کد رشته به هر یک از رشته ها در تمام دانشگاه های سراسری و آزاد اختصاص داده شده است تا داوطلبان با کمک آن بتوانند انتخاب رشته را راحت تر و دقیق تر انجام دهند.
سامانه انتخاب رشته سازمان سنجش و دانشگاه آزاد طوری تنظیم شده است که داوطلبان با درج کد رشته در آن می توانند مشخصات رشته را که شامل دانشگاه ارائه دهنده می باشد ، مشاهده کنند و در این حالت دیگر نیازی به ثبت کردن اسم رشته در سایت نیست و تنها با درج کد رشته می توان به انتخاب رشته پرداخت.
آنچه در این مطلب میخوانید :
کد رشته های دکتری
اسامی رشته های آزمون دکتری تخصصی به همراه کد ها در دفترچه راهنمای انتخاب رشته منتشر می شود. داوطلبان برای انتخاب رشته دانشگاه های سراسری باید به سایت sanjesh.org و برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز به سایت azmoon.org مراجعه نمایند.
تعداد انتخاب های داوطلبان دکتری نیز برای دانشگاه سراسری 80 رشته و برای دانشگاه آزاد 100 رشته محل می باشد.
دفترچه رشته های دکتری تخصصی |
ثبت نام دکتری بدون کنکور در دانشگاه آزاد انجام می گیرد که اسامی رشته های ارائه شده به همراه شرایط و و ضوابط پذیرش دانشجو در دفترچه راهنمای مربوطه درج شده است.
کد رشته های کارشناسی ارشد
کد رشته های کارشناسی ارشد برای انتخاب رشته در دانشگاه های سراسری و آزاد همانند سایر مقاطع تحصیلی از طریق دو دفترچه جداگانه منتشر می شود و داوطلبان متقاضی انتخاب رشته در هر یک از دانشگاه ها می بایست به سایت های مربوطه مراجعه و از آن ها اطلاع یابند.
دفترچه های فوق مربوط به هر یک از دوره های بدون آزمون و با آزمون کارشناسی ارشد می باشد که کد رشته ها را می توانید از داخل آن ها به دست آورید.
لازم به ذکر است که داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد بایستی در زمان ثبت نام آزمون ، کد رشته تحصیلی دوره کارشناسی خود را در فرم ثبت نام درج کنند تا رشته ای که برای مقطع ارشد انتخاب می کنند با رشته دوره کارشناسی مطابقت کامل داشته باشد.
اگر کدی که داوطلب در سایت ثبت می کند با رشته دوره کارشناسی او مغایرت داشته باشد ، سامانه اخطار می دهد.
داوطلبان كدرشته تحصیلی دوره كارشناسی را باید از سـايت اينترنتـی سازمان سنجش استخراج و در محل مربوطه فرم درج کنند و داوطلبانی كه كدرشته تحصيلی آنان در سايت اينترنتی سازمان درج نشده است ، می بايست کد “3001” را وارد نمايند.
کد رشته های تحصیلی کارشناسی ارشد
کد رشته های کنکور سراسری
کد رشته محل های مربوط به کنکور سراسری از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور و هم چنین سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی منتشر می شود. بنابراین برای انتخاب رشته هر یک از دانشگاه های مذکور ، باید به سایت های جداگانه مراجعه کنید.
در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری که برای کنکور تجربی ، کنکور ریاضی ، کنکور انسانی ، کنکور هنر و کنکور زبان به طور جداگانه منتشر می شود ، کد رشته محل های دانشگاه روزانه ، دانشگاه شبانه (نوبت دوم) ، دانشگاه پیام نور ، دانشگاه غیر انتفاعی و دانشگاه پردیس خودگردان درج شده است.
داوطلبان پس از بررسی دفترچه مجاز هستند که حداکثر 150 کد رشته را که ترکیبی از تمام دانشگاه های ذکر شده می باشد را در برگه ای یادداشت نموده و پس از اولویت بندی کردن آن ها ، برای ثبت در سایت سنجش اقدام کنند.
ترتیب چیدمان رشته ها در فرم بسیار مهم است و تعیین کننده شانس پذیرش شما می باشد بنابراین در انتخاب و درج کد رشته ها در فرم انتخاب رشته اصلی حتما دقت کافی را داشته باشید و در صورت لزوم می توانید از یک مشاور مجرب و متخصص در این زمینه ، راهنمایی دریافت کنید.
برای ثبت کد رشته های مربوط به انتخاب رشته دانشگاه آزاد در سایت azmoon.org ، ابتدا لازم است هزینه انتخاب رشته را واریز نمایید و در غیر این صورت ، اجازه تکمیل فرم انتخاب رشته را نخواهید داشت.
چند نکته مهم در خصوص کد رشته ها
برخی از دانشگاه ها پس از انجام انتخاب رشته توسط داوطلبان ممکن است تغییراتی در رشته های خود اعمال کنند این تغییرات به صورت حذف یا اضافه کردن رشته ای جدید می باشد.
در این مواقع ، سازمان سنجش برای آگاهی داوطلبان از تغییرات ایجاد شده یک دفترچه اصلاحیه منتشر می کند و کد رشته های جدید را در آن قرار می دهد.
در این زمان داوطلبان لازم است که به سایت سنجش مراجعه نمایند و با دانلود دفترچه جدید ، از اصلاحاتی که اعمال شده است مطلع شوند و در صورت لزوم ، فرم انتخاب رشته خود را ویرایش کنند.
داوطلبان پس از ثبت رشته ها در سایت های اینترنتی ، این امکان را دارند که تا پایان مهلتی که برای انتخاب رشته در نظر گرفته شده است فرم انتخاب رشته را چندین بار ویرایش کنند که البته در این زمان حتما دقت داشته باشید که کد رشته هایی که ثبت می کنید ، دقیق و درست باشند.
در هنگام درج کد رشته در سایت ، اسم رشته و دانشگاهی که آن را ارائه می دهد مقابل آن ظاهر می شود و حتما چک کنید که همان رشته محل مورد نظر شما باشد و سپس تایید کنید.
هم چنین چندین بار دیده شده است که داوطلبانی در یک دوره تحصیلی مجاز به انتخاب رشته نیستند اما با این وجود ، باز هم انتخاب رشته آن دوره تحصیلی را انجام می دهند. باید به اطلاع این دسته از داوطلبان برسانیم که اگر شما در دوره ای مجاز به انتخاب رشته نشده باشید ، در زمان ثبت کد رشته در سامانه هیچ اطلاعاتی درباره آن رشته به شما نمایش داده نمی شود و به عبارتی با اخطار سایت مبنی بر مجاز نبودن ، مواجه می شوید.