پیش از این در مطلبی جداگانه درباره شرایط و نحوه تغییر رشته در کارشناسی ارشد توضیحاتی را ارائه کردیم و گفته شد که دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد با توجه به آیین نامه ها و دستورالعمل های آموزشی مربوط به این مقطع ، مجاز به تغییر رشته تحصیلی خود نیستند اما امکان تغییر گرایش در مقطع ارشد فراهم است. بنابراین اگر علاقه ای به گرایش تحصیلی خود ندارید ، می توانید درخواستی مبنی بر تغییر گرایش در دانشگاه ثبت کنید و در صورتی که شرایط لازم را داشته باشید ، با درخواست شما موافقت خواهد شد. در ادامه این مطلب به بررسی شرایط تغییر گرایش در کارشناسی ارشد می پردازیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
سوالات خود را در خصوص شرایط و نحوه تغییر رشته و گرایش در مقطع کارشناسي ارشد 1403 از مشاوران ما بپرسید تا با اطلاعات دقیق راهنمایی شوید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
آیا امکان تغییر گرایش در کارشناسی ارشد وجود دارد
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های سراسری و آزاد که بنا به دلایلی علاقه مند به ادامه تحصیل در گرایش تحصیلی خود نیستند ، امکان تغییر گرایش برای این دسته از دانشجویان فراهم است. برای تغییر گرایش در کارشناسی ارشد شرایطی وجود دارد که متقاضیان می بایست تمام این شرایط را داشته باشند.
شرایط تغییر گرایش در کارشناسی ارشد 1403
شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد به شرح زیر است :
- اولین شرط تغییر گرایش در مقطع کارشناسی ارشد ، کسب مجوز لازم از معاونت آموزشی دانشگاه است.
- دانشجویانی که قصد تغییر گرایش دارند ، باید حداقل دو ترم از زمان تحصیل آنها گذشته باشد و امکان تغییر گرایش در ترم های یک و دو وجود ندارد.
- کسب حد نصاب معدل لازم ، مهم ترین شرط تغییر گرایش در کارشناسی ارشد است.
- دانشجویان کارشناسی ارشد برای تغییر گرایش باید حداقل 24 واحد درسی را گذرانده باشند.
- اگر گرایش تحصیلی مورد تقاضای دانشجو دارای شرط مصاحبه باشد ، دانشجو ملزم به کسب نمره قبولی در مرحله مصاحبه نیز می باشد.
- تغییر گرایش در کارشناسی ارشد فقط یکبار در طول دوران تحصیل امکان پذیر است.
- دانشجویان کارشناسی ارشد مجازند که همزمان با تغییر رشته درخواست انتقالی نیز داشته باشند.
- دروس مشترک میان دو گرایش تحصیلی معادل سازی می شوند و تعیین دروسی که نیاز به معادل سازی دارند ، به عهده گروه آموزشی دانشگاه است.
مرتبط بخوانید : تغییر رشته در کارشناسی ارشد به پزشکی
زمان ثبت درخواست تغییر گرایش در مقطع کارشناسی ارشد 1403
دانشجویان کارشناسی ارشد که متقاضی تغییر گرایش هستند ، باید حداقل یک و ماه نیم قبل از شروع ترم تحصیلی جدید ، درخواست خود را مطرح و ثبت نمایند و ضمن تکمیل فرم های لازم ، مدارک مورد نیاز را نیز به دانشگاه ارائه دهند. لازم به ذکر است که درخواست تغییر گرایش باید در زمان مقرر ثبت شود و به درخواست هایی که پس از مهلت تعیین شده ثبت می شوند ، رسیدگی نخواهد شد.
تغییر رشته در مقطع کارشنارسی ارشد
همانطور که بالاتر نیز ذکر شد ، امکان تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد وجود ندارد. یعنی دانشجویان این مقطع نمی توانند رشته تحصیلی خود را تغییر دهند. این دسنه از داوطلبان فقط مجاز به تغییر گرایش هستند. اما اگر هنوز در کنکور کارشناسی ارشد شرکت نکرده اید و یا به تازگی در مقطع ارشد پذیرفته شده اید ، به چند طریق می توانید رشته خود را تغییر دهید :
- داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد در زمان ثبت نام می توانند رشته تحصیلی خود را تغییر دهند. در واقع برای ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد این امکان وجود دارد که داوطلب بدون توجه به نوع رشته مدرک فارغ التحصیلی خود ، در آزمون رشته مورد علاقه اش ثبت نام کند.
