ثبت نام رشته های بدون آزمون ارشد هر ساله در دانشگاه های مختلفی انجام می گیرد و داوطلبانی که می خواهند بدون شرکت در آزمون کارشناسی ارشد وارد مقطع ارشد شوند ، می توانند در این رشته ها ثبت نام کنند. شیوه پذیرش بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد با در نظر گرفتن معدل می باشد و دانشگاه پیام نور هم آزمون فراگیر برگزار می کند. البته دانشگاه آزاد نیز در یکی از روش های جذب دانشجوی بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد ، اقدام به برگزاری آزمون فراگیر می کند اما شیوه های دیگری هم برای پذیرش دانشجو دارد. اگر می خواهید راجع به بدون آزمون ارشد اطلاعات بیشتری به دست آورید ، لطفا در ادامه مطلب همراه ما باشید.
شما عزیزان می توانید سوالات خود را راجع به شرایط پذیرش بدون کنکور کارشناسی ارشد در دانشگاه های مختلف ، از مشاوران ما در مرکز پاسخ با ما بپرسید.
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
بدون آزمون ارشد در دانشگاه آزاد 1404
بیشترین تقاضا برای پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد وجود دارد زیرا تنوع رشته های ارائه شده در این دانشگاه بیشتر است و شانس قبولی بالاتری وجود دارد. ثبت نام بدون آزمون ارشد دانشگاه آزاد عمدتا از طریق طرح استعداد درخشان انجام می پذیرد اما این دانشگاه از طریق روش های دیگر هم دانشجو می پذیرد.
استعداد درخشان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
طرح استعداد درخشان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد هر ساله اجرا می گردد و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی کلیه دانشگاه ها می توانند در این طرح ثبت نام نمایند. برای ثبت نام استعداد درخشان ارشد دانشگاه آزاد باید دارای معدل مناسب باشید که طبق اعلام دانشگاه ، حداقل معدل 16 در رشته های غیرپزشکی و حداقل معدل 17 در رشته های پزشکی نیاز است.
اگر از معدل لازم برخوردار هستید و همچنین از زمان فارغ التحصیلی شما سال های زیادی نگذشته است ، می توانید ثبت نام کارشناسی ارشد استعداد درخشان دانشگاه آزاد را انجام دهید. زمان ثبت نام در خردادماه یا تیرماه هر سال است به طوری که برای سال 1403 فرایند ثبت نام تا 27 خردادماه ادامه داشت. لازم است با مراجعه به سامانه دانشگاه آزاد به نشانی Azmoon.org اقدام به ثبت نام نمایید.
مرتبط بخوانید : زمان ثبت نام استعداد درخشان ارشد دانشگاه آزاد
کارشناسی ارشد بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد
شیوه دیگری که دانشگاه آزاد اسلامی فقط یکبار از طریق آن دانشجو پذیرش کرد ، ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی بود. در سال قبل ، پس از اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد و ثبت نام از پذیرفته شدگان ، ظرفیت برخی از رشته محل ها خالی باقی ماند و دانشگاه آزاد به جای برگزاری تکمیل ظرفیت ، امکان ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی را در این رشته ها فراهم ساخت تا داوطلبانی که در کنکور شرکت نکرده بودند نیز بتوانند در رشته مورد علاقه شان ثبت نام کنند.
ممکن است در سال 1404 نیز همین رویه در نظر گرفته شود و در این صورت ، زمان آن احتمالا در آبان و آذرماه خواهد بود. نحوه ثبت نام هم با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org است.
آزمون فراگیر ارشد دانشگاه آزاد
آزمون فراگیر کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد ، سومین شیوه پذیرش بدون کنکور ارشد در دانشگاه آزاد می باشد. این آزمون فقط یکبار در سال 1401 برگزار شده است و هنوز مشخص نیست که در سال 1404 هم برگزار خواهد شد یا خیر. داوطلبان برای قبولی بدون کنکور در مقطع ارشد دانشگاه آزاد از طریق آزمون فراگیر ، باید منابعی را مورد مطالعه قرار دهند که این منابع ، واحدهای درسی ترم یک رشته انتخابی هستند.
پس از مطالعه منابع و حضور در جلسه آزمون ، اگر موفق به کسب قبولی شوید ، ترم یک را به صورت فراگیر گذرانده اید و با ورود به دانشگاه ترم دوم را آغاز خواهید کرد. سطح آزمون فراگیر ارشد دانشگاه آزاد نسبت به سطح آزمون کارشناسی ارشد سراسری بسیار آسان تر است و منابع هم کتاب های دانشگاهی ترم یک هستند.
