از بهترین ها مشاوره بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612
از 8 صبح الی 12 شب حتی در ایام تعطیل
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر

درآمد فیزیوتراپی ✨ آینده شغلی فیزیوتراپی – راهنمای کامل

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :

9099071612

درآمد فیزیوتراپی - آینده شغلی فیزیوتراپی ، راهنمای کامل

 

فیزیوتراپی یکی از شاخه های توان بخشی است که تحصیل در آن از طریق شرکت در کنکور سراسری تجربی میسر می شود. از آنجایی که رشته فیزیوتراپی در دوره کارشناسی پیوسته ارائه می شود ، بنابراین فارغ التحصیلان این رشته تنها می توانند به عنوان کارشناس فیزیوتراپی و با استفاده از عوامل فیزیکی و حرکت درمانی ، در جهت بازتوانی بیماران نیازمند و معلولین وارد حرفه خود شوند. متخصص طب فیزیکی و توانبخشی که دوره طب عمومی را در مراکز دانشگاهی گذرانده و موفق به اخذ مدرک تخصصی شده است ، می تواند با فعالیت در مراکز درمانی و یا دریافت مجوز تاسیس کلینیک از وزارت بهداشت ، به اشتغال و کسب درآمد بپردازد که البته پروانه تاسیس مطلب تحت شرایط خاصی و به افراد واجد شرایط داده می شود. در ادامه این مطلب می خواهیم شرایط بازار کار و درآمد فیزیوتراپی در سال 1402 را بررسی کنیم. اگر شما هم علاقه مندید با شرکت در کنکور تجربی در اینده وارد این شغل شوید ، لطفا در ادامه همراه ما باشید.

شما عزیزان میتوانید جهت دریافت مشاوره تخصصی در زمینه بازار کار و میزان درآمد مشاغل مختلف از مشاوران ارشد ما در پاسخ با ما راهنمایی دریافت کنید، کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.

همین حالا تماس بگیرید 

تماس از سراسر کشور 9099071612

تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل 

فرصت های کسب درآمد برای کارشناس فیزیوتراپی

یک فیزیوتراپیست با همه افراد از جمله کودکان ، جوانان ، سالمندان ، نوزادان ، زبان باردار ، افراد معلول و … در ارتباط است و برنامه های درمانی را برای رفع مشکلات بیماران و توانبخشی آن ها به اجرا در میاورد.

دانشجویان رشته فیزیوتراپی در دوران تحصیل خود مهارت های زیادی را یاد می گیرند که در آینده شغلی و درآمدی که خواهند داشت ، تاثیر گذار است .برای کسب درآمد فیزیوتراپی می توان در بیمارستان ها ، درمانگاه ها ، سازمان بهزیستی ، هلال احمر ، کلینیک های توانبخشی ، مراکز سالمندان ، باشگاه های ورزشی  و … مشغول به کار شد.

البته به جز موارد گفته شده ، تاسیس کلینیک خصوصی نیز یکی از مزیت های تحصیل در این رشته است زیرا در اکثر رشته های پیراپزشکی مانند پرستاری  ، هوشبری ، اتاق عمل و … امکان تاسیس مطب شخصی فراهم نیست و این یک فرصت شغلی ویژه برای دانش آموختگان  فیزیوتراپی محسوب می شود.

مطمئنا هر چه قدر مهارت و تجربه تان افزایش یابد ، به همان نسبت با فرصت های شغلی بهتری روبرو می شوید و در نتیجه درآمد بهتری هم کسب می کنید.

در یک جمع بندی کلی ، آینده شغلی و میزان درآمد فیزیوتراپی برای فارغ التحصیلان آن تضمین شده است و حتی این شغل ، یکی از پردرآمد ترین مشاغل ایران و جهان می باشد و جای نگرانی در خصوص بازار کار آن وجود ندارد.

مرتبط بخوانید : رتبه قبولی فیزیوتراپی دانشگاه آزاد

حداقل درآمد کارشناس فیزیوتراپی

درآمد فیزیوتراپی بر اساس عوامل مختلفی تعیین می شود و در محدوده مشخصی قرار ندارد. محل کار کارشناس فیزیوتراپی ، دولتی یا خصوصی بودن محل فعالیت ، تجربه کاری ، میزان تحصیلات ، مهارت و توانایی ها ، نوع برخورد با بیماران و … همگی در تعیین درآمد فیزیوتراپی نقش دارند.

