از بهترین ها مشاوره بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612
از 8 صبح الی 12 شب حتی در ایام تعطیل
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر

انتخاب رشته چیست 📞 هر آنچه باید بدانید

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :

9099071612

 انتخاب رشته چیست ؟ هر آنچه باید بدانید

ممکن است شما هم جزء عده زیادی از داوطلبانی باشید که برای اولین بار است در کنکور سراسری شرکت کرده اید و نمی دانید که انتخاب رشته چیست و چه مراحلی را باید برای انجام آن طی کرد ؟ انتخاب رشته ، سومین مرحله از پذیرش در دانشگاه است و داوطلبانی که مراحل اول یعنی ثبت نام کنکور و حضور در آزمون را طی کرده اند ، می توانند بر اساس کارنامه ای که برای آن ها منتشر شده است انتخاب رشته را انجام دهند. البته شرط انتخاب رشته ، مجاز شدن در دوره های مختلف می باشد که در کارنامه مشخص شده است.

این مطلب از سایت تخصصی “پاسخ با ما” به بررسی موضوع انتخاب رشته چیست ، پرداخته است و در انتهای مطلب نیز می توانید از طریق لینک های قرار داده شده به مطالب مرتبط و کاربردی در زمینه انتخاب رشته کنکور هر یک از گروه های آزمایشی هدایت شوید.

برای دریافت مشاوره انتخاب رشته‌ کنکور 1403 ، از تلفن ثابت و بدون گرفتن کد یا صفر تماس حاصل بفرمایید.

همین حالا تماس بگیرید ، تماس از سراسر کشور :  9099071612

راهنمای تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور

برای انتخاب رشته کنکور سراسری حق انتخاب 150 کد رشته محل و برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز حق انتخاب 100 کد رشته محل را دارید. همانطور که می دانید ، انتخاب رشته برای دانشگاه آزاد بر خلاف سایر دانشگاه ها که از طریق سایت سنجش می باشد ، از طریق سایت azmoon.org صورت می گیرد.

نحوه تکمیل فرم انتخاب رشته بدین صورت است که ابتدا باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته مربوط به گروه آزمایشی خود را دانلود کنید و سپس رشته ها و دانشگاه های مد نظرتان را به ترتیب اولویت در یک برگه یادداشت کنید و پس از تایید نهایی ، آن ها را در سایت های مذکور ثبت نمایید.

در تکمیل فرم انتخاب رشته حتما مواردی مانند علاقه ، شانس پذیرش ، رتبه قبولی های سال گذشته ، تاثیر سهمیه ها ، رشته های بومی و کشوری ، وضعیت مجاز بودن و … را بررسی کنید و پس از ثبت در سایت ، از فرم انتخاب رشته خود پرینت تهیه نمایید.

سهمیه های موثر در انتخاب رشته چیست ؟

در زمان انتخاب رشته کنکور حتما به سهمیه بندی ها توجه داشته باشید و با اطلاع از اینکه در چه سهمیه ای هستید ، انتخاب رشته را انجام دهید. سهمیه هر یک از داوطلبان بر اساس استان اخذ مدرک فارغ التحصیلی تعیین می شود و البته سهمیه 5 درصد و 25 درصد ایثارگران شرایط دیگری دارد.

انتخاب رشته کنکور بر مبنای رتبه در سهمیه می باشد و شما باید با بررسی کارنامه کنکور متوجه رتبه در سهمیه خود شوید و در هنگام بررسی رتبه قبولی های سال گذشته ، رتبه در سهمیه آن ها را بررسی کنید.

احتمالا این را هم بپسندید  مشاوره انتخاب رشته کنکور در کرج | بهترین مشاوره انتخاب رشته

تقسیم بندی رشته ها در انتخاب رشته کنکور

مطابق دفترچه انتخاب رشته کنکور ، رشته ها در چند دسته بومی ، استانی ، ناحیه ای ، کشوری و قطبی طبقه بندی می شوند که جداول مربوط به استان های بومی ، ناحیه ای و قطبی در دفترچه موجود است.

حال منظور از این دسته بندی در انتخاب رشته جیست ؟ منظور این است که داوطلبان در استان های بومی ، ناحیه ای یا قطبی شانس پذیرش بیشتری نسبت به سایر مناطق دارند. بنابراین در زمان انتخاب رشته اولویت های اول فرم انتخاب رشته را به رشته های بومی اختصاص دهید.

دیگر عوامل تاثیر گذار بر انتخاب رشته چیست ؟

برای انجام انتخاب رشته باید فاکتو های مختلفی مورد بررسی قرار گیرند از جمله :

  • بررسی کارنامه کنکور
  • بررسی کارنامه کنکور سهمیه ایثارگران 5 درصد و 25 درصد
  • شناخت بیشتر رشته ها و آشنایی با دروس دانشگاهی آن ها
  • بازار کار و آینده شغلی رشته ها
  • شرایط خوابگاه دانشگاه ها
  • اعتبار علمی دانشگاه
  • میزان شهریه دانشگاه ها و هزینه  تحصیل در استانی دیگر
  • رتبه قبولی های سال گذشته
  • و …

مراجعه به مشاور انتخاب رشته در این زمان به داوطلبان کمک بسیار زیادی می کند. مشاوران با تجربه ای که از داوطلبان سال های گذشته دارند ، به خوبی می توانند با انجام یک انتخاب رشته که تمام موارد لازم در آن رعایت شده است ، شما را برای رسیدن به هدفتان یاری کنند.

