از بهترین ها مشاوره بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612
از 8 صبح الی 12 شب حتی در ایام تعطیل
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر

دکتری حرفه ای 📞 معرفی مقطع دکتری حرفه ای + طول دوره تحصیل

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :

9099071612

دکتری حرفه ای

تحصیل در دانشگاه های ایران به دریافت مدارک تحصیلی متفاوتی منتهی می شود. پایین ترین مدرک در سیستم آموزشی کشور ، مدرک کاردانی است و بعد از آن مدارک کارشناسی ، کارشناسی ارشد ، دکتری حرفه ای و دکتری تخصصی قرار دارند. البته مدارک تخصص و فوق تخصص ویژه فارغ التحصیلان گروه پزشکی نیز صادر می شوند. مقطع دکتری در ایران شامل مقاطع دکتری حرفه ای ، دکتری عمومی و دکتری تخصصی است که این دو مقطع با یکدیگر متفاوت هستند. در این مطلب می خواهیم بررسی کنیم که دکتری حرفه ای چیست و مدت زمان تحصیل در این مقطع چند سال است. لطفا همراه ما باشید.

شما عزیزان میتوانید برای دریافت پاسخ سوالات خود در زمینه مقاطع تحصیلی مختلف و شرایط ورود به هر مقطع ، با مشاوران ارشد ما در پاسخ با ما ارتباط برقرار کنید ،

کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.

همین حالا تماس بگیرید 

تماس از سراسر کشور 9099071612

تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل 

دکترای حرفه ای پزشکی چیست

همانطور که در بخش اول مطلب نیز توضیح دادیم ، مقطع دکتری در دانشگاه های ایران شامل 3 مقطع دکتری حرفه ای ، دکتری عمومی و دکتری تخصصی می باشد. ورود به مقطع دکتری حرفه ای فقط با شرکت در کنکور سراسری امکان پذیر است و داوطلبان برای دریافت این مدرک باید وارد رشته‌ های علوم پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی شوند.

دکترای حرفه ای پزشکی در جهان با نام Proffesional Doctorate شناخته می شود و دانشجویانی که در رشته‌ های پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی مشغول به تحصیل هستند ، مقطع آنها دکترای حرفه ای است. در واقع می توانیم اینطور بیان کنیم که دکترای حرفه ای معادل با مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌ های غیرپزشکی می باشد و طول دوره تحصیل آنها شامل دو مقطع است.

مرتبط بخوانید : معرفی دکترای پیوسته‌ بیوتکنولوژی

رشته های دکترای حرفه ای پزشکی

دانشجویان برای تحصیل در رشته‌ های دکترای حرفه ای پزشکی باید از شرایط لازم برخوردار باشند و در کنکور سراسری شرکت نمایند. رشته‌ های مقطع دکترای حرفه ای به شرح پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی ، در کنکور سراسری تجربی ارائه می شوند و قبولی در هر یک از این رشته‌ ها نیازمند کسب رتبه بسیار خوبی می باشد. البته رشته‌ های دامپزشکی و بیوتکنولوژی نیز در مقطع دکترای حرفه ای قرار دارند. 

احتمالا این را هم بپسندید  دکتری تخصصی چیست 📞 معرفی مقطع دکتری تخصصی + طول دوره تحصیل

رشته های مذکور را دانشگاه های علوم پزشکی روزانه ، پردیس خودگردان و آزاد ارائه می دهند که به جزء دانشگاه روزانه ، تحصیل در سایر دانشگاه با پرداخت شهریه همراه است. داوطلبان کنکوری با توجه به رتبه ای که کسب می کنند ، شانس قبولی در یکی از این دانشگاه ها را دارند. مقطع دکترای حرفه ای در دانشگاه های مذکور ، از نظر طول دوره تحصیل هیچ تفاوتی ندارد و سرفصل دروس رشته ها در تمام دانشگاه ها ، یکسان است.