- در تکمیل ظرفیت کنکور کارشناسی ارشد نیز امکان تغییر رشته وجود دارد. اگر از رشته قبولی خود رضایت ندارید ، می توانید با شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت کنکور ارشد (در صورت برگزاری) تغییر رشته دهید.
- با استفاده از کارنامه سبز کنکور کارشناسی ارشد نیز امکان تغییر رشته برای داوطلبان وجود دارد.
مشاوره تغییر گرایش در مقطع کارشناسی ارشد
ممکن است شما هم به هر دلیلی از گرایش تحصیلی خود راضی نباشید و بخواهید که در مقطع ارشد ، گرایش خود را تغییر دهید. خوشبختانه ، شرایط برای تغییر گرایش در مقطع کارشناسی ارشد فراهم است و طبق توضیحاتی که در این مطلب ارائه کردیم ، می توانید با دریافت مجوز از دانشکده ، اقدامات لازم را انجام دهید. اگر سوالات بیشتری دارید و می خواهید به طور دقیق تر راهنمایی شوید ، لطفا با مشاوران ما در مرکز تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
سوالان متداول
- آیا امکان تغییر گرایش در کارشناسی ارشد وجود دارد ؟
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های سراسری و آزاد که بنا به دلایلی علاقه مند به ادامه تحصیل در گرایش تحصیلی خود نیستند ، امکان تغییر گرایش برای این دسته از دانشجویان فراهم است.
- شرایط تغییر گرایش در کارشناسی ارشد به چه صورت است ؟
توضیحات کامل راجع به شرایط تغییر گرایش در کارشناسی ارشد در این مطلب ارائه شده است.
سلام.
اینجانب در دوره کارشناسی رشته برق را خواندم و در دوره کارشناسی ارشد بر اساس گرایش های موجود در مجموعه برق در رشته فناوری نانو گرایش نانو الکترونیک در حال تحصیل هستم.
آیا می توانم بعد از گذراندن ۲۴ واحد در این گرایش ، به رشته برق گرایش کنترل تغیر رشته دهم؟
با تشکر.
با سلام. شرایط تغییر گرایش در کارشناسی ارشد کامل در مطلب توضیح داده شده است برای راهنمایی بیشتر می توانید با مشاوران ما در ارتباط باشید.
آیا بعد از گذراندن ۲۴ واحد درسی و تغیر گرایش ارشد ، در گرایش جدید باید ۳۲ واحد از اول خوانده شود یا ۸ واحد باقی مانده که مربوط به سمینار و پایان نامه است فقط گذرانده می شود.
سلام وقت بخیر
من یه سوال داشتم راجع به کنکور مجدد در مقطع ارشد
من در حال حاضر دانشجو مهندسی نفت ، ترم یک (گرایش حفاری)هستم
منتهی میخواستم تغییر گرایش بدم به مخزن. با توجه به مطالبی که در بالا بیان شده ، من کنکور بدم برام بهتر هست(چرا که دروس مشترک برای معادل سازی وجود نداره) و ادامه دادن بی معنیه.
فقط میخواستم ببینم باید انصراف بدم یا مرخصی بگیرم؟!
کلا میشه ترم بعد رو مرخصی گرفت و کنکور داد؟! ید باید حتما انصراف داد.
و این که اگر باید انصراف بدم تا کی باید این کار انجام بشه؟!
ممنون
رشته مهندسی صنایع غذایی گرایش زیست فناوری قبول شدم میتونم از ترم 2 درخواست تغییر گرایش به فناوری بدم ؟
سلام من برای ارشد روانشناسی بالینی قبول شدم
ولی به رشته بالینی علاقمند هستم
امکانش هست بهد از یک ترم از عمومی به بالینی تغییر گرایش داد؟
با سلام. لطفا با مشاوران ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.