انتخاب رشته مجازی چیست ؟

شاید شما هم مانند بسیاری از داوطلبان ندانید انتخاب رشته مجازی چیست  چه تاثیر مثبتی در موفق تر بودن انتخاب رشته شما دارد. انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش تعبیه شده است برای آن دسته از داوطلبانی که می خواهند بدانند با رتبه ای که کسب کرده اند ، در کدام رشته ها و دانشگاه ها شانس پذیرش دارند.

در نرم افزار انتخاب رشته رایگان سازمان سنجش، حدود 250 کد رشته محل  پیشنهاد می شود که در سه دسته خوش بینانه ، بد بینانه و واقع بینانه قرار دارند و داوطلبان می توانند بر اساس اولویت هایی که دارند ، 150 رشته را انتخاب و در فرم انتخاب رشته قرار دهند.

در صورت تمایل برای دریافت راهنمایی تخصصی در زمینه مشاوره انتخاب رشته کنکور ، می توانید از خدمات مشاوره تلفنی مرکز “پاسخ با ما” که دسترسی را برای تمام داوطلبان کشور فراهم ساخته است ، بهره مند شوید.

مراحل انتخاب رشته چیست و چگونه است

انتخاب رشته چیست

داوطلبان باید با مراحل انتخاب رشته کنکور آشنا باشند تا بتوانند در رشته و دانشگاه مورد علاقه شان پذیرفته شوند. مراحل کلی انتخاب رشته به شرح زیر می باشد :

احتمالا این را هم بپسندید  مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 📞 بهترین مشاوره انتخاب رشته

تحلیل کارنامه

مرحله اول و اصلی انتخاب رشته کنکور سراسری ، تحلیل و بررسی دقیق کارنامه است. شما باید بدانید که چه رتبه ای در سهمیه و کشور به دست آورده اید و ترازتان چگونه است سپس بر اساس اطلاعات کارنامه و بررسی رتبه قبولی های سال های قبل ، شانس پذیرش خود را در رشته محل ها تخمین بزنید. برای تحلیل دقیق کارنامه می توانید از مشاوران مرکز تحصیلی پاسخ با ما راهنمایی دریافت کنید.

دریافت و بررسی دفترچه راهنما

برای انتخاب رشته کنکور حتما باید دفترچه راهنما را از سایت دریافت کرده و بررسی نمایید. داخل دفترچه راهنما به بررسی جدیدترین شرایط مربوط به پذیرش در دانشگاه ها پرداخته شده است که لازم است از این شرایط مطلع شوید. همچنین لیست رشته های ارائه شده به همراه ظرفیت پذیرش آنها در دفترچه راهنما قابل بررسی هستند.

تکمیل فرم انتخاب رشته

داوطلبان پس از بررسی دفترچه باید لیست رشته محل های مورد تقاضا را استخراج کنند. هر داوطلب مجاز است که حداکثر 150 کد رشته محل سراسری و 100 کد رشته محل آزاد را انتخاب کرده و در فرم اولویت بندی نماید. نحوه تکمیل فرم انتخاب رشته باید از رشته های با شانس قبولی خوش بینانه شروع شود و بیشترین انتخاب ها نیز مربوط به بخش واقع بنیانه باشند.

شرکت در مصاحبه و آزمون عملی

داوطلبانی که رشته های دارای مصاحبه و آزمون عملی را انتخاب کرده اند ، باید منتظر باشند که به مصاحبه یا آزمون عملی دعوت شوند. زمان مصاحبه دانشگاه های نیمه متمرکز معمولا در اوایل شهریورماه است و اگر داوطلب دعوت نشود ، به معنای عدم واجد شرایط بودن اوست.

اعلام نتایج نهایی

چند هفته پس از اتمام فرایند انتخاب رشته ، نتایج آن اعلام می گردد. داوطلبانی که جزو پذیرفته شدگان هستند ، باید برای ثبت نام قطعی در دانشگاه اقدام نمایند. نتایج سراسری در سایت سنجش و نتایج دانشگاه آزاد نیز در سایت سنجش و پذیرش آزاد اسلامی قرار می گیرد.

سوالات متداول

  • تفاوت انتخاب رشته کنکور 1403 با سالهای قبل چیست ؟

انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 مثل سال های قبل در سایت سازمان سنجش انجام می گیرد و تفاوتی ندارد.

  • انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد از طریق چه سایتی انجام می گیرد ؟

متقاضیان انتخاب رشته دانشگاه آزاد جهت واریز هزینه و تکمیل فرم انتخاب رشته باید به سایت azmoon.org مراجعه نمایند.

  • هزینه انتخاب رشته کنکور سراسری به چه صورت است ؟

برای انتخاب رشته کنکور سراسری نیازی به پرداخت هزینه نمی باشد و فقط انتخاب رشته دانشگاه آزاد با پرداخت هزینه و خرید کارت اعتباری همراه است.

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت :

تماس از سراسر کشور: 9099071612

همچنین ببینید

خرید کد انتخاب رشته دانشگاه آزاد

خرید کد انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1403 📞 راهنمای پرداخت هزینه انتخاب رشته کنکور آزاد

داوطلبانی که پس از اعلام نتایج کنکور سراسری متقاضی شرکت در انتخاب رشته‌ دانشگاه آزاد …

یک نظر

  1. با رتبه ۸۲۰۰ سهمیه ۵ درصد امکان قبولی پیراپزشکی مناطق محروم هست یا نه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس از تلفن ثابت بدون کد وصفر