دانش آموزان باید در پایان مقطع متوسطه اول خود و برای ورود به پایه دهم ، یک رشته تحصیلی را انتخاب کنند. برخی از دانش آموزان بعد از ورود به پایه دهم و تحصیل در رشته انتخابی شان ، متوجه عدم علاقه خود به تحصیل در آن رشته می شوند و تصمیم به تغییر رشته دارند. تغییر رشته در دبیرستان امکان پذیر است اما دانش آموزان باید از شرایط لازم برخوردار باشند و در امتحانات دروس اختصاصی رشته مدنظر شرکت نمایند. برای بهره مندی از مشاوره تغییر رشته دبیرستان ، لطفا در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
اگر می خواهید رشته تحصیلی خود را تغییر دهید و وارد رشته جدید شوید ، حتما باید در زمان مقرر اقدام کنید در غیر این صورت مدرسه با تغییر رشته شما موافقت نخواهد کرد. برای اطلاع از زمان ، مراحل و مدارک لازم برای تغییر رشته با شماره زیر تماس بگیرید تا مشاوران ارشد ما شما را راهنمایی کنند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور : 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
مشاوره تغییر رشته دبیرستان
انتخاب رشته نهم به دهم از مراحل حساس و مهم تحصیلی برای دانش آموزان است زیرا با انتخاب یک رشته ، آینده تحصیلی و شغلی خود را مشخص می کنند. دانش آموزان برای انتخاب رشته باید درباره رشته های مختلف تحقیق کنند و مواردی همچون سختی دروس رشته ها ، آینده شغلی و بازار کار رشته ها ، شرایط ورود به دانشگاه از هر رشته و سختی قبولی در کنکور را مورد بررسی قرار دهند.
دلایل مختلفی باعث می شود که دانش آموز پس از ورود به یک رشته ، از تحصیل در آن رشته صرف نظر کند و به دنبال تغییر رشته باشد. با توجه به این موضوع ، آموزش و پرورش امکان تغییر رشته را برای دانش آموزان فراهم می کند و متقاضیان می توانند وارد رشته دیگری شوند.
مراحل تغییر رشته در دبیرستان ، به شرح زیر است :
درخواست تغییر رشته
در مرحله اول تغییر رشته در دبیرستان باید درخواست ثبت شود. دانش آموز باید فرم نمون برگ الف را از مدرسه دریافت کرده و آن را تکمیل نماید. این فرم باید همراه با امضا و اثرانگشت والدین باشد و به مدرسه تحویل داده شود. زمان تکمیل نمون برگ تغییر رشته حداکثر تا 2 هفته قبل از شروع امتحانات خردادماه یا امتحانات شهریورماه می باشد.
مشاوره تغییر رشته دبیرستان و تایید مشاور واحد آموزشی
با ثبت درخواست تغییر رشته و تکمیل فرم های مربوطه ، بررسی های لازم توسط مشاور مدرسه و همچنین آموزش و پرورش منطقه انجام خواهد شد. طی این بررسی ، مواردی همچون سوابق تحصیلی دانش آموز ، فرم هدایت تحصیلی نهم و … مدنظر قرار می گیرند.
مشاوره تغییر رشته دبیرستان برای شرکت در امتحانات
در مرحله بعد تغییر رشته ، دانش آموز برای شرکت در امتحانات به واحد امتحانات معرفی می شود. منابع امتحانی و دروس مربوطه از سوی مدرسه به دانش آموز اطلاع رسانی خواهد شد و باید با مطالعه منابع خود را برای حضور در امتحانات آماده کند. دانش آموز برای شرکت در امتحانات تغییر رشته فقط دو بار فرصت دارد که یکبار در خردادماه و یکبار در شهریورماه است. بدیهی است که در صورت عدم کسب نمره قبولی در امتحانات ، با درخواست تغییر رشته او موافقت نخواهد شد.
