رشته فقه و حقوق امامی یکی از رشته هایی به حساب می آید که در سه زیر شاخه اصلی کنکور تجربی ، انسانی و ریاضی قرار می گیرد که هر کدام از آن ها ظرفیت های مختلف را به خود اختصاص داده اند.
برای این رشته در دانشگاه های دولتی و غیر انتفاعی دانشجو پذیرش می شود و البته در تعدادی از دانشگاه های آزاد اسلامی نیز ارائه گردد.
رشته فقه و حقوق امامی را می توان در بین یکی از مکتب های فقه اسلامی جای داد که در آن به بررسی حقوق عمومی ، حقوق جزا ، حقوق بین المللی و… پرداخته می شود و در رابطه با هر کدام از آن ها دیدگاه های مختلفی را به نمایش می گذارند.
افرادی که قصد تحصیل در این رشته را دارند تنها با آزمون می توانند وارد دانشگاه های مربوطه شوند. در ادامه به بررسی کامل تری از رشته فقه و حقوق امامی خواهیم پرداخت.
توانایی هایی که دانشجویان رشته فقه و حقوق امامی باید از آن برخوردار باشند
دانشجویان رشته فقه و حقوق امامی باید توانایی های مورد نیاز را در خودشان تقویت کنند تا از این طریق بتوانند به بازار کار متناسب خود برسند. از این توانایی ها می توان به قدرت تطبیق و قدرت استنباط اشاره کرد که می توانند آن ها را در عرصه زندگی حقوقی به کار ببرند.
همچنین دانشجویان این رشته باید این قدرت را داشته باشند تا بتوانند نظرات حقوقی خودشان را با تبحر بالایی به اشتراک بگذرانند. همچنین از آنجایی که دانش زیادی در این رشته وجود دارد فرد باید خلاقیت ذهنی بالایی داشته باشد و یا در صدد افزایش آن باشد.
بازار کاری که در انتظار دانشجویان این رشته است
از آنجایی که کشور ایران با شرع آمیخته شده است ، می توان بازار کار درخشانی را برای دانشجویان این رشته پیش بینی کرد به گونه ای که فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مراکز قضائی و حقوقی به فعالیت بپردازند. همچنین با افزایش توانایی های خود می توانند در سازمان های زیر کار کنند:
- مراکز مشاوره و راهنمایی
- مراکز وکالت
- مشاوره حقوقی
- فعالیت های فرهنگی و حقوقی
- استاد دانشگاه رشته فقه و حقوق
چه دروسی را دانشجویان رشته فقه و حقوق امامی باید بگذرانند؟
دروسی که این دسته از دانشجویان باید آن ها را بگذرانند به دو دسته پایه و تخصصی تقسیم بندی می شوند که بخش تخصصی آن مشخص کننده آینده شغلی آن ها است به گونه ای که به هر اندازه در این دروس به توانایی بالایی دست پیدا کنند ، به همان اندازه نیز می توانند به موفقیت بالایی برسند.
دروس پایه
دروس پایه رشته حقوق و فقه امامی را موارد زیر به خود اختصاص داده اند :
- زبان و ادبیات فارسی
- فرهنگ تقریب
- منطق
- صرف و نحو
- روش تحقیق
- زبان تخصصی
- آشنایی با علوم اسلامی
- آشنایی با ادیان
و واحدهایی همچون علوم بلاغی ، تفسیر عمومی ، کلیات علم حقوق ، جهان اسلام در عصر حاضر ، زبان تخصصی
دروس تخصصی رشته فقه و حقوق اسلامی
دروس تخصصی نیز همانطور که اشاره شد ، اهمیت بسیار بالایی دارند البته این به معنای بی اهمیت و یا کم اهمیت بودن دروس پایه نیست و آن ها هم می توانند نقش مهمی را در توانایی شما برای فراهم کردن بازار کار مناسب داشته باشند. این دروس شامل موارد زیر می شوند:
- فقه
- اصول فقه
- فقه مقارن
- اصول فقه مقارن
- حقوق تطبیقی
- حقوق جزا اختصاصی اسلامی
و گزینه هایی همچون آیین دادرسی در اسلام ، حقوق بین الملل اسلام ، قواعد فقه ، حقوق تجارت.
سلام ببخشید من دوازدهم تجربی هستم خواستم بپرسم منکه رشته ی تجربی هستم میتونم در دانشگاه این رشته رو بخوانم یا باید حتما انسانی بوده باشم ؟
با سلام. می توانید ثبت نام کنید.