از بهترین ها مشاوره بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612
از 8 صبح الی 12 شب حتی در ایام تعطیل
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر

تخصص های پزشکی – راهنمای جامع تخصص های پزشکی

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :

9099071612

تخصص های پزشکی - راهنمای جامع تخصص های پزشکی

 

بسیاری از داوطلبان کنکور تجربی که علاقه مند به تحصیل در رشته پزشکی هستند ، درباره تخصص های پزشکی سوال می کند از جمله آنکه رشته پزشکی چند تخصص دارد ، تحصیل در هر تخصص چند سال طول می کشد و سوالاتی مشابه …

نظام آموزش پزشکی عمومی کشور در حال حاضر دارای چهار مقطع علوم پایه ، فیزیوپاتولوژی ، کارآموزی و کارورزی در عرصه می باشد که در طی 7 سال تحصیلی به دانشجویان ارائه می شود. پس از طی دوران پزشکی عمومی ، طرح تعهد خدمت اجباری آغاز می شود که فارغ التحصیلان باید به مدت 2 سال در یکی از مناطقی که وزارت بهداشت تعیین می کند ، حداقل نیمی از طرح خود را بگذرانند تا وارد تخصص های پزشکی شوند.

برای کسب اطلاع دقیق تر راجع به طول دوره تخصص های پزشکی این مقاله را مطالعه بفرمایید.

طول دوره تخصص های پزشکی مابین 3 الی 5 سال است و شرکت در آن از طریق آزمون دستیاری پزشکی که توسط وزارت بهداشت برگزار می شود ، فراهم شده است و علاقه مندان واجد شرایط می توانند با ثبت نام در این آزمون ، 10 رشته تخصصی را انتخاب و در نهایت در یکی از آن ها گزینش شوند.

کارشناسان ما مسلط به پاسخگویی تمام موضوعات و تخصص های پزشکی هستند هستند.

حتما همین حالا با ما تماس بگیرید و تمام سوالات خود را برای تحصیل در رشته پزشکی از مشاوران ما بپرسید.

تماس از سراسر کشور 9099071612

تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل

 معرفی تخصص های رشته پزشکی

آزمون تخصص پزشکی یا همان دستیاری و رزیدنتی ، شامل 28 رشته تخصصی می باشد و همانطور که گفته شد شما می توانید با مدرک دکتری پزشکی ، حداکثر 10 رشته تخصصی را در 100 دانشگاهی که آنها را ارائه داده اند ، انتخاب کنید.

مدت زمان اکثر تحصص های پزشکی 4 سال است اما بعضی از آن ها بیشتر یا کمتر هم هستند مثل جراحی مغر و اعصاب که پنج سال طول می کشد.

رتبه قبولی تخصص های پزشکی فرق دارند و معمولا تخصص های پوست ، چشم ، رادیولوژی و …. رتبه های بهتری را پذیرش می کند که عوامل مختلفی مثل کم بودن ظرفیت ، دلیلی بر جذب رتبه های بهتر در این رشته هاستم

مرتبط بخوانید : هر ترم پزشکی چند ماه است – راهنمای ترم بندی رشته پزشکی

تخصص چشم پزشکی

چشم پزشکی ، یکی از پرطرفدار ترین تخصص ها در ایران و کشور های خارجی مخصوصا آمریکاست. این تخصص ، رشته پر استرسی است و ظرافت کاری بسیاری را نیز می طلبد. در رشته هایی مثل چشم پزشکی ، ارتوپدی ، جراحی و … معمولا مردم به پزشکانی مراجعه می کنند که تجربه کاری بیشتری دارند بنابراین پس از دریافت تخصص خود باید صبر و تحمل زیادی داشته باشید تا برای خود اعتبار جمع کنید ولی اگر بیماران از کار و توانمندی های شما رضایت داشته باشند ، به عنوان تبلیغ کننده شما خواهند بود و درآمد زیادی خواهید داشت.

تخصص رادیولوژی

یکی دیگر از تخصص های پزشکی که پرطرفدار هم هست ، رشته رادیولوژی می باشد. این رشته طول دوره 4 ساله دارد و رتبه بسیار خوبی هم برای پذیرش در آن نیاز دارید.

دانشجویان تخصص رادیولوژی در معرض اشعه هستند و ارتباط چندانی با بیمار ندارند. برای آنکه بتوانید در رشته رادیولوژی موفق شوید ، باید با سایر پزشک ها ارتباط خوبی داشته باشید تا برای شما بیمار بفرستند و علاوه بر این موضوع ، توانمندی شما نیز در بهتر شدن درآمدتان تاثیر گذار است. دقت کنید که تخصص رادیولوژی با رشته کارشناسی رادیولوژی یا همان رشته تکنولوژی پرتوشناسی متفاوت است. تخصص پزشکی فقط برای پزشکان عمومی در نظر گرفته شده است اما کارشناس رادیولوژی می توانند در کنار متخصص و به عنوان دستیار ، مشغول به کار شود.