اگر یک متخصص فیزیوتراپی مطب و کلینیک شخصی نداشته باشد و فقط در مراکز درمانی و بیمارستان ها فعالیت کند ، می تواند متوسط درآمد ماهانه 15 الی 30 میلیون تومان بر اساس تجربه و تخصصی که دارد ، کسب کند که البته در مراکز درمانی خصوصی میزان درآمد از مراکز دولتی بیشتر است هم چنین ممکن است بعضی از فیزیوتراپیست ها در منزل هم به درمان و توانبخشی بیماران بپردازند که می تواند به درآمد آن ها اضافه شود.

فرضا اگر برای هر بیماری که برای درمان در منزل مراجعه می کند ، 200 هزار تومان دریافت شود و در ماه 50 نفر را معالجه نمایید، حدود 10 میلیون تومان فقط از طریق کار در منزل کسب درآمد می کنید.

شرایط تاسیس کلینیک فیزیوتراپی

درآمد فیزیوتراپی - آینده شغلی فیزیوتراپی ، راهنمای کامل

بهترین گزینه برای کسب درآمد فیزیوتراپی ، راه اندازی مطب شخصی است که می تواند در ماه بیش از 50 میلیون درآمد را برای شما در پی داشته باشد.

تاسیس مرکز فیزیوتراپی بر اساس موافقت کمیسیون قانونی وزارت بهداشت انجام می گیرد و مجوز تاسیس به افرادی داده می شود که دارای شرایط زیر باشند :

  • تابعیت جمهوری اسلامی ایران
  • عدم سوء پیشینه کیفری و عدم اعتیاد به مواد مخدر
  • دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در رشته فیزیوتراپی
  • مجوز تاسیس مطب فیزیوتراپی بر اساس نظام بندی خدمات آموزشی صادر می شود که در حال حاضر شاخص جمعیتی برای مرکز 30 هزار نفر است. (یعنی به ازای هر 30 هزار نفر جمعیت ، مجوز یک کلینیک فیزیوتراپی داده می‌شود)
  • دانشجویان تمامی دوره های تحصیلی تا زمانی که فارغ التحصیل نشوند ، نمی توانند برای تاسیس کلینیک اقدام کنند.

علاقه مندان با هر یک از مدرک های کارشناسی ، کارشناسی ارشد یا دکتری امکان تاسیس کلینیک توانبخشی را دارند.

با در نظر گرفتن شرایط فوق ، اقداماتی که باید برای تاسیس کلینیک انجام داد ، ابتدا باید محل آن معرفی و تعیین شود حداقل فضای مناسب جهت یک موسسه فیزیوتراپی حدود 60 متر و در صورت وجود هیدروتراپی و اتاق اسپلینت 100 متر می باشد ، یعنی باید متراز مطب مناسب انتخاب شود.

همچنین برای دریافت مجوز ، باید تجهیزات و دستگاه های لازم تهیه شوند دستگاه هایی از جمله ؛ دستگاه تکار RF ، دستگاه Deep Oscillation ، دستگاه مگنت ، دستگاه لیزر ، دستگاه الکتروتراپی Stimulator ، دستگاه اولتراسوند US و …

پس از احراز شرایط و بررسی تمام دستگاه ها و فضای فیزیکی کلینیک ، پروانه بهره برداری صادر می شود ، البته برای شروع فعالیت و اخذ پروانه بهره برداری باید حداقل 50 درصد کارکنان (مسئول فنی و کادر فیزیوتراپ) معرفی شوند.

مرتبط بخوانید : فیزیوتراپی دانشگاه آزاد

هزینه تاسیس کلینیک فیزیوتراپی

با تاسیس کلینیک فیزیوتراپی می توان به درآمد بیش از 100 میلیون در ماه امیدوار شد اما راه اندازی کلینیک هزینه هایی را برای فیزیوتراپ در پی خواهد داشت

هزینه تاسیس مطب فیزیوتراپی در هر استان متفاوت است ، اگر بخواهید در شهرستان ها یا مناطق دور افتاده تر کلینیک تاسیس کنید ، هزینه کمتری برای شما خواهد داشت چرا که هزینه اجاره یا خرید محل مطب کمتر است ولی اگر بخواهید در کلان شهر ها مانند تهران اقدام به این کار کنید ، ممکن است مجبور شوید تا نزدیک 1 میلیارد نیز هزینه کنید.

علاوه بر هزینه خرید یا اجازه محل کلینیک ، هزینه خرید دستگاه ها نیز وجود دارد و هزینه دستگاه ها نیز بستگی دارد که شما چه بودجه ای را صرف آن کنید ، مثلا دستگاه شاک ویو از بازه قیمتی 20 میلیون تومان شروع می شود تا 50 میلیون تومان که بهترین نوع آن است یا دستگاه لیزر که در ارزان ترن حالت 10 میلیون تومان است اما کیفیت های بهتر تا 60 میلیون تومان نیز به فروش می روند.