مرتبط بخوانید : تکمیل ظرفیت استعداد درخشان ارشد دانشگاه آزاد
بدون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور 1404
برای پذیرش بدون آزمون ارشد ، دانشگاه پیام نور را هم می توانید انتخاب کنید. این دانشگاه بر خلاف دانشگاه آزاد فقط از طریق یک شیوه اقدام به پذیرش دانشجو می کند و این شیوه هم برگزاری آزمون کارشناسی ارشد فراگیر است. بنابراین اگر می خواهید در رشته های کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور قبول شوید ، باید در آزمون فراگیر شرکت کنید.
آزمون کارشناسی ارشد فراگیر پیام نور هر ساله اجرا می گردد و دارندگان مدرک لیسانس پیوسته و ناپیوسته و همچنین داوطلبانی که مدرک ارشد و دکتری دارند ، مجاز به ثبت نام در این آزمون هستند. داوطلبان برای موفقیت در آزمون باید منابع را مورد مطالعه قرار دهند که واحدهای درسی ترم یک آنهاست. با مطالعه واحدهای درسی ترم یک که 6 تا 8 واحد است و شرکت در آزمون ، این واحدها به صورت فراگیر گذرانده می شوند البته به شرطی که نمره لازم در آزمون کسب شود.
برای قبولی در آزمون فراگیر کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور ، معدل هم مهم است و به میزان 15 درصد از نمره کلی نهایی را تشکیل می دهد. داوطلبان با داشتن حداقل معدل 12 در مقطع کارشناسی ، می توانند ثبت نام این آزمون را انجام دهند و هر چقدر که معدل آنها بهتر باشد ، از شانس قبولی بیشتری برخوردار هستند.
نحوه ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور می باشد. از این سامانه باید دفترچه ثبت نام را دانلود کنید و پس از مطالعه و بررسی آن ، اقدام به انتخاب رشته نمایید.
مرتبط بخوانید : ثبت نام کارشناسی ارشد بر اساس سوابق تحصیلی
بدون آزمون ارشد دانشگاه های دولتی
ثبت نام بدون آزمون مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های دولتی هم امکان پذیر می باشد. شرایط پذیرش دانشگاه های دولتی متفاوت تر از دانشگاه های آزاد و پیام نور می باشد و این دانشگاه ها به معدل توجه ویژه ای دارند. همچنین مهم است که متقاضیان از دانشگاه دولتی فارغ التحصیل شده باشند.
شیوه پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه دولتی معمولا بدین صورت است که 10 درصد از معدل بالاهای هر رشته از هر ورودی ، به عنوان دانشجوی استعداد درخشان انتخاب می شوند و می توانند وارد مقطع ارشد رشته تحصیلی خود در همان دانشگاه شوند. اگر هم رشته تحصیلی داوطلب در آن دانشگاه ارائه نشده بود ، می تواند وارد دانشگاه های هم سطح شود.
بنابراین برای ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد در دانشگاه های دولتی و روزانه ، شرط معدل دقیق وجود ندارد. ممکن است در یک واحد دانشگاهی ، معدل 16 جزو 10 درصد مذکور قرار بگیرد و در یک دانشگاه دیگر هم معدل 19.
مرتبط بخوانید : شرایط قبولی ارشد فراگیر پیام نور و زمان ثبت نام ارشد فراگیر
لیست رشته های بدون آزمون ارشد
ثبت نام بدون آزمون مقطع کارشناسی ارشد در رشته های متنوعی انجام می گیرد و برخی از رشته ها نیز دارای چندین گرایش هستند. لیست رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد در دانشگاه های آزاد ، پیام نور و دولتی ، تا حدودی مشترک هستند اما برخی تفاوت ها را نیز دارند. البته این نکته مهم را هم بدانید که در دانشگاه دولتی فقط می توان وارد رشته فارغ التحصیلی مقطع کارشناسی شد.
