کاردانی امور مالی و مالیاتی یکی از رشته های تحصیلی دوره کاردانی می باشد که با توجه به وضعیت اقتصادی و همچنین چرخش مالی ، نیاز به تربیت دانشجویان در آن زیاد است. این رشته تحصیلی در بین رشته های دانشگاه آموزش عالی قرار می گیرد تا بتواند افرادی را تربیت کنند که در تامین زمینه های مالی دانش و تخصص لازم و کافی را داشته باشند.
از مزیت های رشته امور مالی و مالیاتی این است که دانش آموختگان به غیر از وزارت امور اقتصادی و حوزه های مربوط به آن ، بتوانند در امورات مربوط به حسابداری نیز فعالیت کنند. برای داشتن بازار کار معین نیاز به داشتن تسلط بر روی درس های عملی و نظری وجود دارد . این رشته جزو رشته های کنکور انسانی می باشد که در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.
با دروس رشته کاردانی امور مالی و مالیاتی آشنا شوید
دروسی که به رشته دانشگاهی امور مالی و مالیاتی اختصاص داده شده است به دو بخش پایه و تخصصی تقسیم بندی می شوند که هر کدام از آن ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
چرا که مطالعه و بررسی دقیق آن ها باعث خواهد شد تا دانش و علم شما در این زمینه افزایش پیدا کند و بتوانید فعالیت های شغلی متفاوتی را برای خودتان پیدا کنید که در ادامه به معرفی این درس ها می پردازیم.
دروس پایه
- اصول علم اقتصاد
- ریاضیات پایه
- آمار و کاربرد آن در مدیریت
- مالیه عمومی و خط و مشی دولت ها
- حقوق بازرگانی
- مبانی و کاربرد کامپیوتر در مدیریت
دروس تخصصی
- اصول حسابداری
- حسابداری میانه
- حسابرسی
- حسابداری دولتی
- حسابداری صنعتی
- و …
چه بازار کاری برای فارغ التحصیلان کاردانی امور مالی و مالیاتی در نظر گرفته شده است؟
بازار کار کاردانی امور مالی و مالیاتی بر حسب توانایی های فردی سنجیده می شود و بر آن اساس می توانند در سمت های مختلف به فعالیت بپردازند. از این سمت ها می توان به مواردی همچون گزینه های زیر اشاره کرد :
- ممیز
- کمک ممیز
- سر ممیز
- ممیز کل
- داشتن سمت ریاست و یا معاونی جزئی در واحدهای مالیاتی
همچنین این افراد در صورتی که قصد کار در وزارت خانه های اقتصادی و سازمان های مربوطه را ندارند ، می توانند به فعالیت های دیگر همچون حسابداری روی بیاورند و برای آن برنامه ریزی های لازم خود را داشته باشند.
دانشگاه های پذیرنده دانشجو در رشته امور مالی و مالیاتی
داوطلبانی که قصد تحصیل در رشته کاردانی امور مالی و مالیاتی را دارند ، می توانند به صورت بدون آزمون و صرفا با سوابق تحصیلی اقدام به این کار کنند.
دانشگاه های غیر انتفاعی و آزاد پذیرای دانشجو در این رشته هستند که در آخرین سال کنکور ، تنها در دانشگاه های غیر انتفاعی 1176 نفر مجوز ورود به این رشته را پیدا کردند.
دانشگاه ها و موسسه های مختلفی وجود دارند که داوطلبان را صرفا با سوابق تحصیلی پذیرش می کنند که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- موسسه غیر انتفاعی آذر آبادگان – ارومیه
- موسسه غیر انتفاعی آرمان رضوی – مشهد
- موسسه غیر انتفاعی باختر – ایلام
- موسسه غیر انتفاعی تابران – مشهد
- موسسه غیر انتفاعی ثامن – نیشابور
- موسسه غیر انتفاعی حکیم جرجانی – گرگان
- موسسه غیر انتفاعی رجا -قزوین
- موسسه غیر انتفاعی رودکی – تنکابن
- موسسه غیر انتفاعی سمنگان – آمل
- موسسه غیر انتفاعی گنجنامه – همدان
- موسسه غیر انتفاعی علم آموزان افلاک – پلدختر لرستان
- موسسه غیر انتفاعی نوآوران – کوهدشت لرستان
- موسسه غیر انتفاعی هشت بهشت – اصفهان
- موسسه غیر انتفاعی هاتف – زاهدان
- موسسه غیر انتفاعی نوین – اردبیل
- موسسه غیر انتفاعی میزان – تبریز
- موسسه غیر انتفاعی مولوی – ایوانکی
- و…