رشته علوم آزمایشگاهی یکی از رشته های پر طرفدار گروه آزمایشی علوم تجربی محسوب می شود. این رشته دانشگاهی در زیر شاخه علوم پزشکی قرار می گیرد و علاقه مندان می توانند تحصیل در این رشته را تا مقطع دکتری و در گرایش های بیوشیمی ، سم شناسی ، داروشناسی ، انگل شناسی ، ایمنی شناسی ، میکروب شناسی ، باکتری شناسی و هماتولوژی ادامه دهند.
بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی
زمینه کاری رشته تحصیلی علوم آزمایشگاهی در گرایش های مختلف ، به شرح زیر است.
گرایش خون شناسی رشته علوم آزمایشگاهی
- مراکز انتقال خون
- آزمایشگاه ها
گرایش باکتری شناسی
- آزمایشگاه ها
- مراکز درمانی
- و …
گرایش بیوشیمی بالینی
- پژوهشگر
- کارشناس آزمایشگاه تشخیص طبی
- استاد دانشگاه
گرایش میکروب شناسی رشته علوم آزمایشگاهی
- آزمایشگاه های غذایی ، دارویی و بهداشتی
- کارشناس سرم و غدا
گرایش انگل شناسی
- پژوهشگر
- کارشناس آزمایشگاه
- کارشناس آزمایشگاه تشخیص طبی
گرایش ایمنی شناسی رشته علوم آزمایشگاهی
- مراکز آسم و آلرژی
- انستیتو کانسر
- شرکت های کیت سازی
گرایش ژنتیک انسانی
- کارشناس آزمایشگاه ها
- استاد دانشگاه
- مراکز دولتی
- محقق
گرایش قارچ شناسی
- تدریس
- مراکز درمانی و بهداشتی
علاوه بر موارد فوق ، علاقه مندان به این رشته در بیمارستان ها ، پزشکی قانونی ، مراکز تحقیقاتی ، آزمایشگاه های غیرطبی در زمینه صنایع غذایی ، دارویی و صنعتی و … نیز می توانند مشغول به کار شوند.
همچنین امکان تاسیس آزمایشگاه شخصی نیز برای فارغ التحصیلان مقطع دکتری و واجد شرایط رشته علوم آزمایشگاهی وجود دارد.
درآمد علوم آزمایشگاهی
به طور کلی می توان گفت دانش آموختگان علوم آزمایشگاهی از آینده شغلی مطلوبی برخوردار هستند. میانگین درآمد یک کارشناس علوم آزمایشگاهی در ایران ، بین 1 الی 3 میلیون می باشد. در واقع رده شغلی هر فرد و میزان در آمدش با توانایی های او رابطه مستقیم دارد.
در مجموع می توان گفت صرفا داشتن مدرک فارغ التحصیلی این رشته و یا هر رشته دیگری برای اشتغال افراد کفایت نمی کند ، بلکه لازم است دانش لازم برای کار مورد نظر را نیز داشته باشند.
توانایی های مورد نیاز برای رشته علوم آزمایشگاهی
اولین مولفه ای که برای موفقیت در هر رشته تحصیلی دانشگاهی لازم است ، داشتن علاقه به آن رشته می باشد. اگر شما در رشته ای پذیرفته شوید که به آن علاقه ای ندارید ، احتمال موفقیت در آن برای شما بسیار کم است و حتی ممکن است شما را ناگزیر به رها کردن آن در نیمه راه نماید.
تحصیل در رشته دانشگاهی علوم آزمایشگاهی علاوه بر علاقه ، صبر و حوصله زیادی می طلبد. از طرفی عمده کاری که فارغ التحصیلان این رشته انجام می دهند در محیط های آزمایشگاهی است. بنابراین روحیه داوطلبان باید با اینگونه محیط ها سازگار باشد.
برخورداری از سلامت جسمانی نیز برای انجام فعالیت های آزمایشگاهی مختلف ، الزامی است.
در آخر لازم است بگوییم که رشته ای را تنها بر اساس میزان درآمد و یا برتری اش انتخاب نکنید ، بلکه سعی کنید از میان علایق خود بهترین رشته را انتخاب نمایید و متناسب با آن هدف گذاری کنید چرا که ثابت شده است کاری که با علاقه انجام شود ، نتایجی به مراتب مطلوب تر بر جای می گذارد.
توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون بازار کار رشته های تحصیلی گروه آزمایشی علوم تجربی ، با مشاوران مجرب تیم “پاسخ با ما“ در ارتباط باشید.