ادامه تحصیل در رشته رادیولوژی که از جمله رشته های برتر و پرمتقاضی کنکور تجربی می باشد ، خواسته بسیاری از داوطلبان است و برای رسیدن به رشته مورد علاقه خود ، راه های مختلفی را امتحان می کنند. تحصیل بدون کنکور که در چند سال اخیر رواج زیادی هم داشته است ، یکی از روش های ورود به رشته رادیولوژی است اما سوالی که پیش می آید این است که آیا رشته رادیولوژی بدون کنکور ارائه می شود یا خیر و در صورت ارائه شده ، در کدام دانشگاه ها دایر است و چه شرایطی برای پذیرش وجود دارد. برای یافتن پاسخ تمام سوالات خود ، ادامه مطلب را مطالعه فرمایید.
راهنمای قبولی در رشته رادیولوژی بدون کنکور
در سال های گذشته شاهد ارائه تعدادی از رشته های پیراپزشکی به صورت بدون کنکور بوده ایم و این رشته ها تنها در دانشگاه های روزانه که اغلب در نقاط محروم کشور هستند ، برگزار می شوند.
برای پذیرش در رشته های پیراپزشکی بدون کنکور ، داوطلبان باید شرایطی را داشته باشند از جمله :
- ارائه مدرک دیپلم نظام جدید یا نظام قدیم تجربی
- داوطلبان دارای دیپلم نظام قدیم باید مدرک پیش دانشگاهی تجربی را نیز ارائه دهند
- داشتن حداقل معدل کتبی دیپلم 15 و بالاتر
- شرط سنی حداقل 18 و حداکثر 25 سال تمام
- دانشجویان در حال تحصیل و فارغ التحصیلان کلیه مقاطع دانشگاهی ، مجاز به ثبت نام بدون کنکور پیراپزشکی نمی باشند.
- بومی بودن
شما عزیزان میتوانید هر گونه سوال و ابهام خود را در خصوص شرایط پذیرش و نحوه ثبت نام رشته های پیراپزشکی بدون کنکور ، از مشاوران ارشد ما در پاسخ با ما بپرسید ، کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از استان تهران 9092301611
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
لیست دانشگاه های ارائه دهنده رشته رادیولوژی بدون کنکور
شرایط فوق برای ثبت نام در لیست رشته پیراپزشکی بدون کنکور ۹۹ مد نظر است و از جمله دانشگاه های روزانه که این رشته ها را ارائه می دهند ، شامل ؛
- دانشگاه علوم پزشکی همدان
- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
- دانشگاه علوم پزشکی بم
- دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس
- دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
- دانشگاه علوم پزشکی کرمان
- دانشگاه علوم پزشکی لرستان
- دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
رشته های زیر از رشته هایی هستند که تاکنون به صورت بدون آزمون و بر اساس سوابق تحصیلی ارائه شده اند :
- رشته پرستاری
- رشته هوشبری
- رشته اتاق عمل
- رشته علوم آزمایشگاهی
- رشته بهداشت عمومی
- رشته بهداشت محیط
- رشته مامایی
- رشته دندانسازی (تکنولوژی رادیولوژی دهان ، فک و صورت)
- رشته تکنسین سلامت دهان
- رشته فوریت های پزشکی
یعنی تا به حال رشته رادیولوژی بدون کنکور نبوده است اما احتمال آنکه در سال های آینده ارائه شود ، وجود دارد. قابل ذکر است که در دانشگاه های آزاد و پردیس خودگردان تحصیل در رشته سونوگرافی بدون کنکور حتی به صورت خرید صندلی و پرداخت شهریه زیاد امکان پذیر نیست و تنها راه این است که شما منتظر بمانید تا دفترچه انتخاب رشته تجربی 99 منتشر شود و سپس با بررسی رشته های پزشکی و پیراپزشکی بدون کنکور ارائه شده ، از ارائه شدن رشته رادیولوژی نیز اطمینان حاصل کرده و با در نظر گرفتن شرایط ، ثبت نام و انتخاب رشته خود را انجام دهید.
برای اطلاع از زمان انتشار دفترچه و دانلود و بررسی آن ، می توانید از مشاوران ارشد پاسخ با ما راهنمایی دریافت کنید.
رشته رادیولوژی بدون کنکور دانشگاه آزاد
در دانشگاه آزاد نیز اکثر رشته های پزشکی و رشته های پیراپزشکی ارائه می شوند که پذیرش در بیشتر آن ها از طریق شرکت در کنکور تجربی و برخی نیز پذیرش بدون کنکور دارند. اما نکته قابل توجه این است که تاکنون هیچ یک از رشته های رادیولوژی ، سونوگرافی ، تکنولوژی پرتودرمانی ، تکنولوژی پرتوشناسی ، فیزیوتراپی و …. در این دانشگاه چه به صورت با کنکور و چه به صورت بدون کنکور ارائه نشده اند. بعضی از رشته های دانشگاه آزاد که بدون کنکور هستند عبارتند از :
- کاردانی دامپزشکی
- کاردانی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
- دارویاری
- مهندسی پزشکی
- زیست فناوری
- میکروبیولوژی
- زیست شناسی گیاهی
- زیست شناسی جانوری
- و …
معرفی رشته رادیولوژی
احتمالا خیلی از شما تفاوت کارشناسی رادبولوژی با رادیولوژیست را نمی دانید و ممکن است این دو رشته اشتباه بگیرید. کارشناسی رادیولوژی همان رشته تکنولوژی پرتوشناسی است که در دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی ارائه می شود و دانشجو با 4 سال تحصیل ، به عنوان کارشناس فارغ التحصیل شده و وارد بازار کار می شود. تصویر برداری و ظهور تصویر رادیوگرافی نیز از زمینه های کاری کارشناس رادیولوژی است.
اما رادیولوژیست شخصی است که رشته پزشکی عمومی را گذرانده است و در زمان شرکت در آزمون تخصص ، تخصص رادیولوژی را انتخاب کرده است. تفسیر عکس ها و تصاویر رادیوگرافی و تشخیص بیماری و شکستگی ها بر عهده رادیولوژیست هاست و هر مرکز رادیولوژی حداقل باید یک پزشک رادیولوژیست داشته باشد.
بنابراین کارشناس رادیولوژی با 4 سال تحصیل فارغ التحصیل می شود که البته امکان ادامه تحصیل نیز در رشته های زیادی را هم دارد اما رادیولوژیست اگر به طور پیوسته تحصیل کند با در نظر گرفتن 7 سال پزشکی عمومی ، 2 سال تعهد خدمت ، 4 سال تخصص رادیولوژی و 2 سال تعهد خدمت برای تخصص ، دست کم 15 سال طول می کشد تا تخصص خود را بگیرد.
تفاوت رشته رادیولوژی با سونوگرافی بدون کنکور نیز به این صورت است که در رشته تکنولوژی پرتوشناسی ، تصویربرداری تشخیصی به سه روش پرتوی یونیزان (مانند رادیوگرافی و ماموگرافی) ، پرتوی غیر یونیزان (مانند MRI و سونوگرافی) و روش های پزشکی هسته ای صورت می پذیرد یعنی سونوگرافی از کارهایی است که کارشناس رادیولوژی انجام می دهد و رشته جداگانه ای در دانشگاه به حساب نمی آید.
علاوه بر این مطلب ، جهت اطلاع از بازار کار و درآمد رشته رادیولوژی و همچنین دروس دانشگاهی این رشته ، از مشاوران ارشد پاسخ با ما راهنمایی دریافت کنید.