سایر دستگاه هایی که برای دریافت مجوز بهره برداری نیاز به تهیه آن ها دارید ، در حدود قیمتی 10 تا 70 میلیون تومان هستند ، ناگفته  نماند که دستگاه هایی هستند که هزینه خرید آن ها بیش از 500 میلیون تومان است اما در ایران کمتر کلینیکی است که از این دستگاه های پیشرفته استفاده می کند.

در کل با حدود 200 میلیون تومان (به جز هزنیه اجاره) می توانید دستگاه  های نسبتا مجهزی را برای شروع کار تهیه کنید البته بستگی دارد که چه خدماتی را می خواهید ارائه دهید و سطح کار شما هم در هزینه ها تاثیر گذار می یاشد.

درآمد مطب فیزیوتراپی

درآمد فیزیوتراپی

برای تعیین درآمد مطب فیزیوتراپی عوامل زیادی دخیل هستند اینکه مطب در کجا تاسیس شده است ، در استان های بزرگ و پر رفت  و آمد یا شهرستان ها و مناطق کوچک ، تجهیزات کلینیک تا چه حد پیشرفته است ، چه خدماتی در مطب ارائه می شود ، هزینه خدمات به چه صورت است ، مهارت فیزیوتراپ چقدر است ، ارتباط فیزیوتراپ با پزشکان چگونه است ، آیا پزشکی هست که در صورت لزوم برای فیزیوتراپ بیمار بفرستد ، آیا بیماران پس از مراجعه اولیه ، مراجعات بعدی را نیز خواهند داشت ، آیا مهارت شما به قدری هست که بیمارانتان شما را تبلیغ کنند و …

با در نظر گرفتن تمام موارد فوق ، یک مختصص فیزیوتراپ برای هر ویزیت آزاد حدود 100 هزار تومان دریافت می کند و هر مرکز فیزیوتراپی روزانه 100 مراجعه کننده دارد که میانگین درآمد روزانه 5 میلیون تومان می شود.

با حساب حقوق کارکنان کلینیک و هزینه های جانبی ، می توان در ماه حدود 120 میلیون سودآوری را داشت اما این درآمد فیزیوتراپی در حالت واقع بینانه است ، مراکزی هستند که به دلیل  عدم مراجعه کافی و مناسب نبودن محل کلینیک با عدم تخصص کافی فیزیوتراپیست ، ماهانه کمتر از 20 میلیون درآمد دارند.

خدمات زیر در مراکز فیزیوتراپی ارائه می شوند :

  • دیاترمی
  • لیزرهای کم‌توان و CPM
  • درای نیدلینگ بدون تحریک الکتریکی
  • اعمال درمانی روتین فیزیوتراپی
  • کینزیوتیپ
  • هیدروتراپی و هیدروماساژ
  • آموزش بیوفیدبک برای عضلات کف لگن
  • اسفنکتر ادراری یا مقعدی
  • تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال rTMS
  • آموزش بیوفیدبک

مرتبط بخوانید : رشته فیزیوتراپی بدون کنکور 

درآمد دستیار فیزیوتراپی

دستیار فیزیوتراپ ، شخصی است که بخشی از فرایند های درمانی را زیر نظر فیزیوتراپیست انجام می دهد و بیمارانی که به مرکز فیزیوتراپی مراجعه می کنند ، معمولا بخاطر تصادف کردن یا بیماری های مختلف ، دچار مشکلی حرکتی شده اند و دستیار فیزیوتراپ وظیفه دارد به آن ها کمک کند تا توان حرکتی شان بهبود یابد. در واقع دستیار نوعی رابط میان بیمار و فیزیوتراپیست است و مسئولیت های زیر را بر عهده دارد :

  • آماده ‌کردن تجهیزات پیش از شروع درمان
  • آماده کردن بیمار برای شروع درمان و کمک به او پس از پایان درمان
  • تمرین دادن بیمار با برنامه ‌ای که فیزیوتراپیست تجویز کرده است
  • آموزش بیمار در مورد تمرین‌های خانگی و استفاده از وسایل درمانی که فیزیوتراپیست تجویز کرده است
  • مشاوره به بیمار در مورد آسیب ، ادامه درمان و تغییر سبک زندگی
  • پذیرش بیمار و تشکیل پرونده
  • مراقبت و نگهداری از تجهیزات مطب و تعمیر یا تعویض آنها

درآمد دستیار فیزیوتراپی طبق توافق او با فیریوتراپیست تعیین می شود و مسلما هر چقدر که درآمد مطب بیشتر باشد ، دستیار نیز می تواند حقوق بیشتری را دریافت نماید.

