آیا شما هم داوطلب کنکور ریاضی هستید و می خواهید وارد رشته های فنی مهندسی شوید اما نمی دانید بهترین رشته های مهندسی چیست ؟ در انتخاب بهترین رشته های مهندسی اولویت های متفاوتی برای هر یک از داوطلبان وجود دارد ، برخی داوطلبان به دنبال قبولی در رشته های پولساز و پر درآمد فنی مهندسی هستند و در مقابل برخی دیگر میخواهند وارد رشته ای شوند که صرف نظر از بحث بازار کار ، امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشته باشند و یا تعدادی دیگر از داوطلبان آسان تر بودن و کم هزینه تر بودن رشته مهم است.
در ادامه شما را با پر طرفدارترین رشته های مهندسی کنکور ریاضی آشنا می کنیم و پس از مطالعه این مطلب ، حتما تصمیم گیری بهتری در انتخاب رشته خود خواهید داشت. اگر هم سوالی داشتید ، حتما در بخش نظرات بپرسید و یا برای دریافت مشاوره بیشتر ، با مشاوران ما در مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما در تماس باشید.
بهترین رشته های مهندسی
با نزدیک شدن به ایام کنکور ، مهمترین دغدغه داوطلبان کنکوری این است که چه رشته ای را انتخاب کنند و کدام رشته برای آنها بازار کار و درآمد بیشتری را رقم خواهد زد. در کنکور ریاضی ، اکثر رشته ها فنی مهندسی هستند و انتخاب برای داوطلبان مخصوصا داوطلبان خانم سخت تر است و با توجه به اینکه وضعیت بازار کار تعدادی از مشاغل رو به اشباع شدن می رود ، داوطلبان می خواهند بدانند که هر کدام از رشته های فنی مهندسی در سال های آینده ، شرایط بازار کارشان به چه صورت خواهد بود.
البته داوطلبان باید در کنار بررسی شرایط شغلی رشته های مهندسی ، این موضوع را نیز مد نظر داشته باشند که رشته ای را انتخاب کنند که متناسب با روحیات و توانمندی های آنها باشد. ایا می توانید در خارج از شهر و در کارخانه های صنعتی مشغول به کار شوید ؟ آیا تحمل چندین ساعت کار روزانه را دارید ؟ به کار های تحقیقاتی علاقه مند هستید ؟ آیا توانایی کار کردن به صورت گروهی را دارید یا کار های انفرادی را می پسندید ؟
تمام این موارد باید در انتخاب رشته و شغل بررسی شوند تا بهترین تصمیم را بگیرید و پس از چند سال تحصیل در دانشگاه ، از رشته ای که انتخاب کرده اید پشیمان نشوید.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه معرفی رشته ها ، شرایط بازار کار و میزان درآمد رشته ها و مشاغل مختلف و همچنن انجام تست شخصیت شناسی برای انتخاب رشته مناسب با شخصیت خود ، با مشاوران ارشد ما در پاسخ با ما ارتباط برقرار کنید ، کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از استان تهران 9092301611
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
بهترین رشته مهندسی | مهندسی برق
مهندسی برق ، پر طرفدار ترین رشته مهندسی در کنکور ریاضی است و الویت اصلی اکثر داوطلبان این گروه آزمایشی ، قبولی در رشته مهندسی برق است. این رشته دارای 4 گرایش کنترل ، قدرت ، مخابرات و الکتریک می باشد که هر کدام از گرایش حوزه های کاری متفاوتی دارند.
علاقه مندی به دروس ریاضی و فیزیک و داشتن هوش محاسباتی و ریاضی ، برای موفقیت در این رشته الزامی است و کسانی که می خواهند وارد رشته برق شوند ، باید بدانند که دروس سخت و حجیم هستند و مهارت های عملی را نیز می طلبد.
برخی از فرصت های شغلی پیش روی مهندسین برق ، موارد زیر هستند :
- طراحی های موتور های الکتریکی
- مشاوره و کارشناس فنی در نصب و راه اندازی ژنراتور های نیروگاهی
- اتوماتیک کردن خط تولید و طراحی سیستم جهت مطلوب کردن عملکرد دستگاه ها
- طراحی درایو
- صنایع مختلفی مانند سیمان ، خودرو سازی ، ذوب آهن ، صنایع نظامی ، صنایع هسته ای و …
- طراحی آنتن ها
- طراحی موج بر و شبیه سازی آن
- و …
بهترین رشته های مهندسی | مهندسی مکانیک
مهندسی مکانیک نیز یکی دیگر از رشته های محبوب فنی مهندسی است که معمولا دانش آموزان و داوطلبان آقا به سمت این رشته می روند. هوش و استعداد کافی در زمینه ریاضی و فیزیک ، لازمه ورود به رشته مهندسی مکانیک است ضمن اینکه شما باید به کارهای عملی و کارگاهی نیز علاقه مند باشید.
