رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی از رشته های کاربردی و میان رشته ای است که تحصیل در آن به صورت پیوسته انجام می گیرد. دانشجویانی که در این رشته قبول می شوند ، مقاطع کارشناسی ، ارشد و دکتری پیوسته را به صورت پیوسته می گذرانند و در نهایت با دریافت مدرک دکتری ، فارغ التحصیل می شوند. قبولی در این رشته بر خلاف اکثر رشته های کنکور سراسری ، مرحله مصاحبه دارد و داوطلبانی که این رشته را انتخاب می کنند باید آماده حضور در مرحله مصاحبه هم باشند. در ادامه این مطلب ، راهنمای شرکت در دکتری پیوسته بیوتکنولوژی را ارائه خواهیم کرد. لطفا با ما همراه باشید.
برای دریافت راهنمایی در خصوص مصاحبه دکتری ، با مشاوران مجرب پاسخ با ما در ارتباط باشید.
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
آشنایی با رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی
پیش از بررسی جزئیات مصاحبه دکتری پیوسته بیوتکنولوژی ، ابتدا می خواهیم یک آشنایی کلی با این رشته داشته باشیم. بیوتکنولوژی ، یک رشته ترکیبی از علوم پایه ، مهندسی و پزشکی است که برای حوزه های مختلف پزشکی ، داروسازی ، کشاورزی ، محیط زیست و انرژی های تجدیدپذیر ، کاربرد دارد. این رشته در مقطع دکتری پیوسته ارائه می شود که از مقطع کارشناسی آغاز شده و تا مقطع دکتری ادامه دار است یعنی دانشجویان بدون وقفه ، در این رشته تحصیل می کنند.
در مقطع کارشناسی رشته بیوتکنولوژی ، حدود 132 واحد درسی ارائه شده است که ترکیبی از دروس مشترک معرفتی – نظری ، علوم پایه ، پزشکی ، مهندسی و بیوتکنولوژی است. در مقطع کارشناسی ارشد ، دانشجویان باید یکی از گرایش های بیوتکنولوژی میکروبی ، پزشکی ، محیطی ، مولکولی ، فرآورش زیستی و کشاورزی را انتخاب کنند و در مقطع دکتری هم وارد دوره تحقیقات تخصصی و پروژه های پژوهشی خواهند شد.
مرتبط بخوانید : رتبه لازم برای رشته دکترای پیوسته بیوتکنولوژی
زمان برگزاری مصاحبه دکتری پیوسته بیوتکنولوژی
داوطلبان با شرکت در کنکور سراسری ، امکان انتخاب رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی را خواهند داشت و باید بعد از انتخاب رشته ، منتظر دعوت به مصاحبه باشند. نتایج اولیه کنکور در اوایل مردادماه اعلام می گردد و زمان مصاحبه رشته های نیمه متمرکز از جمله دکتری پیوسته بیوتکنولوژی ، در اواخر مردادماه و اوایل شهریورماه می باشد. داوطلبان باید در مرحله مصاحبه ، توانایی های علمی ، پژوهشی و حتی مهارت های ارتباطی خود را به هیئت مصاحبه کننده نشان دهند تا موفق به کسب حدنصاب لازم شوند.
شرایط لازم برای شرکت در مصاحبه دکتری پیوسته بیوتکنولوژی
برای ورود به مرحله مصاحبه دکتری پیوسته بیوتکنولوژی لازم است از شرایطی برخوردار باشید که در ادامه شرح می دهیم:
- داوطلبان باید حداقل معدل 15 را داشته باشند تا شانس خود را برای دعوت به مصاحبه افزایش دهند.
- برای کسب امتیاز بالا در مرحله مصاحبه ، تسلط به زبان انگلیسی مهم است.
- داوطلبان باید موفق به کسب رتبه مناسب در آزمون سراسری شوند.
- داوطلبانی که رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی را در اولویت های اول فرم انتخاب رشته شان قرار داده اند ، در اولویت دعوت به مصاحبه قرار دارند.