البته حوزه کاری دستیار فیزیوتراپ فقط محدود به مطب فیزیوتراپی نیست و می تواند در صورت علاقه مندی و برای کسب درآمد بیشتر ، در حوزه های زیر نیز به فعالیت بپردازد :

  • بیمارستان
  • کلینیک ها
  • سازمان هلال‌ احمر
  • خانه‌ های سالمندان
  • پرستار خانگی
  • مربی آمادگی جسمانی و ورزش
  • مربی ورزشی در مدارس ، باشگاه‌ ها، ادارات و محیط‌ های کاری

مرتبط بخوانید : رشته دکترای عمومی دامپزشکی

تعداد ظرفیت پذیرش رشته فیزیوتراپی در دانشگاه سراسری و آزاد

درآمد فیزیوتراپی

علی رغم تعداد متقاضیان زیاد رشته فیزیوتراپی ، ظرفیت پذیرش این رشته در دانشگاه ها بسیار کمتر از سایر رشته های علوم پزشکی و پیراپزشکی است. در دانشگاه آزاد این رشته ارائه نمی شود و دلیل آن نیز فراهم نبودن امکانات آموزشی لازم برای تدریس آن است و تنها دو دانشگاه روزانه و پردیس خودگردان رشته فیزیوتراپی را ارائه می دهند.

تحصیل در دانشگاه پردیس خودگردان نیز به دلیل آنکه شهریه سنگینی را برای دانشجویان به همراه دارد ، باعث شده است که بیشتر داوطلبان از انتخاب این دانشگاه ها صرف نظر کنند و تنها گزینه باقی مانده برای ورود به رشته فیزیوتراپی ، دانشگاه روزانه است که هر ساله رقابت بسیار سنگینی را برای قبولی در این دانشگاه شاهد هستیم.

سوالات شما

  • آیا درآمد فیزیوتراپی خوب است ؟

بله ، فیزیوتراپی از مشاغل پر درآمد کنکور تجربی محسوب می شود.

  • فیزیوتراپ از چه راه هایی می تواند درآمد داشته باشد ؟

استخدام به عنوان فیزیوتراپ در بیمارستان ها و مراکز درمانی و یا تاسیس مطب فیزیوتراپی ، از راه های کسب درامد از این رشته هستند.

احتمالا این را هم بپسندید  بازار کار رشته دارویاری - آینده شغلی رشته دارویاری

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت :

تماس از سراسر کشور: 9099071612

همچنین ببینید

رتبه قبولی فیزیوتراپی با سهمیه 25 درصد ایثارگران

رتبه قبولی فیزیوتراپی با سهمیه 25 درصد ایثارگران در تمام دانشگاه ها

  سهمیه ایثارگران 25 درصدی یکی از سهمیه های ایثارگرانی است که به بعضی از …

11 نظر

  1. خیلی ممنون ، مطلب کاملی بود ، بنظرم هر روز با روند اشتباه زندگی مردم آینده شغلی رشتبه فیزیوتراپی بهتر میشه

  2. سلام با کارشناسی و ارشد و دکتری فیزیوتراپی میشه کلینیک تاسیس کرد؟

    • پاسخ با ما

      سلام. با دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در رشته فیزیوتراپی می توانید مطب تاسیس کنید.

  3. سلام با دارا بودن مدرک تحصیلی فقط کارشناسی می توان مطب تاسیس کرد؟؟ درآمد فیزیوتراپی با تاسیس مطب چقدره ؟

    • پاسخ با ما

      با سلام. بله پس از فارغ التحصیلی از دوره کارشناسی فیزیوتراپی می توان برای تاسیس مطب اقدام کرد.

  4. سلام خیلییی ممنون بابت اطلاعات خوب و کاملتون
    عاااالیه
    هم سالای تحصیلش زیاد نیست هم درآمد خیلی خوبی داره و کار نسبتا راحت تری نسبت به پزشکی و….
    ان شاالله امسال میارمش😍😍😍😍😍😍🥺👊🏻

    • امیر ارسلان

      سلام ببخشید
      بادرصد های
      زیست:۵۰
      ریاضی:۳۰
      فیزیک:۴۰
      شیمی:۵۰
      زمین:۶۰
      میشه فیزیوتراپی قبول شد؟

  5. شکیلا بختیاری نژاد

    سلام من از فیزیوتراپی تبریز قبول شدم برا رفتنم مردد هستم که پشت بمونم برا قبولی پزشکی یا اینکه این رشته خوبه برم؟

  6. ایا دانشجویان رشته ی فیزیوتراپی در طول تحصیل از دولت حقوق دریافت میکنند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس از تلفن ثابت بدون کد وصفر