تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری در بعضی از سال ها برگزار می شود تا داوطلبانی که در مرحله اصلی موفق به قبولی در رشته مدنظرشان نشده اند با شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت یک شانس دیگر برای قبولی در رشته و دانشگاه مورد علاقه شان داشته باشند. تکمیل ظرفیت دانشگاه های سراسری در شرایطی برگزار می شود که رشته ها دارای ظرفیت خالی باشند و یا دانشگاه ها اقدام به اضافه کردن ظرفیت به رشته های تحصیلی خود کنند. زمان برگزاری این مرحله از پذیرش دانشجو معمولا برای نیمسال دوم است و داوطلبان با مراجعه به سایت سازمان سنجش می توانند برای ثبت نام و انخاب رشته اقدام نمایند. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با معرفی لیست رشته های تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری ، راهنمای شما باشیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به شرایط ثبت نام و انتخاب رشته تکمیل ظرفیت کنکور سراسری ، می توانید با مشاوران ما در مرکز تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
بررسی لیست رشته های تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری
دانشگاه های سراسری هر ساله از طریق کنکور سراسری ، دانشجویان را در رشته های مختلف پذیرش می کنند. این رشته ها در گروه های آزمایشی علوم انسانی ، علوم تجربی ، ریاضی ، هنر و زبان دایر هستند و داوطلبان بر اساس گروه آزمایشی که در آزمون آن شرکت کرده اند ، امکان انتخاب رشته خواهند داشت.
بعد از اتمام فرایند انتخاب رشته کنکور سراسری و ثبت نام از پذیرفته شدگان ، ظرفیت بعضی از رشته های تحصیلی خالی باقی می ماند و دانشگاه ها تصمیم می گیرند که این ظرفیت های خالی را با برگزاری تکمیل ظرفیت ، تکمیل نمایند.
معمولا ظرفیت رشته های دانشگاه های سراسری در صورتی خالی باقی می ماند که داوطلبان به دلایلی مثل دور بودن دانشگاه ، عدم علاقه به رشته قبولی ، قبولی همزمان در دو دانشگاه و… از ثبت نام در دانشگاه انصراف می دهند.
بنابراین اسامی دقیق لیست رشته های تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری حدود یک تا دو ماه پس از اتمام فرایند انتخاب رشته کنکور مشخص می شود و در حال حاضر ، لیست دقیق این رشته ها در دسترس نیست.
مرتبط بخوانید : راهنمای تکمیل ظرفیت رشته های بدون کنکور
ظرفیت پذیرش رشته های تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری
لیست رشته های تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری دارای ظرفیت پذیرش بسیار محدودی است و بعضی از رشته ها فقط 1 نفر ظرفیت دارند. محدود بودن ظرفیت پذیرش این رشته ها باعث می شود که فقط داوطلبان دارای رتبه های خوب ، شانس قبولی داشته باشند. بنابراین اگر شما با رتبه ای که داشته اید در مرحله اصلی موفق به قبولی نشده اید و تفاوت رتبه زیادی با رتبه آخرین نفرات قبول شده دارید ، احتمال قبولی تان در مرحله تکمیل ظرفیت هم کم است.
سازمان سنجش با انتشار دفترچه تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری ، لیست رشته ها را به همراه ظرفیت هایی که دارند در اختیار شما قرار می دهد تا پیش از اقدام به واریز هزینه در سایت ، از ظرفیت ها مطلع شوید و با آگاهی کامل اقدام به ثبت نام نمایید.
مرتبط بخوانید : شرایط تکمیل ظرفیت کنکور
راهنمای ثبت نام در رشته های تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری
ثبت نام تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری به شیوه اینترنتی انجام می گیرد و لازم نیست که حضوری به دانشگاه ها مراجعه کنید. در موعد مقرر ، ابتدا دفترچه راهنما بر روی سایت سازمان سنجش قرار داده می شود و سپس بازه زمانی حدودا یک هفته ای در نظر گرفته خواهد شد تا داوطلبان در این بازه زمانی ، اقدام به ثبت نام نمایند.
داوطلبان در مرحله اول ثبت نام باید هزینه را در سایت سازمان سنجش پرداخت کرده و کارت اعتباری تهیه کنند. سپس می توانند فرم انتخاب رشته را از سایت دریافت کرده و آن را با کد رشته هایی که از قبل تهیه کرده اند ، تکمیل نمایند.
سوالات شما
- لیست رشته های تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری شامل کدام رشته ها هستند؟
رشته های مرحله تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری به طور دقیق مشخص نیستند و باید منتظر انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته باشیم.
- ظرفیت پذیرش رشته های تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری چند نفر است؟
رشته های تکمیل ظرفیت با ظرفیت کمی ارائه می شوند و حتی بعضی از رشته ها فقط یک نفر ظرفیت دارند.