طول دوره تحصیل در مقطع دکترای حرفه ای

رشته‌ های تحصیلی تدریس شده‌ در دانشگاه های علوم پزشکی در مقطع دکترای حرفه ای ، تحت نظارت وزارت بهداشت هستند. همچنین طول دوره تحصیل این رشته‌ ها یکسان نیست. دانشجویان رشته‌ دکترای حرفه ای پزشکی ، مدت زمان تحصیل 6 تا 7 سال دارند اما مدت زمان تحصیل در رشته‌ های دندانپزشکی و داروسازی حدود 5 سال است.

البته امکان افزایش طول دوره تحصیل برای دانشجویانی که موفق به فارغ التحصیلی در مدت مجاز نشده‌ اند ، وجود دارد و معمولا چند ترم فرصت برای دانشجو در نظر گرفته می شود. دانشجویان در مدت زمان تحصیل خود ، دروس تخصصی ، عمومی و عملی را خواهند گذراند

تفاوت دکترای حرفه ای پزشکی با دکترای عمومی

درباره تفاوت دکتری حرفه ای و دکتری عمومی ، لازم است بگوییم که دکترای حرفه ای به عنوان یک مقطع شناخته می شود اما دکتری عمومی ، یک رشته‌ است. به عنوان مثال دانشجویان می توانند وارد رشته‌ دکترای عمومی پزشکی شوند. سپس بعد از فارغ التحصیلی و دریافت مدرک دکتری حرفه ای ، با عنوان شغلی پزشک عمومی مشغول به فعالیت شوند.

مرتبط بخوانید : معرفی دکترای پیوسته‌ فیزیک

تفاوت دکترای حرفه ای پزشکی با دکتری تخصصی

دکترا تخصصی ، یک مقطع جداگانه است و مقطعی بالاتر از دکترا حرفه ای محسوب می شود. فارغ التحصیلان رشته‌ های علوم پزشکی از مقطع دکترا حرفه ای می توانند تحصیلات خود را ادامه دهند و مدرک دکترا تخصصی دریافت کنند. هر یک از رشته‌ های پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی و دامپزشکی ، دارای چندین تخصص هستند که با شرکت در آزمون دکترا تخصصی وزارت بهداشت ، می توان وارد یکی از این تخصص ها شد.

مرتبط بخوانید : رتبه لازم برای رشته دکترای عمومی دامپزشکی

نحوه ورود به مقطع دکترای حرفه ای + دانشگاه های ارائه دهنده‌

دکتری حرفه ای

شما برای ورود به مقطع دکتری حرفه ای باید در کنکور سراسری شرکت کنید. همانطور که در بخش های قبلی نیز توضیح دادیم ، عمده رشته‌ های دکتری حرفه ای در کنکور تجربی ارائه می شوند. در صورت شرکت در کنکور تجربی و کسب رتبه مناسب ، امکان انتخاب رشته‌ های دکتری حرفه ای علوم پزشکی را در دانشگاه های علوم پزشکی روزانه ، آزاد و پردیس خودگردان خواهید داشت. این دانشگاه ها ، رشته‌ های گروه پزشکی را با ظرفیت پذیرش های متفاوت ارائه می دهند. بر اساس اینکه رتبه شما چگونه باشد ، شانس قبولی در یکی از آنها خواهید داشت.

احتمالا این را هم بپسندید  دکتری تخصصی چیست 📞 معرفی مقطع دکتری تخصصی + طول دوره تحصیل

سوالات شما

  • دکترای حرفه ای چیست؟

دکترا حرفه ای یکی از مقاطع تحصیلی دایر در دانشگاه هاست و مختص به رشته‌ های پزشکی می باشد.

  • تحصیل در مقطع دکترای حرفه ای چند سال طول می کشد؟

طول دوره تحصیل در مقطع دکترا حرفه ای با توجه به نوع رشته‌ از 5 تا 7 سال متغیر است.

  • دکتری حرفه ای و دکتری تخصصی چه تفاوتی دارند؟

دکترا تخصصی ، مقطعی بالاتر از دکترا حرفه ای محسوب می شود.

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت :

تماس از سراسر کشور: 9099071612

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس از تلفن ثابت بدون کد وصفر