احتمالا این را هم بپسندید  رتبه مورد نیاز برای قبولی در دانشگاه بقیه الله - پزشکی و پرستاری 1401

برای تاسیس مرکز رادیولوژی باید یک تیم 5 نفره باشید که حداقل یک نفر پزشک متخصص رادیولوژی است و بقیه می توانند متخصص یا کارشناس باشند ولی راه اندازی مرکز رادیولوژی که همه خدمات را ارائه دهد ، هزینه بسیار زیادی می خواهد مخصوصا در استان های بزرگ و مراکز شهرها که تا 10 میلیارد تومان هزینه لازم است. از هزینه خرید دستگاه ها و تجهیزات گرفته تا هزینه خرید یا اجاره مطب ، حقوق کارکنان ، مالیات و …

تخصص  ارتوپدی

تخصص های پزشکی - راهنمای جامع تخصص های پزشکی

ارتوپدی نیز از تخصص های پزشکی است که رتبه نسبتا خوبی برای پذیرش نیاز دارد. این رشته از تخصص زنان و زایمان آسان تر اما از تخصص قلب سخت تر است.  تخصص ارتوپدی به دلیل آنکه با اشعه سروکار دارد ، برای آقایان مناسب تر است و در این رشته نیز مثل چشم پزشکی ، به دلیل آنکه اکثر بیماران به متخصصان قدیمی مراجعه می کنند ، باید تا چند سال پس از دریافت تخصص ، صبر و تحمل بالایی داشته باشید تا به مرور کارتان رونق پیدا کند.

تخصص مغز و اعصاب

تخصص نورولوژی یا همان مغز و اعصاب ، با تخصص جراحی مغز و اعصاب متفاوت است. پزشکی که تخصص اعصاب را دریافت می کند ، اصطلاحا نورولوژیست نامیده می شود. این رشته کمترین وابستگی را به بیمارستان و سیستم دولتی دارد و بخش زیادی از وظایف متخصص ، در مشاوره دادن به بیماران خلاصه می شود. دلیل محبوبیت این تخصص ، دردسر کمتر و درآمد مناسب آن در زمان کمتر است . این رشته به دلیل کار و فعالیت کمتر برای خانم ها نیز مناسب است.

تخصص جراحی مغز و اعصاب

از سخت ترین تخصص های پزشکی ، می توان به تخصص جراحی مغز و اعصاب اشاره کرد. بیشترین طول دوره تحصیلی را دارد و باید چند سال پس از فارغ التحصیلی نیز صبر زیادی داشته باشید تا اعتبار بگیرید. درآمد یک متخصص جراحی مغز و اعصاب یا همان نوروسرجری ، بستگی به این دارد که در چه بیمارستانی فعالیت داشته باشد ، بیمارستان تا چد مجهز باشد ، توانمندی های متخصص در انجام موفقیت آمیز عمل جراحی چقدر است و … زیرا مردم برای جراحی معمولا به بیمارستان های مجهز و پزشک خوب مراجعه می کنند و در نتیحه نوع بیمارستان و اینکه شما چقدر در کار خود متبحر باشید تا بیمارانتان معرف شما باشند ، در موفقیت شغلیتان تاثیر گذار می باشد.

مرتبط بخوانید : بهترین تخصص داروسازی – معرفی و راهنمای تخصص های داروسازی

تخصص قلب

تخصص پزشکی ، از پردرآمدترین تخصص های پزشکی است اما جزو سخت ترین تخصص ها چه در دوران تحصیل و چه در زمان ورود به شغل ، به شمار می رود. از معایب تخصص قلب این است که معمولا متخصصان و فوق تخصصان قدیمی تر بیماران ثابت خود را دارند و پزشکی که تازه تخصص خود را دریافت کرده است ، تا معروف شود باید صبور باشد و تلاش زیادی کند.

مرگ و میر در تخصص قلب پزشکی بیشتر از دیگر تخصص هاست بنابراین شما باید به قدری در کار خود متبحر باشید تا بتوانید موفق شوید.

تخصص گوش و حلق و بینی

در تخصص گوش و حلق و بینی باید چند سال پس از دریافت تخصص ، تحمل خود را بالا ببرید چون هنوز تازه کار هستید و تا برای خود اعتبار جمع کنید و بیمار ثابت داشته باشید ، چند سال طول می کشد. این تخصص نیز نسبتا درآمد خوبی دارد و حتی می توانید با تاسیس مطب پزشکی در تخصص خود ، در مناطقی که در این شغل اشباع نیستند ، درآمد بهتری نیز داشته باشید.

