رشته هتلداری یکی از رشته های جذاب و محبوب کنکور انسانی، تجربی و ریاضی می باشد که دانشگاه های محدودی ارائه دهنده آن هستند. از آنجایی که سفرها و گشت و گذارهای افراد افزایش پیدا کرده است ، به همان اندازه نیز ساخت هتل به اوج خود رسیده است.
از این رو این هتل ها نیاز به افرادی دارند که بتوانند در زمینه های مختلف به آن ها کمک کنند. دانش آموختگان رشته هتلداری باید یک سری از قابلیت ها و توانایی هایی را داشته باشند تا بتوانند بازار کار ویژه ای را برای خود رغم بزنند. همچنین دروسی که به صورت تئوری گذرانده اند را باید بتوانند در قالب عملی اجرا کنند که در ادامه به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
دروس رشته هتلداری
هر تواناییکه توسط دانشجو مشاهده می کنید بر اساس آموخته هایی هستند که از خواندن واحدها مربوطه به دست آورده می شوند. رشته هتلداری واحدهای مختلفی را به خود اختصاص داده است که به سه دسته پایه ، اصلی و تخصصی تقسیم بندی شده اند و هر کدام از آن ها اهمیت ویژه ای دارند.
دروس پایه
درس پایه ای که دانشجویان رشته هتلداری باید بگذرانند شامل موارد زیر هستند:
- اصول سازمان و مدیریت
- اصول حسابداری
- کلیات اقتصاد
- شناخت و کاربرد کامپیوتر
- مبانی کشور شناسی
- تاریخ ایران
مبانی جامعه شناسی ، روانشناسی اجتماعی ، عوارض و نتایج توریسم ، مطالب شرح حال بزرگانی که مقابر آنان به صورت آثار ملی می باشد ، شناخت و فرهنگ اقلیت های ایران.
دروس اصلی
دروس اصلی رشته هتلداری نیز شامل موارد گسترده ای هستند که می توان موارد زیر را نام برد:
- حقوق کار و تامین اجتماعی
- کاربرد کامپیوتر در صنعت جهانگردی و هتلداری
- مدیریت بازاریابی و تبلیغات
- قوانین و مقررات حقوق صنعت جهانگردی و هتلداری
- اقتصاد جهانگردی
روابط عمومی ، شناخت روحیات ملل ، تجزیه و تحلیل مسائل اجتماعی ایران ، مبانی مردم شناسی ، بهداشت و کمک های اولیه ، نقشه خوانی و آشنائی با نقشه ها ، جغرافیای جهانگردی عمومی ، جغرافیای جهانگردی ایران ، شناخت صنعت جهانگردی ، گذراندن اوقات فراغت ، زبان دوم ( یکی از زبان های آلمانی ، فرانسه یا عربی ) ، زبان انگلیسی.
دروس تخصصی
دروس تخصصی رشته هتلداری نیز پر اهمیت ترین ها به حساب می آیند و موارد زیر را به خود اختصاص داده اند:
- شناخت تاسیسات اقامتی و پذیرایی و تشکیلات آن
- حسابداری هتلداری
- پذیره
- خدمات رستوران
- آشپزی
- شیرینی پزی
- بهداشت مواد غذایی
اصول تغذیه و رژیمهای غذائی ، بهداشت کار و ایمنی ، محاسبه قیمت تمام شده ، شناخت و نگهداری تاسیسات هتل ، خانهداری ، زبان انگلیسی تخصصی ، کار آموزی.
بازار کار و فرصت های شغلی در ایران
هر درس و رشته ای فرصت های شغلی و بازار کار متفاوتی را در اختیار کاربران قرار می دهد ، دانشجویان رشته هتلداری نیز در صورت داشتن توانایی های لازم این قابلیت را دارند تا بتوانند بازار کار و آینده شغلی خوبی را برای خود بسازند. به همین دلیل می توانند به فرصت های شغلی مختلفی دست پیدا کنند که از آن ها می توان موارد زیر را نام برد:
- واحدهای پذیرایی و اقامتی
- موسسات ملی و جهانگردی
- شرکت های حمل و نقل هوایی
چه دانشگاه هایی پذیرای دانشجویان رشته هتلداری هستند؟
دانشگاه هایی که داوطلبان رشته هتلداری را پذیرش می کنند جامعیت چندان زیادی را به خود اختصاص نداده اند و شامل موارد زیر می شوند:
- دانشگاه علامه طباطبایی
- دانشگاه شیراز
- دانشگاه غیر انتفاعی شیخ بهایی اصفهان
- موسسه غیر انتفاعی فردوسی طوسی ( مشهد )
- موسسه غیر انتفاعی قشم ( قشم )
- موسسه آموزشی عالی مازیار ( رویان )
دانشجویان این رشته چه مهارت هایی باید داشته باشند؟
دانشجویانی که در رشته هتلداری تحصیل می کنند باید مهارت های مختلفی را دارا باشند. از مهم ترین آن ها تسلط داشتن به زبان انگلیسی است. به غیر از زبان انگلیسی یک زبان دیگری را نیز باید بدانند که فرانسه ، آلمانی و عربی از این موارد به شمار می روند.
همچنین دانشجویان این رشته باید بتوانند روابط عمومی بالایی را از خود به نمایش بگذارند و با افراد مختلف به راحتی ارتباط برقرار کنند.
مشاغلی که رشته هتلداری برای دانشجویان به همراه دارد
رشته هتلداری جزو آن دسته از رشته هایی به حساب می آید که بازار کار بسیار ویژه ای را دارد و می تواند چندین انتخاب را در اختیار دانشجویان قرار دهد که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- مدیریت هتل
- مدیریت تشریفات
- مدیریت گردشگری و جهانگردی
- مدیریت غذا و نوشابه
- صندوق داری هتل
- مهمانداری هواپیما ، قطار و کشتی های مسافرتی
- موسسات ملی و جهانگردی
- متصدی خانه داری
- متصدی اماکن عمومی
- متصدی لاندری
- متصدی آماده سازی غذا و شیرینی
- و…