مرتبط بخوانید : شرایط تغییر رشته در دبیرستان
دروس آزمون تغییر رشته پایه دهم به یازدهم
دانش آموزان برای شرکت در امتحانات تغییر رشته ، باید در آزمون دروس اختصاصی رشته مدنظرشان آزمون دهند. این دروس در هر یک از رشته ها به شرح زیر می باشند :
رشته علوم ریاضی
- ریاضی 1
- فیزیک 1
- شیمی 1
- هندسه 1
علوم تجربی
- ریاضی 1
- فیزیک 1
- شیمی 1
- زیست شناسی 1
رشته ادبیات و علوم انسانی
- اقتصاد
- منطق
- جامعه شناسی
- علوم و فنون ادبی 1
علوم و معارف اسلامی
- عربی 1
- اصول قواعد 1
- تاریخ 1
- علوم و معارف قرآنی 1
رشته کاردانش
- تمام دروس اختصاصی
- دروس شایستگی غیر فنی
- دروس شایستگی فنی استاندارد مهارت
شاخه فنی حرفه ای
- تمام دروس اختصاصی رشته مورد نظر
- دروس شایستگی فنی
- دروس شایستگی غیر فنی
تغییر رشته از رشته های نظری به رشته های فنی حرفه ای و کاردانش امکان پذیر است همچنین دانش آموزان هنرستانی می توانند به رشته های نظری تغییر رشته دهند.
زمان تغییر رشته دبیرستان
همانطور که در بخش های قبلی مطلب هم توضیح دادیم ، شما برای تغییر رشته باید به موقع اقدام کنید تا فرصت رسیدگی به درخواست شما از سوی مدرسه و آموزش و پرورش وجود داشته باشد. زمان اقدام به تغییر رشته در خردادماه یا در شهریورماه می باشد و دانش آموزان باید حداکثر تا دو هفته قبل از برگزاری امتحانات ، درخواست خود را مطرح نمایند.
مرتبط بخوانید : شرایط تغییر رشته در مدارس نمونه دولتی
مشاوره تلفنی تغییر رشته در دبیرستان
تغییر رشته ، تصمیم مهمی است و باید در مورد آن مطمئن شوید. شما برای تغییر رشته باید به موارد زیادی توجه داشته باشید از جمله سختی های شرکت در امتحانات تغییر رشته ، سختی دروس رشته جدید ، آینده شغلی رشته جدید و … از این رو توصیه می کنیم قبل از هر تصمیمی ، با یک مشاور مجرب مشورت کنید تا شما را راهنمایی کند. مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما می توانند راهنمای شما دانش آموزان عزیز در امر تغییر رشته باشند. می توانید به صورت تلفنی تماس بگیرید و هر سوالی که دارید از مشاوران بپرسید.
از مزایای بهره مندی از مشاوره تلفنی برای تغییر رشته می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- شما در هر زمان که با سوال و ابهامی مواجه هستید ، می توانید با مشاور ارتباط برقرار کرده و سوالات خود را بپرسید. مشاوران حتی در روزهای تعطیل نیز پاسخگوی شما هستند.
- ارتباط با مشاوران به آسانی است و نیازی نیست که وقت قبلی بگیرید.
- محدودیتی در تایم جلسه مشاوره وجود ندارد و هر مدت زمانی که نیاز است ، می توانید با مشاورتان صحبت کنید.
- هزینه مشاوره تلفنی به نسبت مشاوره حضوری ، بسیار مناسب تر است مخصوصا اینکه هزینه رفت و آمدهای حضوری حذف می شود.
سوالات شما
- آیا با درخواست تغییر رشته در دبیرستان موافقت می شود؟
بله ، دانش آموزان دبیرستانی در صورت علاقه نداشتن به رشته تحصیلی خود می توانند اقدام به تغییر رشته نمایند.
- آیا دانش آموزان فنی حرفه ای و کاردانش می توانند وارد رشته های نظری شوند؟
بله ، دانش آموزان مشغول به تحصیل در رشته های فنی حرفه ای و کاردانش ، امکان ثبت درخواست تغییر رشته به رشته های نظری را دارند.
- معدل لازم برای تغییر رشته چقدر است؟
دانش آموزان برای تغییر رشته باید در امتحانات دروس اختصاصی رشته مورد نظر شرکت کنند و نمره لازم را در هر درس به دست آورند.