رشته دکترای پیوسته بیوتکنولوژی یکی از رشته های کاربردی علوم پایه و ترکیبی از مباحث علوم زیستی و فنی مهندسی می باشد. این رشته هر ساله در دانشگاه تهران ارائه می شود و پذیرش در آن تحت شرایط خاص انجام می گیرد. اسامی داوطلبان واجد شرایط که انتخاب رشته کنکور را انجام داده اند ، به صورت چند برابر ظرفیت برای مصاحبه و سایر مراحل گزینش دعوت می شوند و در صورت کسب نمره لازم ، پذیرفته خواهند شد.
دانشجویان رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی به صورت پیوسته و بدون شرکت در آزمون های کارشناسی و کارشناسی ، تا مقطع دکتری تخصصی تحصیلات خود را ادامه می دهند و برای وارد شدن از هر مقطع به مقطع بعد باید میانگین نمرات بالایی داشته باشند و در مقطع ارشد نیز می توانند از بین 6 گرایش ، گرایش تخصصی خود را انتخاب نمایند.
معرفی رشته دکترای پیوسته بیوتکنولوژی
رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی دارای سه مرحله کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری می باشد که دانشجویان پس از اتمام هر مرحله در یک آزمون شرکت می کنند و با کسب نمره لازم وارد مرحله بعد می شوند.
در دوره کارشناسی حدود 130 واحد درسی در زمینه های ریاضی ، فیزیک ، شیمی ، علوم پایه ، پزشکی ، مهندسی و مبانی بیوتکنولوژی و … ارائه می شود و دانشجویان باید علاوه بر کسب حداقل معدل 15 ، بایستی در آزمون زبان انگلیسی حداقل نمره تافل 550 را کسب کرده و در زبان برنامه ریزی کامپیوتر نیز به تسلط برسند تا مجاز به شرکت در مرحله دوم یعنی کارشناسی ارشد شوند.
دانشجویان رشته دکترای پیوسته بیوتکنولوژی ، در دوره کارشناسی ارشد گرایش تخصصی خود را انتخاب می کنند و با گذراندن حدود 28 واحد درسی که 6 واحد آن مربوط به پروژه و پایان نامه کارشناسی ارشد است ، در مقطع کارشناسی ارشد تحصیلات خود را به پایان رسانده و وارد مرحله بعد یعنی دکتری تخصصی می شوند.
گرایش های کارشناسی ارشد عبارتند از :
- بیوتکنولوژی میکروبی
- بیوتکنولوژی پزشکی
- بیوتکنولوژی محیطی و دریایی
- بیوتکنولوژی مولکولی
- فرآورش زیستی
- بیوتکنولوژی کشاورزی (گیاهی)
دوره کارشناسی ارشد نیز 2 ساله است و پس از ارائه پایان نامه و کسب حداقل میانگین نمرات 15 ، دانشجویان می توانند وارد مقطع دکتری تخصصی و ارائه رساله دکتری شوند.
زمینه های کاری و بازار کار رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی
رشته دکترای پیوسته بیوتکنولوژی هم در کنکور ریاضی و هم در کنکور تجربی ارائه می شود و معمولا داوطللبانی که به مباحث زیست شناسی و کار های علمی پژوهشی علاقه دارند ، به سراغ این رشته می روند.
زمینه های کاری این رشته هم در داخل کشور و هم در خارج کشور برای فارغ التحصیلان فراهم است. دانش آموختگان می توانند بر اساس استعداد و توانایی های خود و همچنین گرایشی که دارند ، وارد یکی از مشاغل زیر شوند :
- طراحی و تولید داروها ، واکسنها ، سرمها و آنتی بادی ها با اهداف درمانی
- طراحی واحدهای تولید آنزیم و پروتئین هایی که در سطح صنعتی در پزشکی ، محیط زیست ، کشاورزی و صنایع غذایی به کار می روند.
- طراحی و بهینهسازی فرایندهای تولید داروهای نوترکیب
- طراحی و توسعه بافت و اندامک ها برای استفاده بیماران
- رفع آلودگی و حذف آلاینده های دریا و پاک سازی محیط دریا از آلایندهها
فعالیت در مراکز دولتی و خصوصی مانند شرکت های داروسازی ، آزمایشگاه ها ، پژوهشگاه ها ، شرکت های تولیدی و صنایع غذایی ، واحدهای صنعتی مرتبط با زیست فناوری و فرآیندهای حفظ محیط زیست ، مراکز علمی تحقیقاتی و … از محیط های کاری دانش آموختگان رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی است.
سوالات شما
- رشته دکترای پیوسته بیوتکنولوژی را کدام دانشگاه ها ارائه می کنند؟
رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی هم در کنکور ریاضی و هم در کنکور تجربی در دانشگاه های روزانه ارائه می شود.
- تحصیل در رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی چند سال طول می کشد؟
رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی دارای سه مرحله کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری می باشد.