رشته مهندسی برق از جمله رشته های فنی مهندسی است که در حال حاضر در 4 گرایش قدرت ، مخابرات ، کنترل و الکترونیک در دانشگاه ها تدریس می شود. اگر قصد ورود به این رشته تحصیلی را دارید ، بهتر است قبل از انتخاب رشته ، نگاهی به آینده این رشته داشته باشید که چه بازار کاری در انتظارتان خواهد بود و فرصت های شغلی و درآمدی که در آینده با شغل مهندسی برق خواهید داشت ، چقدر خواهد بود. معمولا اکثر داوطلبان در رابطه با بازار کار مهندسی برق به دنبال بهترین گرایش و پردرآمد ترین آن ها می گردند و ما نیز در این مطلب قصد داریم با معرفی تمامی گرایش های و فرصت های کاری که دارند ، شما را در انتخاب رشته و گرایش مورد علاقه تان راهنمایی کنیم.
سوالات خود را در زمینه بازار کار رشته ها و مشاغل مختلف ، از مشاوران ما بپرسید تا با اطلاعات دقیق راهنمایی شوید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
فرصت های شغلی مهندسی برق قدرت
مسائل مربوط به تولید ، انتقال و توزیع برق در حوزه کاری یک مهندس برق با تخصص قدرت قرار دارد. در گرایش قدرت دو زمینه تخصصی ماشین های الکتریکی و سیستم های قدرت پیش روی مهندس برق قرار دارد و مهندسی که تحصص ماشین های الکتریکی را دریافت کند ، می تواند در زمینه طراحی های موتور های الکتریکی که در صنایع مختلف بکار برده می شوند ، مشاوره و کارشناس فنی در نصب و راه اندازی ژنراتور های نیروگاهی ، طراحی درایو و …. به فعالیت بپردازد.
مهندسی برقی که تخصص سیستم های قدرت را انتخاب کند می تواند در زمینه های کنترل شبکه های قدرت ، طراحی نیروگاه ها ، کارشناس فنی در زمینه احداث نیروگاه هایی که با انرژی نو راه اندازی می شوند و … مشغول به کار شود.
در یک جمع بندی کلی فرصت های شغلی مهندسی برق قدرت برای افرادی مناسب است که مهارت انجام کارهای فنی را دارند و در حل مسئله و تصمیم گیری از توانمندی لازم برخوردار می باشند.
مرتبط بخوانید : رشته مهندسی برق بدون کنکور دانشگاه آزاد
بازار کار مهندسی برق کنترل
فارغ التحصیلان رشته مهندسی برق در گرایش کنترل با به دست آوردن مهارت هایی در طول دوره تحصیلی دانشگاه مثل توانمندی لازم برای تجزیه و آنالیز و طراحی سیستم ها ، بررسی کارکرد و چگونگی حفظ و بهره برداری از سیستم ها و کنترل و اجرای پروژه ها ، به دست آوردن آگاهی های لازم در خصوص تکنولوژی های نوین و بررسی آنها جهت به کارگیری در طرح و توسعه و نوآوری و … می توانند در زمینه هایی مثل اتوماتیک کردن خط تولید و طراحی سیستم جهت مطلوب کردن عملکرد دستگاه ها مشغول به فعالیت شوند.
فارغ التحصیلان مهندسی برق گرایش کنترل می توانند در صنایع مختلفی مانند سیمان ، خودرو سازی ، ذوب آهن ، صنایع نظامی ، صنایع هسته ای و … نیز جذب کار شوند.
بازار کار مهندسی برق مخابرات
مهندسی برق گرایش مخابرات خود شامل دو گرایش میدان و سیستم می باشد که فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان این دو گرایش متفاوت است. شغل های مهندسی برق در گرایش سیستم در زمینه طراحی سیستم های مخابرانی (مثل شبکه ارتباطی بانک ها و صدا و سیما) ، سیستم های رادار و جنگ ، نصب و راه اندازی شبکه های ارتباط از راه دور (مثل گوشی تلفن همراه) و … می باشد.
مهندس برق مخابرات در گرایش میدان نیز می تواند در اموری مانند طراحی آنتن ها ، طراحی موج بر و شبیه سازی آن و … فعالیت کند. به طور کلی برای گرایش مخابرات در بخش های دولتی ، نظامی ، غیر نظامی ، صدا و سیما و .. زمینه کاری فراهم است.
بازار کار مهندسی برق الکترونیک
بازار کار مهندسی برق در گرایش الکترونیک بیشتر در مراکزی مانند وزارتخانه های ارتباطات و فن آوری اطلاعات ، صنایع ، دفاع و سازمان های مختلف خصوصی و دولتی فراهم است. گرایش الکترونیک شامل چند زیر گرایش نانو الکترونیک ، ادوات میکرو ، مدارهای دیجیتال و طراحی آنالوگ می باشد .
طراحی مدار های الکتریکی برای دستگاه های مختلف صنعتی و پزشکی ، تحقیقاتی میکروپروسسورها ( ومیکروکامپیوترها ) ، طراحی مدارهای آنالوگ برای استفاده در وسایل خانگی ، طراحی بردهای کنترلی با استفاده از میکرو کنترلرهای عمومی و …. از حیطه های شغلی و بازار کار مهندسی برق در گرایش الکترونیک است.
مرتبط بخوانید : کارشناسی ارشد برق بدون کنکور
نرم افزار های تخصصی و کاربردی مهندسی برق
با توجه به اینکه رشته مهندسی برق یک رشته کاملا حرفه ای و تخصصی است ، اکثر سازمان ها و شرکت ها تمایل دارند افرادی را استخدام کنند که در رشته خود مهارت لازم را دارند و آشنایی با نرم افزار های مختص به رشته مهندسی برق در کنار داشتن مدرک دانشگاهی ، از عوامل موثر در بازار کار و پیدا کردن شغل مناسب است. مهم ترین نرم افزار ها عبارتند از :
- ETAP
- LabVIEW
- BASCOM
- Desginer 555
- Dialux
- Orcad
- Electrical Calculation
- IC-Databook
- MATLAB
- MiscEI
- و …
درآمد شغل مهندسی برق در گرایش های مختلف در مراکز دولتی و خصوصی متفاوت است و تجربه کاری و میزان تحصیلاتی که فرد دارد ، در انتخاب شغل تاثیرگذار می باشد. توصیه می شود برای اطلاعات تکمیلی تر در رابطه با حقوق مهندسی برق و معرفی بهترین شغل به شما بر اساس توانمندی ها و شرایطی که دارید ، با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید تا راهنمایی شوید.
سوالات شما
- بازار کار مهندسی برق به چه صورت است؟
مهندسی برق یکی از رشته های مهندسی پردرآمد است و فارغ التحصیل این رشته در صورت داشتن مهارت و دانش بالا می تواند وارد فرصت های شغلی مناسبی شود.
- میزان درآمد مهندس برق چقدر است؟
میزان درآمد مهندس برق با توجه به محل فعالیت ها ، تخصص ، دانش ، مهارت و تجربیات او مشخص می شود.