دروس رشته مهندسی مکانیک هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی است و بخش زیادی از زمان دانشجویان این رشته ، صرف کار در کارگاه می شود. کارخانه ها و شرکت های طراحی و اجرای ماشین آلات حوزه کاری مهندسی مکانیک است و آمادگی جسمانی کافی نیز برای موفقیت در شغل مهندسی مکانیک ، لازم است.
بهترین رشته مهندسی | مهندسی عمران
پس از مهندسی برق و مهندسی مکانیک ، اولویت سوم اکثر داوطلبان و دانش آموزان رشته ریاضی ، رشته مهندسی عمران است. مهندسی عمران به تربیت متخصصانی می پردازد که مسئولیت طراحی ، اجرا و نظارت پروژه های مختلفی را همچون راه سازی و سد سازی ، عهده دار شوند. این رشته در دوره کارشناسی شامل سه گرایش عمران ، آب و نقشه برداری است و توانمندی های لازم بری موفقیت در رشته به شرح زیر هستند :
- قوی بودن در دروس ریاضی و فیزیک
- داشتن قدرت تجزیه و تحلیل
- مهارت کافی در استفاده از کامپیوتر و نرم افزار های عمرانی
- طراحی ، محاسبه و اجرای ساختمان ها
- طراحی ، محاسبه و اجرای جاده ها و راه های ارتباطی
- انجام کارهای نقشه کشی و نقشه برداری
- طراحی ، محاسبه و ساخت انواع پل ها ، سد ها و تونل ها
- ساخت تصفیه خانه های آب و فاضلاب و شبکه های آب رسانی برای تامین آب آشامیدنی
برخی مشاغل و حوزه های کاری پیش روی مهندسان عمران ، موارد زیر هستند :
- سد سازی
- پل سازی
- تونل سازی
- ساختمان سازی
- برج سازی
- ساخت کارخانه
- ساخت راه آهن
- ساخت فرودگاه
- ساخت نیروگاه های برق
- و …
بهترین رشته های مهندسی |مهندسی معماری
مهندسی معماری نیز رشته ای با وضعیت بازارکار و درآمد مناسبی است و داوطلبان خانم نیز در این رشته موفق خواهند بود به شرط آنکه از مهارت و تخصص کافی بهره مند باشند. دانشجویان رشته مهندسی معماری با کار ساخت و ساز و نقشه کشی ساختمان ها و در کنار آن کارهای هنری در ارتباط هستند پس این رشته تلفیقی از دو علم فنی مهندسی و هنر است.
برخی مشاغل و حوزه های کاری پیش روی مهندسان معماری ، موارد زیر هستند :
- سرپرستی و هدایت دفاتر مشاوره معماری
- نظارت بر درست انجام شدن کار ها در عملیات اجرایی ساختمانی به عنوان مهندس ناظر
- استخدام به عنوان مهندس معمار در سازمان های دولتی و غیردولتی مثل شهرداری ، مسکن و شهرسازی ، بنیاد مسکن ، بانک ها
- تدریس در هنرستان ها برای دروسی مثل نقشه کشی و معماری
- و ….
بهترین رشته های مهندسی | مهندسی کامپیوتر
مهندسی کامپیوتر را می توان از رشته های ریاضی با شرایط کاری مناسب دانست و کمتر مهندس کامیپوتری است که بیکار بماند. البته مهارت و تخصص در رشته و تسلط بر نرم افزارهای کامپیوتری ، شرط موفقیت در این رشته است و فردی که وارد رشته مهندسی کامپیوتر می باشد ، باید به دنبال یادگیری نرم افزار ها باشد و مدام با اطلاعات روز دنیا به روز شود.
برخی از زمینه های فعالیتی مهندسی کامپیوتر ، موارد زیر هستند :
- برنامه نویسی
- طراحی وب
- طراحی و بهینه سازی پایگاه های داده
- امنیت شبکه
- طراحی سیستم های کامپیوتری
- و …
بهترین رشته مهندسی | مهندسی صنایع
رشته مهندسی صنایع ، یکی از رشته های محبوب فنی مهندسی است و برای داوطلبان خانم نیز رشته مناسبی می تواند باشد. مهندسان صنایع در بخش های مختلفی مشغول به کار هستند و عمده فعالیت آنها ، مدیریت پروژه ها با کمترین هزینه برای ارائه محصولات با کیفیت تر است. این رشته نیز همچون سایر رشته های مهندسی ، پایه ریاضیات و محاسبات قوی را می طلبد و داوطلبانی که می خواهند در رشته مهندسی صنایع موفق شوند ، باید علاوه بر علاقه مندی به ریاضی و فیزیک ، در نرم افزار های مربوط به رشته نیز تسلط داشته باشند.
برخی از زمینه های فعالیتی مهندسی صنایع ، موارد زیر هستند :
- کارخانه های صنعتی ، تولیدی و خدماتی
- صنعت بیمه
- انجام خدمات مشاوره ای
- فعالیت در حوزه خدمان شهری
- انجام امور بانکی
- بیمارستان ها
- کشت و صنعت
- بنادر و کشتیرانی
- و …