشگاه های غیرروزانه پذیرفته شده اند ، فقط یکبار دیگر مجاز به استفاده مجدد از سهمیه خود هستند.
سهمیه استعداد درخشان (مازاد بر ظرفیت) از سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1404
یکی دیگر از سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ، سهمیه استعداد درخشان است که مازاد بر ظرفیت داوطلبان دارای این سهمیه پذیرش می شوند. زمان انتخاب رشته استعداد درخشانی ها نیز همزمان با سایر داوطلب است و در صورتی که از طریق آزمون ورودی باشد ، داوطلب باید 90 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده آزاد را به دست آورد. در روش پذیرش بدون آزمون نیز بر اساس امتیاز کسب شده طبق آیین نامه مربوطه ، جذب دانشجو انجام می گیرد.
میزان ظرفیت اختصاص داده شده به سهمیه استعداد درخشان 10 درصد ظرفیت پذیش کل به صورت اضافه بر ظرفیت کل می باشد و اولویت پذیرش در هر دانشگاهی با دانشجویان استعداد درخشانی همان دانشگاه است.
شرایط مورد نیاز برای سهمیه استعداد درخشان در روش بدون آزمون ، به شرح زیر است :
- دانشجوی گروه پزشکی مقطع کارشناسی باید به تایید ستاد انتخاب دانشجوی نمونه کشوری ، ممتاز کشوری شده باشد.
- اگر دانشجو از رشته پذیرفته شده خود انصراف دهد ، محرومیت یکساله شامل حال او نخواهد شد ولی مجاز به استفاده مجدد از سهمیه استعداد درخشان نخواهد بود.
- ادامه تحصیل از طریق سهمیه استعداد درخشان بدون آزمون ، در همان دانشگاه محل تحصیل است ولی در صورت وجود سهمیه بیش از یک نفر در دانشگاه ، حداقل یک نفر ظرفیت دیگر به دانشجویان ممتاز سایر دانشگاه ها اختصاص داده می شود.
- اگر امتیاز های کسب شده در میان دانشجویان واجد شرایط برابر باشد ، اولویت پذیرش با دانشجوی دارای معدل بالاتر خواهد بود.
مرتبط بخوانید : تغییر رشته از مامایی به پزشکی و تغییر رشته از مهندسی پزشکی به فیزیوتراپی
سهمیه بومی مناطق محروم از سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت
سهمیه بومی مناطق محروم یکی دیگر از سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت است که با رعایت سقف ظرفیت در یک منطقه برای رشته های مورد تقاضا و نیاز آن استان در نظر گرفته می شود. داوطلبانی که با استفاده از سهمیه بومی مناطق محروم پذیرش می گیرند ، باید به میزان 3 برابر مدت آموزش خود تعهدی مبنی بر خدمت ارائه نمایند که البته این تعهد مبنی بر حق استخدامی نیست.
شرایط بومی بودن در سهمیه مناطق محروم به صورت زیر است :
- محل تولد دانشجو در همان استان باشد (تکمیل فرم بومی مخصوص مقاطع تحصیلی)
- سه مقطع تحصیلی دانشجو در آن منطقه گذرانده شده باشد (پر کردن فرم مقاطع تحصیلی)
- محل تولد والدین و یا همسر دانشجو در استان مورد نظر باشد
- دانشجو سکونت 5 سال و بیشتر در یکی از شهرهای حوزه دانشگاه مورد نظر داشته باشد (تکمیل کردن فرم استشهاد محلی مبنی بر سکونت دائم و تایید شده توسط مراجع ذیصلاح به همراه اسکن شناسنامه والدین یا همسر)
سوالات متداول
- سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت شامل چه نوع سهمیه هایی است ؟
تمام سهمیه های آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی را در این مطلب معرفی کردیم.
- ایا در کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ، سهمیه ایثارگری وجود دارد ؟
بله یکی از سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت ، سهمیه ایثارگری می باشد.