در جهان امروز یکی از صنایع بسیار بزرگ و قابل توجه صنعت گردشگری می باشد این صنعت می تواند در پیشبرد صنایع مختلف اعم از حمل و نقل ، بیمه ، هوانوردی و خیلی از صنایع دیگر مفید باشد. به علاوه با افزایش تعداد مسافران هر ساله تبادلات اقتصادی و فرهنگی در کشورهای گوناگون تاثیر شگرفی بر اقتصادهای محلی و کشوری و حتی جهانی دارند. از این رو در کشور ما نیز مانند بسیاری از کشورهای جهان تلاش شده است که این علم به صورت رشته تحصیلی ارائه گردد. در ادامه با کاردانی گردشگری بیشتر آشنا خواهیم شد.
معرفی و اهمیت کاردانی گردشگری
همانطور که از نام آن می توان دریافت ، کاردانی گردشگری در زمینه پیشبرد خدمات فنی و کاربردی امور مهاجرت به تعلیم افراد می پردازد. در حیطه صنعت گردشگری به افرادی نیاز است که بتوانند در هماهنگی بین اجزای مختلف اعم از بلیط ، بیمه ، مکان های اقامتی ، تهیه و تنظیم تورهای جهانگردی ، پروازها و سایر وسایل حمل و نقل و خیلی مسائل دیگر کار را به صورت حرفه ای درک کرده و به انجام رسانند.
نحوه ورود به رشته کاردانی گردشگری
برای ورود به این دوره تحصیلی لازم است دوره متوسطه را به اتمام رسانده و پس از کنکور سراسری در دفترچه انتخاب رشته آن را بیابید و انتخاب نمایید. این رشته در دانشگاه های مختلفی در ایران از قبیل ؛ دانشگاه های دولتی ، دانشگاه آزاد و دانشگاه های غیر انتفاعی تدریس می شود.
امکان ادامه تحصیل در رشته مدیریت جهانگردی در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری نیز وجود خواهد داشت.
آشنایی بیشتر با دوره کاردانی گردشگری
دوره کاردانی 2 ساله بوده و در 4 ترم ارائه می گردد ، واحدهای این دوره به دو دسته آموزش در مرکز و آموزش در محیط تقسیم می گردند. در دوره کاردانی جهانگردی حدود 68 تا 72 واحد درسی ارائه خواهد شد.
بین 63 تا 67 واحد در مرکز ارائه می گردند. واحدهای نظری هر یک 16 ساعت ، واحدهای آزمایشگاهی 32 ساعت و واحدهای کارگاهی و پروژه هر یک 48 ساعت را در بر می گیرند.
واحدهایی که دانشجو در محیط کار فرامی گیرد شامل کاربینی ، کارورزی 1 و کارورزی 2 می باشند. در مجموع حدود 5 واحد بوده که در 512 ساعت ارائه خواهند گردید. هدف از این دوره این است که دانشجو بر علوم و مهارت هایی که فراگرفته در محیط کار به صورت عملی تسلط یابد.
قابلیت های فارغ التحصیلان گردشگری
دانشجویانی که دوره کاردانی گردشگری را می گذرانند به طور عمومی در زمینه های زیر کسب مهارت خواهند نمود :
- انجام کارهای گروهی
- نوشتن گزارشات و تولید مستندات
- روابط عمومی موثر کاری
- دسته بندی و ویرایش اطلاعات
- تفکر به شیوه خلاقانه و نوآورانه
- راه اندازی کسب و کارهای کوچک
- اخلاق حرفه ای و رفتار سازمانی
- و بسیاری از مهارت های دیگر …..
همچنین این افراد مهارت های حرفه ای به شرح زیر را نیز بدست خواهند آورد.
- صادر کردن و فروختن بلیط های پرواز
- راهنمایی تورهای جهانگردی
- استفاده از وسایل ارتباطی برای ارائه خدمات
- برنامه ریزی کاربردی تورهای گوناگون
- برقراری ارتباط کلامی و نوشتاری به دو زبان بین المللی
- و….
به علت زیاد بودن دامنه مهارت های افراد تحصیل کرده در این زمینه در این متن مجال توضیح تمامی مهارت ها وجود ندارد در صورتی که به این اطلاعات علاقه مند هستید از مشاوران پاسخ با ما اطلاعات دقیق تر را بخواهید.
بازار کار گردشگری
افراد فارغ التحصیل در کاردانی گردشگری می توانند در آژانس های مسافرتی به عنوان مدیر فنی استخدام شوند ، همچنین می توانند به عنوان بازاریاب برای تورها و خدمات مسافرتی فعالیت نمایند ، به علاوه می توانند راهنمای تورهای داخلی و خارجی گردند.
این دسته از فارغ التحتصیلان در صورت ادامه تحصیل می توانند به امور تدریس در دانشگاه ها و پست های هیات علمی نیز بپردازند.