رشته مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی به تربیت کارشناسانی می پردازد که بتوانند دانش های لازم را در رابطه با شناسایی انواع چوب و خواص آن ها به دست بیاورند. همچنین در این رشته به دانشجویان می آموزند که چگونه از کاربردهای چوب استفاده کنند و آن را نگهداری و حفاظت نمایند.
از این رو این افراد باید توانایی های ویژه ای را داشته باشند تا بتوانند بازار کار ویژه ای را برای خود رقم بزنند و از این طریق به موقعیت های شغلی متفاوتی دست پیدا کنند. این رشته گرایش های مختلفی را به خود اختصاص داده است که در ادامه به بررسی هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
گرایش های رشته مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی
این رشته مهندسی را می توان جزو آن دسته از رشته هایی به حساب آورد که این امکان وجود دارد تا بتوان تا مقطع دکتری به تحصیل پرداخت و در زیر مجموعه کنکور تجربی قرار گرفته شده است.
به طور کلی مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی از 5 گرایش مختلف برخوردار است که هر کدام از آن ها موقعیت های شغلی متفاوتی را می توانند برای داوطلبان به همراه داشته باشند که شامل موارد زیر هستند:
- مهندسی صنایع چوب
- مهندسی فرآورده های چند سازه چوب
- مهندسی حفاظت و اصلاح چوب
- مهندسی بیولوژی و آناتومی چوب
- صنایع خمیر و کاغذ
دروس اختصاصی رشته مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی
دروس اختصاصی که برای مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی در نظر گرفته شده است ، ارتباط مستقیمی با آینده شغلی و بازار کار دارد.
بدین گونه که هر اندازه بتوان این دروس را به صورت تئوری یاد گرفت و آن را در قالب عملی پیاده کرد ، شانس موفقیت بیشتری وجود دارد. این دروس شامل موارد زیر هستند:
- سازه های چوبی
- کامپوزیت های خرده ای
- فناوری چسب
- مواد پلیمری
- کامپوزیت های فیبری
- چوب بری
- تخته فیبر
- فناوری پیشرفته تولید کاغذ
- الیاف طبیعی
- تشریح و تشخیص چوب
- بازار چوب
چه توانایی هایی مورد نیاز مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی می باشند؟
توانایی های مختلفی برای متخصصان مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی در نظر گرفته شده است ، این رشته مراحل رویش و تولید چوب را مورد بررسی قرار می دهد و به همین دلیل توانایی های متنوعی به موفقیت در این کار بستگی دارند که یکی از آن ها علاقه به دروسی همچون زیست شناسی گیاهی ، شیمی و فیزیک هست. همچنین داوطلبان باید روحیه تحقیقی بالایی را از خود نشان دهند تا بتوانند به آینده شغلی مورد نیاز خودشان دست پیدا کنند.
آینده شغلی و بازار کار رشته مهندسی صنایع چوب و فرآورده سلولزی
آینده شغلی و بازار کاری که برای متخصصان مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی وجود دارند گستردگی خاصی را به خود اختصاص داده اند. این افراد می توانند نقش های پژوهشی و یا مدیریتی را بر عهده بگیرند و در مکان های مربوطه به فعالیت بپردازند. از نقش ها و مکان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نقش امور پژوهشی در صنایع چوب و کاغذ
- نقش مدیر فنی در بخش های دولتی و خصوصی
- نقش مدیر فنی در مجتمع های تولید چوب و کاغذ
- کارخانه های کاغذسازی و مقواسازی
- وزارت صنایع
- کارخانه های صنایع چوب و مبلمان
- و…