تاریخ روشنفکری اسلام با تنوع بسیار غنی از ایده ها مشخص می شود. رشته فلسفه و عرفان اسلامی زیر شاخه کنکور انسانی ، ریاضی و تجربی می باشد و با توجه به دفترچه آزمون سراسری داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارند ، در دانشگاه های دولتی غیر انتفاعی پذیرش می شوند.
منشأ عرفان و عناصر عرفانی در اسلام را باید در قرآن و آموزه اسلامی ردیابی کرد. در ادامه این مطلب اطلاعاتی را در رابطه با رشته فلسفه و عرفان اسلامی و بازار کار آن در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد ، همراه ما باشید…
معرفی جامع و بازار کار فلسفه و عرفان اسلامی
از منظر عرفانی ، همه تحولات و تعامل های بعدی بین فلسفه اسلامی و دیگر روایات روشنفکرانه باید به عنوان عقلانی از عناصر عرفانی در یک حوزه اسلامی تلقی شوند. عناصر عرفانی در اسلام به دو صورت متفاوت و مستقل وجود دارند. از لحاظ تئوریک ویژگی های برجسته عرفان اسلامی به تدریج در سنت فلسفی اسلامی گنجانیده شده است.
بنابراین ، عرفان اسلامی بر دو پایه استوار است : نخست عملی ، سپس فلسفی. به این معنا که عقل باطنی را می توان با خرد عملی به دست آورد ومحدود به استدلال گفتمان نیست.
برای آشنایی دانشجویان در دوره ی کارشناسی رشـته فلسـفه و عرفـان اسـلامی مباحثی جدیدی از فلسفه مطرح می شود. افرادی که در این رشته با موفقیت فارغ التحصیل می شوند ، می توانند در وزارت امور خارجه ، موسسه های پژوهشی ، وزارت خانه ها ، بنیاد پژوهش های اسلامی و به عنوان مدرس در آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جذب و استخدام شوند.
ظرفیت این رشته در دانشگاه های غیر انتفاعی به طور کلی کمتر از 100 نفر می باشد ، داوطلبان عزیز می توانند با آزمون و بدون آزمون در دانشگاه های رشته مذکور پذیرش شوند.
دروس تخصصی رشته فلسفه و عرفان اسلامی
- آشنایی با متون عربی و فارسی عرفانی
- آشنایی با متون روایی و معارفی
- مسائل جدید کلامی و فلسفه دین
- تاریخ فلسفه اسلامی
- تاریخ عرفان و تصوف
- فرق و مذاهب فقهی
- تاریخ فلسفه غرب
- فلسفه اسلامی
- حکمت مشاء
- حکمت اشراق
- فلسفه اخلاق
- کلام اسلامی
- عرفان اسلامی
- زبان تخصصی
- معارف قرآن
- منطق تکمیلی
گرایش های رشته فلسفه و عرفان اسلامی در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
- اخلاق (با 2 گرایش)
- فلسفه علوم اجتماعی
- فلسفه تطبیقی
- منطق فهم دین
- فلسفه منطق
- فلسفه دین
- فلسفه هنر
- منطق
- فلسفه
- فلسفه اخلاق
- فلسفه فیزیک
دانشگاه هایی که در رشته فلـسفه و عرفـان اسـلامی مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرند
- دانشکده غیرانتفاعی الهیات و معارف اسلامی هدی جامعه الزهرا (س) – قم (ویژه خواهران)
- دانشگاه غیرانتفاعی مذاهب اسلامی (محل تحصیل واحد تهران)
- دانشگاه مذاهب اسلامی – تهران
دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در رشته مذکور را دارند علاوه بر داشتن علاقه به این رشته ، باید از قدرت تحلیل و استدلال بالا برخوردار باشند و بر زبان های عربی و فارسی تسلط کافی داشته باشند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با گرایش های رشته فلسفه و عرفان اسلامی و بازار کار آن و دریافت مشاوره تحصیلی تلفنی به وب سایت پاسخ با ما مراجعه نمایید .