اسامی برخی از رشته ها به شرح زیر هستند :
رشته های بدون کنکور ارشد علوم پایه و تجربی
- مهندسی ترویج و آموزش کشاورزی پایدار
- علوم و مهندسی شیلات
- مهندسی علوم دامی
- علوم و مهندسی صنایع غذایی
- زیست شناسی گیاهی
- زیست شناسی سلولی و مولکولی
- میکروبیولوژی
- علوم و مهندسی محیط زیست
- مهندسی اقتصاد کشاورزی
- زیست فناوری
- شیمی کاربردی
- شیمی محض
- زمین شناسی
لیست رشته های بدون کنکور ارشد ریاضی و فنی
- مهندسی شیمی
- مهندسی کامپیوتر
- آمار
- علوم کامپیوتر
- ریاضیات و کاربردها
- مهندسی صنایع
- فیزیک
- مهندسی شهرسازی
- مهندسی نقشه برداری
- مهندسی برق
- مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی
- مهندسی مکانیک
- مهندسی مواد و متالورژی
- مهندسی صنایع
- مهندسی بهره برداری راه آهن
- مهندسی پزشکی
- مهندسی پلیمر
- مهندسی عمران
- مهندسی معماری
- آمار و سنجش آموزشی
- ایمنی صنعتی
- مهندسی هوافضا
- علوم و مهندسی آب
- مهندسی نفت
رشته های بدون کنکور ارشد علوم انسانی
- علم اطلاعات و دانش شناسی
- علوم سیاسی
- علوم ورزشی
- فقه و مبانی حقوق اسلامی
- علوم تربیتی
- مدیریت بازرگانی
- مدیریت دولتی
- جامعه شناسی
- زبان و ادبیات فارسی
- تاریخ
- تاریخ و تمدن ملل اسلامی
- مطالعات خانواده
- گردشگری
- مدیریت امور گمرکی
- مدیریت صنعتی
- مشاوره
- حسابداری
- حقوق
- روابط عمومی
- روانشناسی
- مددکاری اجتماعی
- مدیریت امور بانکی
- ادیان و عرفان
- برنامه ریزی اجتماعی و تعاون
- هتلداری
- جغرافیا
- روزنامه نگاری
- زبان و ادبیات عربی
- اقتصاد
- علوم قرآن و حدیث
- فلسفه و کلام اسلامی
- مدیریت بیمه
- مدیریت کسب و کار
- مدیریت فرهنگی و هنری
- مدیریت مالی
پاسخگوی تمام سوالات شما در خصوص شرایط پذیرش کارشناسی ارشد بدون کنکور هستیم.
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب در خدمت شما هستند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
لیست رشته های بدون کنکور ارشد زبان های خارجه
- مترجمی زبان انگلیسی
- زبان و ادبیات انگلیسی
رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد هنر
- طراحی پارچه
- کتابت و نگارگری
- ارتباط تصویری
- فرش
- مرمت بناهای تاریخی
- صنایع دستی
- نقاشی
- هنر اسلامی
- هنرهای صناعی
- عکاسی
بررسی شهریه بدون آزمون کارشناسی ارشد
داوطلبان در صورت انتخاب رشته کارشناسی ارشد بدون آزمون در دانشگاه های شهریه ، به میزان شهریه نیز توجه داشته باشند تا بعد از قبولی در رشته و دانشگاه مدنظر خود ، مشکلی در پرداخت شهریه پیش نیاید. شهریه مقطع کارشناسی ارشد برای دانشجویان بدون کنکور و با کنکور ، هیچ تفاوتی ندارد و مبلغ شهریه بر اساس نوع رشته تحصیلی ، گرایش تحصیلی ، سال ورود به دانشگاه ، تعداد واحدهای انتخابی و… تعیین می شود. بیشترین میزان شهریه در میان دانشگاه های شهریه پرداز را دانشگاه پردیس خودگردان دارد و سپس شهریه دانشگاه آزاد ، بیشتر است.
- حدود شهریه دانشگاه شبانه در مقطع ارشد از 13 تا 18 میلیون تومان متغیر است که دانشجویان باید در هر ترم پرداخت کنند. شهریه رشته های انسانی حداکثر 15 میلیون تومان و شهریه رشته های فنی مهندسی و علوم پایه حداکثر 18 میلیون تومان می باشد.
- حدود شهریه دانشگاه آزاد در مقطع ارشد از 13 تا 18 میلیون تومان است که به صورت ترمی محاسبه می شود. شهریه رشته های انسانی حداکثر 15 میلیون تومان و شهریه رشته های فنی مهندسی و علوم پایه حداکثر 18 میلیون تومان می باشد.
- حدود شهریه دانشگاه پیام نور در مقطع ارشد از 10 تا 14 میلیون تومان است که به صورت ترمی دریافت می شود. شهریه رشته های انسانی حداکثر 12 میلیون تومان و شهریه رشته های فنی مهندسی و علوم پایه حداکثر 14 میلیون تومان می باشد.
- حدود شهریه دانشگاه پردیس خودگردان در مقطع ارشد از 15 تا 20 میلیون تومان است که به صورت ترمی دریافت می شود. رشته های انسانی دارای حداکثر شهریه 18 میلیون تومانی و رشته های فنی مهندسی و علوم پایه دارای حداکثر 20 میلیون تومان شهریه هستند.
سوالات شما
- برای ثبت نام بدون آزمون کارشناسی ارشد به چه معدلی نیاز است؟
شرط معدل ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد در دانشگاه های مختلف ، فرق می کند که در این مطلب بررسی کرده ایم.
- نحوه پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه دولتی چگونه است؟
پذیرش بدون کنکور کارشناسی ارشد در دانشگاه های دولتی با در نظر گرفتن معدل انجام می گیرد به طوری که 10 درصد از معدل بالاهای هر رشته در هر ورودی ، پذیرش می شوند.
- پذیرش بدون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد چه شرایطی دارد؟
برای ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد می توانید ثبت نام طرح استعداد درخشان را انجام دهید.