فرایند و مراحل مصاحبه دکترا پیوسته بیوتکنولوژی
مصاحبه دکتری پیوسته بیوتکنولوژی طی چند مرحله برگزار می شود. این مراحل را در ادامه شرح می دهیم :
ارزیابی علمی و تخصصی
داوطلبان باید به مفاهیم بیوتکنولوژی در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد مسلط باشند تا مرحله ارزیابی علمی و تخصصی را با موفقیت پشت سر بگذارند. در این مرحله ، سوالاتی راجع به پروژههای تحقیقاتی یا موضوعات درسی مطرح می شوند و یکی از مهم ترین بخش های مرحله مصاحبه محسوب می شود.
ارزیابی مهارت های عملی و پژوهشی
مرحله بعددی ، ارزیابی مهارت های عملی و پژوهشی است. داوطلبان باید ثابت کنند که قادر به انجام تحقیقات علمی ، تجزیه و تحلیل داده ها و کار با تجهیزات آزمایشگاهی هستند و سوالاتی که در این بخش طراحی می شوند نیز ممکن است تخصصی باشند.
ارزیابی انگیزشی و شخصیتی
یک بخش از مراحل مصاحبه دکتری پیوسته بیوتکنولوژی مربوط به ارزیابی انگیزشی و شخصیتی است. داوطلبان در این بخش می توانند انگیزه خود را برای ادامه تحصیل نشان دهند و سوالاتی که مطرح می شوند معمولا شامل چرا این رشته را انتخاب کرده اید؟ یا چه اهدافی برای تحقیق در این رشته دارید؟ هستند.
مراحل ثبت نام مصاحبه دکتری بیوتکنولوژی و سایت های مربوطه
برای حضور در مرحله مصاحبه دکتری پیوسته بیوتکنولوژی ، احتمالا نیاز خواهد بود که ثبت نام اینترنتی را انجام دهید و مدارک را ارائه دهید همچنین باید هزینه های شرکت در مصاحبه را هم بپردازید. این رشته در حال حاضر فقط توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه می شود و ثبت نام اینترنتی مصاحبه هم در سایت این دانشگاه انجام می گیرد. پس از ثبت نام اینترنتی در سایت ، باید فیش واریزی را به همراه سایر مدارک تهیه کرده و در روز مصاحبه همراه خود داشته باشید.
مرتبط بخوانید : معرفی دکترای پیوسته بیوتکنولوژی
نکاتی برای موفقیت در مصاحبه دکترای پیوسته بیوتکنولوژی
برای موفقیت در مرحله مصاحبه دکتری پیوسته بیوتکنولوژی ، توجه به نکات زیر می تواند موثر باشد:
- درباره رشته بیوتکنولوژی ، اطلاعات دقیق به دست آورید تا بتوانید به سوالات تیم مصاحبه کننده ، پاسخ های دقیق و تخصصی ارائه دهید.
- ارائه پروپوزال برای مصاحبه دکتری بیوتکنولوژی الزامی نیست اما ارائه یک طرح پژوهشی جذاب می تواند امتیاز شما را بسیار افزایش دهد.
- مهارت های آزمایشگاهی کسب کنید و برای کار با تجهیزات آزمایشگاهی ، کاملا آماده باشید تا بتوانید توانمندی های خود را نشان دهید.
- اگر مدرک زبان انگلیسی دارید حتما در روز مصاحبه ارائه دهید.
سوالات شما
- مصاحبه دکتری پیوسته بیوتکنولوژی کی برگزار می شود؟
زمان برگزاری مصاحبه دکترای پیوسته بیوتکنولوژی احتمالا در اواخر مردادماه خواهد بود.
- برای حضور در مرحله مصاحبه دکتری بیوتکنولوژی نیاز به ارائه چه مدارکی می باشد؟
مدارک تحصیلی ، رزومه ، مدارک پژوهشی و… بهتر است برای حضور در مرحله مصاحبه ارائه شوند.
- آیا برای حضور در مصاحبه دکترا پیوسته بیوتکنولوژی باید اینترنتی ثبت نام کنیم؟
بله ، داوطلبان باید ثبت نام اینترنتی مصاحبه را در سامانه دانشگاه تهران انجام دهند.