کنکور سراسری 1404 شامل سهمیه های مختلفی است که هر کدام از آنها به میزانی در انتخاب رشته تاثیر گذار هستند. بسیاری از داوطلبان کنکوری به دنبال اطلاع از بهترین سهمیه در کنکور هستند و با توجه به اینکه تاثیر سهمیه ها در رتبه قبولی و پذیرش در دانشگاه متفاوت است ، داوطلبان می خواهند بدانند که با استفاده از کدام سهمیه شانس قبولی بیشتری خواهند داشت. در ادامه این مطلب می خواهیم بررسی کنیم که بهترین سهمیه در کنکور کدام است ، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
برای راهنمایی در زمینه سهمیه های کنکور سراسری و پرسیدن سوالات خود در این خصوص ، با مشاوران ما تماس بگیرید تا با اطلاعات دقیق راهنمایی شوید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
بهترین سهمیه مناطق در کنکور 1404 کدام است
بیش از 95 درصد داوطلبان کنکوری ، مشمول استفاده از سهمیه مناطق هستند که شامل سه دسته سهمیه منطقه یک ، منطقه دو و منطقه سه می باشد. سهمیه منطقه هر داوطلب کنکوری بر اساس محل تحصیل سه سال آخر دوره متوسطه او تعیین می شود و امکان انتخاب نوع سهمیه توسط خود داوطلب وجود ندارد.
در سهمیه مناطق هر داوطلب تنها با داوطلبان سهمیه خود رقابت می کند نه با داوطلبان کل کشور و بدین صورت داوطلب با قرار گرفتن در جامعه آماری کوچکتر ، احتمال پذیرش عادلانه تری خواهد داشت. البته ظرفیت دانشگاه ها بر اساس تعداد داوطلبان هر سهمیه تقسیم بندی می شود و هر چقدر که یک سهمیه پر جمعیت تر باشد ، ظرفیت بیشتری به آن سهمیه اختصاص می یابد.
مرتبط بخوانید : فرق منطقه 1 و 2 و 3 در کنکور – کدام سهمیه مناطق بهتر است ؟
نحوه تقسیم بندی سهمیه مناطق در کنکور 1404
- سهمیه منطقه داوطلبان دارای دیپلم آموزشی نظام جدید ، با توجه به بخش محل اخذ مدرک سه سال آخر دبیرستان تعیین می شود.
- سهمیه منطقه داوطلبان دارای دیپلم آموزشی نظام قدیم ، با توجه به بخش محل اخذ مدرک سه سال آخر دبیرستان یا هنرستان تعیین می شود.
- داوطلبان دارای معلولیت از جمله نابینا ، ناشنوا ، نیمه بینا ، نیمه شنوا و معلولین جسمی حرکتی جزو مشمولین سهمیه منطقه سه کنکور سراسری هستند.
- داوطلبانی که حداقل دو سال از سه سال آخر تحصیل خود را در خارج از کشور گذرانده اند ، جزو مشمولین سهمیه منطقه سه هستند.
شهرهای بزرگ و با امکانات آموزشی بیشتر ، جزو منطقه یک هستند و شهرهای نیمه پیشرفته در سهمیه منطقه دو قرار دارند. همچنین روستاها و شهرهای محروم که از امکانات آموزشی کمتری برخوردار هستند ، سهمیه منطقه سه محسوب می شوند.
از جمله اسامی شهرهای منطقه یک به شرح زیر هستند :
- تهران
- مرکزی
- شمیرانات
- اصفهان
- تبریز
- مشهد
- شیراز
- و …
اسامی شهرهای منطقه دو به شرح زیر هستند :
- بوکان
- خوی
- سلماس
- مهاباد
- میاندواب
- نقده
- فلاورجان
- گلپایگان
- نیشابور
- اهواز
- بهبهان
- دامغان
- ابهر
- شاهرود
- گرمسار
- رشت
- تالش
- لاهیجان
- بندر انزلی
- رودسر
- لنگرود
- خرم آباد
- بابل
- بهشهر
- بابلسر
- زرندیه
- تویسرکان
- ملایر
- نهاوند
- تفت
- اشکذر
از جمله اسامی شهرهای منطقه سه به شرح زیر هستند :
- اهر
- آذرشهر
- اسکو
- ایلخچی
- بستان آباد
- ورزقان
- بیله سوار
- پارس آباد
- مهردشت (علویجه)
- قهدریجان
- قمصر
- فریدون شهر
- شهر قدس
- ساوجبلاغ
- رباط کریم
- شادگان
- شوشتر
- شوش
- دوگنبدان
- دهدشت
- دنا
- باشت
- آستارا
- آستانه اشرفیه
- کلاچای
- سامن
- رزن
- دمق
- تویسرکان
- قروه درجزین
- قهاوند
- مهریز
- و…
دلیل تقسیم بندی داوطلبان در سهمیه های مختلف ، برقراری عدالت آموزشی و توزیع عادلانه ظرفیت دانشگاه ها در میان سهمیه هاست و بدین طریق داوطلبان تمام سهمیه ها به یک میزان از ظرفیت برخوردار خواهند بود. برای مثال اگر یک دانشگاه در یک رشته 100 نفر ظرفیت داشته باشد ، 25 درصد ظرفیت یعنی 25 نفر به داوطلبان دارای سهمیه ایثارگران 25 درصدی ، 5 درصد ظرفیت یعنی 5 نفر نیز به داوطلبان دارای سهمیه 5 درصدی اختصاص می یابد.