احتمالا این را هم بپسندید  انتخاب رشته دانشگاه آزاد پزشکی - راهنمای انتخاب رشته پزشکی آزاد

تخصص زنان

تخصص زنان فقط برای داوطلبان خانم است و به دلیل آنکه داوطلبان آقا برای ورود به این رشته رقابت نمی کنند ، اکثرا رتبه های بدتر نیز شانس قبولی دارند. این تخصص نسبتا پردرآمد است و معمولا از تخصص های رادیولوژی ، ارتوپدی و قلب درآمد بیشتری دارد.

تخصص زنان رشته پراسترسی است و باید روحیه خوبی داشته باشید در سال های گذشته دانشجویان زیادی بوده اند که به دلیل نداشتن روحیه مناسب و با دیدن مرگ نوزاد یا مادر ، به طور کلی از این رشته انصراف داده اند پس باید خودتان ببینید که آیا می توانید در این رشته موفق شوید یا نه.

تخصص روانپزشکی

روانپزشکی ، تخصصی است که کاملا در ارتباط با بیماران است. برای موفقیت در این تخصص باید ارتباط خوبی با مردم داشته باشید و بتوانید با حوصله به حرف های آن ها گوش دهید. برخلاف بیشتر تخصص ها ، تخصص روانپزشکی این ویژگی را دارد که می توانید مراجعان خود را به مراجعان ثابت تبدیل کنید یعنی اگر بیماری برای اولین بار به مطب شما مراجعه کرد ، اگر از شما رضایت داشته باشد ، دفعات بعدی نیز حتما پیش شما می آید و حتی معرفتان نیز خواهد بود و در نتیجه از لحاظ درآمدی به وضعیت ایده آلی خواهید رسید.

پس مهم ترین اصل برای موفقیت در رشته روانپزشکی ، داشتن صبر و حوصله فراوان است و روانشناسی که نتواند بیمار را درک کند و با او ارتباط نگیرد ، آینده شغلی مناسبی نخواهد داشت.

تخصص جراحی

تخصص های پزشکی - راهنمای جامع تخصص های پزشکی

 

این تخصص نیز مثل تخصص های جشم پزشکی ، ارتوپدی ، گوش و حلق و بینی و … از آن دسته تخصص هایی است که چند سال اول فارغ التحصیلی باید صبور باشید تا بتوانید اعتبار جمع کنید. زیرا اکثر بیماران به پزشکان معروف و به نام مراجعه می کنند و در نتیجه تا شما بتوانید میان مردم شناخته شوید ، چند سالی طول می کشد.

تخصص بیهوشی

متخصصان بیهوشی اکثر اوقات خود را در بیمارستان ها و در اتاق عمل و آی سی یو می گذرانند و کارشان کاملا وابسته به بیمارستان است. در تخصص بیهوشی امکان تاسیس مطب وجود ندارد و حتما باید در بیمارستان استخدام شوید.

تخصص پزشکی قانونی

تخصص پزشکی قانونی در حال حاضر فقط در شهر تهران ارائه می شود و طول دوره دستیاری 4 ساله دارد که شامل دو قسمت مسمومیت ها و مسائل قانونی پزشکی و جراحات و مسائل جنایی و قضایی می شود.

با گرفتن تخصص پزشکی قانونی می توانید در سازمان نظام پزشکی وابسته به قوه قضاییه استخدام شوید و یا در بیمارستان های تابع وزارت بهداشت به عنوان پزشک مسمومین و مسئول فنی و مشکلات قضایی بیمارستانها مشغول به کار گردید.

مرتبط بخوانید : تخصص های دامپزشکی ، معرفی تخصص های دامپزشکی

در این مطلب راهنمای جامعی از پر طرفدار ترین تخصص های پزشکی ارائه گردید. شما عزیزان می توانید برای اطلاع از شرایط شغلی و دوران رزیدنتی سایر تخصص ها ، با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

  • رشته پزشکی چند تخصص دارد ؟

پزشکی مجموعا از 28 تخصص تشکیل شده است.

  • تخصص مغز و اعصاب چند سال زمان تحصیل دارد ؟

تحصیل در تخصص مغز و اعصاب پزشکی حدود  4 سال طول می کشد.

  • راحت ترین تخصص پزشکی کدام یک است ؟

تمام تخصص های پزشکی در جای خود سخت هستند.

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت :

تماس از سراسر کشور: 9099071612

همچنین ببینید

لیست دانشگاه های پردیس خودگردان پزشکی

لیست دانشگاه های پردیس خودگردان پزشکی 1401 – معرفی تمام دانشگاه ها

  به جرئت می توان گفت رشته پزشکی پر متقاضی ترین رشته کنکور سراسری تجربی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس از تلفن ثابت بدون کد وصفر