فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی که تقاضا دارند در مقطع کارشناسی ارشد به صورت استعداد درخشان پذیرفته شوند ، لازم است نسبت به سایر دانشجویان هم رشته و هم ورودی خود برتری هایی داشته باشند و تمام دانشجویان واجد شرایط استفاده از این سهمیه نیستند. یکی از شرایط مهم پذیرش بر اساس استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد ، به دست آوردن معدل مناسب است. شرط معدل استعداد درخشان ارشد برای دانشگاه های مختلف ، متفاوت می باشد که در ادامه این مطلب می خواهیم بررسی کنیم.
برای پرسیدن سوالات خود راجع به شرایط شرکت در طرح استعداد درخشان ، با مشاوران ما تماس بگیرید تا به طور کامل راهنمایی شوید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
شرط معدل استعداد درخشان کارشناسی ارشد دانشگاه های سراسری
منظور از دانشگاه های سراسری ، دانشگاه روزانه ، شبانه ، غیرانتفاعی ، پردیس خودگردان و … هستند. دانشگاه پیام نور که طرح استعداد درخشان ندارد و برای پذیرش بدون کنکور دانشجو ، آزمون کارشناسی ارشد فراگیر را برگزار می نماید و داوطلبان می توانند با مدرک کارشناسی خود در این آزمون شرکت کنند و وارد رشته مورد علاقه خود شوند.
دانشگاه های پردیس خودگردان و غیرانتفاعی نیز در مقطع کارشناسی ارشد رشته های تحصیلی زیادی ندارند و از طرفی ظرفیت رشته های تحصیلی ارائه شده در این دو دانشگاه محدود است. بنابراین در دانشگاه غیرانتفاعی و پردیس خودگردان موضوع سهمیه استعداد درخشان متقاضیان زیادی ندارد.
اما در دانشگاه های روزانه و دولتی ، طرح استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد برگزار می شود و دانشجویانی که واجد شرایط لازم باشند مجاز خواهند بود بدون شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ، در مقطع ارشد به صورت بدون کنکور پذیرش شوند.
شرایط ارشد بدون کنکور سراسری
این دانشگاه ها برای طرح استعداد درخشان خود شرط معدل قرار نداده اند اما دانشجو باید از شرایط زیر برخوردار باشد :
- گذراندن حداقل سه چهارم درسی واحد های درسی مصوب در طی 6 نیمسال تحصیلی
- اتمام تحصیلات طی 8 نیمسال تحصیلی
- دانشجویانی که رتبه اول تا سوم جشنواره های معتبر علمی مثل خوارزمی ، فارابی ، رازی و …. باشند می توانند از سهمیه استعداد درخشان بهره مند شوند.
- دانشجویانی که رتبه اول تا پانزدهم المپیاد علمی دانشجویی واجد شرایط استفاده از سهمیه استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد هستند.
فارغ التحصیلان دوره کارشناسی دانشگاه های روزانه و نوبت دوم ، در همان سال فارغ التحصیلی فرصت دارند که به صورت استعداد درخشان وارد مقطع کارشناسی ارشد شوند و اگر در همان دانشگاه محل تحصیل کارشناسی آنها ، گرایش مورد تقاضای آنها ارائه نشود و یا ظرفیت تکمیل باشد ، امکان ثبت نام در سایر دانشگاه های هم سطح فراهم است.
بنابراین در طرح استعداد درخشان دانشگاه دولتی ، اولویت ثبت نام در همان دانشگاه مقطع قبلی است و در صورت ارائه نشدن گرایش یا نبود ظرفیت ، می توان در سایر دانشگاه ها ثبت نام کرد.
مرتبط بخوانید : سهمیه استعداد درخشان ارشد وزارت بهداشت
شرط معدل استعداد درخشان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
دانشگاه آزاد برای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد از طریق سهمیه استعداد درخشان ، شرط معدل قرار داده است که این شرط معدل برای رشته های علوم پزشکی و غیرعلوم پزشکی متفاوت است.
طبق دفترچه ثبت نام کارشناسی ارشد استعداد درخشان دانشگاه آزاد ، شرط معدل برای رشته های علوم پزشکی معدل 17 و بالاتر است. ضمن اینکه فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی باید تحصیلات خود را طی 8 نیمسال به پایان رسانده باشند و در زمان ثبت نام نیز مدرک کارشناسی خود را داشته باشند.
شرایط معدل استعداد درخشان ارشد دانشگاه آزاد برای رشته های غیر علوم پزشکی یعنی رشته های انسانی ، فنی مهندسی ، علوم پایه ، کشاورزی و منابع طبیعی ، هنر و زبان نیز معدل 16 و بالاتر است و فارغ التحصیلان این رشته ها در صورتی که معدل کمتر از 16 داشته باشند ، امکان ثبت نام ندارند. ثبت نام کارشناسی ارشد استعداد درخشان دانشگاه آزاد یکبار در سال انجام می گیرد و دارندگان شرایط لازم ، می توانند از طریق سایت azmoon.org نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند.
مرتبط بخوانید : زمان ثبت نام استعداد درخشان ارشد دانشگاه آزاد و تکمیل ظرفیت استعداد درخشان ارشد دانشگاه آزاد
مشاوره ثبت نام استعداد درخشان کارشناسی ارشد
طرح استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد را اکثر دانشگاه ها برگزار می کنند و دارندگان مدرک لیسانس که معدل مناسب دارند ، می توانند از این طرح استفاده کرد و به شیوه بدون کنکور وارد رشته مورد تقاضا شوند. اصلی ترین شرط برای پذیرش ارشد استعداد درخشان ، برخورداری از معدل مناسب است و داوطلب در صورت عدم داشتن معدل مناسب ، مجاز به ثبت نام نخواهد بود. در این مطلب ، شرط معدل استعداد درخشان کارشناسی ارشد همه دانشگاه ها را بررسی کردیم. شما اگر می خواهید ثبت نام کنید ، می توانید با مشاوران ما در مرکز تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید تا ثبت نام اینترنتی تان را انجام دهند. همچنین مشاوران می توانند پاسخگوی تمام سوالات شما باشند.
سوالات متداول
- شرط معدل طرح استعداد درخشان ارشد دانشگاه آزاد چقدر است ؟
دانشگاه آزاد با معدل 17 و بالاتر در رشته های علوم پزشکی و معدل 16 و بالاتر در رشته های غیرعلوم پزشکی ، برای استعداد درخشان کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می کند.
- شرط معدل استعداد درخشان ارشد دانشگاه روزانه چقدر است ؟
واحد دانشگاه روزانه برای استعداد درخشان کارشناسی ارشد خود شرط معدل قرار نداده است.
- دانشگاه پیام نور برای استعداد درخشان در مقطع ارشد چه شرط معدلی دارد ؟
دانشگاه پیام نور طرح استعداد درخشان برای مقطع کارشناسی ارشد ندارد و تنها راه پذیرش بدون کنکور در مقطع ارشد این دانشگاه ، شرکت در آزمون فراگیر ارشد می باشد.