از 70 نفر ظرفیت باقی مانده میان سهمیه های مناطق تقسیم می شود و معمولا با توجه به جمعیت داوطلبان سه سهمیه ، بیشترین میزان ظرفیت به داوطلبان سهمیه منطقه دو سپس سهمیه منطقه یک و در انتها سهمیه منطقه سه اختصاص می یابد.
مرتبط بخوانید : منطقه در کنکور چیست – سهمیه مناطق کنکور سراسری چیست
بهترین سهمیه ایثارگران در کنکور
سهمیه ایثارگران در کنکور سراسری شامل دو نوع سهمیه 5 درصدی و 25 درصدی است و همانطور که بالاتر نیز اشاره شد ، به ترتیب 5 درصد و 25 درصد از ظرفیت رشته محل ها به این دسته از داوطلبان اختصاص دارد. شرط استفاده از سهمیه ایثارگران در کنکور ، کسب 75 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد است و اگر داوطلبی که دارای سهمیه ایثارگری است اگر نتواند نمره لازم را به دست آورد ، مجاز به استفاده از سهمیه خود نخواهد بود.
قوانین استفاده از سهمیه ایثارگران در دفترچه راهنمای ثبت نام درج شده است و یکی از مهم ترین قوانین استفاده از سهمیه مذکور این است که پذیرفته شدگان دانشگاه روزانه که با سهمیه ایثارگری پذیرفته شده اند ، مجاز به استفاده مجدد از این سهمیه برای کنکور نخواهند بود.
سامانه دریافت کد ایثارگری سپاه به نشانی isaar.ir و سامانه دریافت کد 12 رقمی ایثارگری ارتش به نشانی aja.ir می باشد. بنابراین برای دریافت کد پیگیری سهمیه نیازی به مراجعه حضوری به دانشگاه نیست و می توان به صورت اینترنتی اقدام کرد.
مرتبط بخوانید : سهمیه منطقه 3 در کنکور چند درصد است
تاثیر سهمیه رزمندگان در کنکور سراسری 1404
سهمیه رزمندگان نیز یکی دیگر از سهمیه های کنکور سراسری است که رزمندگانی که از تاریخ 31 شهریور ماه 59 الی 31 شهریور ماه 67 به مدت 6 ماه متوالی یا متناوب و به صورت داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهه حضور داشته اند ، مشمول استفاده از این سهمیه هستند. فرق سهمیه رزمندگان با ایثارگران در میزان ظرفیتی است که دانشگاه به هر کدام از آنها اختصاص می دهد و ظرفیت اختصاص داده شده به داوطلبان سهمیه رزمندگان ، 5 درصد ظرفیت رشته محل هاست.
تاثیر سهمیه خانواده شهدا در کنکور 1404
خانوانده محترم شهدا اعم از همسران و فرزندان شهدا ، پدر ، مادر ، برادر و خواهر شهید مشمول استفاده از سهمیه شهدا در کنکور سراسری هستند و باید حداقل 85 درصد نمره آخرین فرد قبولی در سهمیه عادی را کسب کنند تا امکان استفاده از سهمیه خود را داشت باشند.
سوالات متداول
- بهترین سهمیه در کنکور 1404 ، کدام سهمیه است ؟
بهترین سهمیه در کنکور برای هر یک از داوطلبان با توجه به شرایطی که دارند ، متفاوت است.
- بهترین سهمیه مناطق در کنکور کدام است ؟
میزان پذیرش و ظرفیت اختصاص داده شده به سهمیه های مناطق کنکور سراسری با توجه به جمعیت هر سهمیه ، در نظر گرفته می شود بنابراین هر سه سهمیه منطقه یک ، دو و سه به یک میزان در انتخاب رشته کنکور تاثیر گذار هستند.
- آیا امکان استفاده همزمان از دو سهمیه در کنکور وجود دارد ؟
بله ، داوطلبان می توانند به صورت همزمان از سهمیه مناطق و سهمیه ایثارگران یا رزمندگان و … استفاده کنند.