فارغ التحصیلان از مقطع دکتری عمومی رشته داروسازی و همچنین دارندگان مدرک کارشناسی ارشد از رشته های مرتبط ، می توانند در آزمون دکتری تخصصی داروسازی شرکت نمایند. آزمون این رشته به صورت مستقل از آزمون دکتری تخصصی سایر رشته ها برگزار می شود و مسئول برگزاری نیز وزارت بهداشت می باشد. در صورت تمایل به شرکت در آزمون دکتری تخصصی داروسازی ، لطفا در ادامه مطلب همراه ما باشید تا شما را با گرایش های این رشته ، ظرفیت های پذیرش و دانشگاه های ارائه دهنده ، آشنا کنیم.
مشاوره قبولی در آزمون دکتری وزارت بهداشت – مشاوره از طریق تماس با مشاوران ارشد مرکز پاسخ با ما
حتما همین حالا با ما تماس بگیرید و در زمینه های بهترین منابع ، برنامه ریزی کردن ، اطلاع از شرایط آزمون و … از مشاوران با تجربه ما مشاوره تخصصی دریافت کنید.
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل
ظرفیت پذیرش رشته داروسازی در آزمون دکتری تخصصی
رشته داروسازی در مقطع دکتری تخصصی توسط دانشگاه های زیر ارائه می شود :
- دانشگاه علوم پزشکی تهران
- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
- دانشگاه علوم پزشکی مازندران
- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- دانشگاه علوم پزشکی کرمان
- دانشگاه علوم پزشکی زنجان
- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
- دانشگاه علوم پزشکی اهواز
- و…
بیشترین ظرفیت پذیرش را گرایش داروسازی بالینی دارد و این گرایش در دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان ، تبریز ، تهران ، شیراز ، مشهد ، مازندران و شهید بهشتی ارائه می شود. همچنین کمترین ظرفیت پذیرش به گرایش شیمی مواد خوراکی و آب شناسی پزشکی اختصاص داده شده است به طوری که سال قبل با 3 نفر ظرفیت فقط در دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه شده بود. جمع کل ظرفیت پذیرش آزمون دکتری تخصصی داروسازی سال قبل 235 نفر بود که از این تعداد ، 169 نفر در دوره عادی و 66 نفر در دوره شهریه پرداز ، پذیرش شدند.
زمان ثبت نام آزمون دکتری تخصصی داروسازی وزارت بهداشت
ثبت نام آزمون دکتری تخصصی داروسازی وزارت بهداشت از سال 1402 به صورت مستقل از آزمون دکتری وزارت بهداشت انجام می گیرد. داوطلبان برای شرکت در این آزمون می توانند در زمانبندی اعلام شده ، اقدامات لازم را انجام دهند. زمان ثبت نام این آزمون سال گذشته در مردادماه بود و احتمالا برای سال آینده نیز همین بازه زمانی در نظر گرفته شود.
داوطلبان برای ثبت نام آزمون دکتری تخصصی داروسازی وزارت بهداشت ابتدا باید دفترچه راهنما را از سایت سنجش پزشکی دانلود کرده و مطالعه نمایند سپس از طریق سایت به نشانی sanjeshp.ir ، ثبت نام را انجام دهند.
شرایط اختصاصی ثبت نام آزمون دکتری داروسازی وزارت بهداشت
داوطلبان برای شرکت در آزمون دکتری داروسازی وزارت بهداشت باید از شرایط آن اطلاع داشته باشند که در ادامه به بررسی این شرایط پرداخته ایم :
- دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد مرتبط یا دکتری عمومی طبق جدول موجود در دفترچه ثبت نام دکتری داروسازی
- داوطلبان می توانند در زمان انتخاب رشته ، کلیه رشته های مجاز شده را انتخاب کنند اما فقط می توانند در مصاحبه یک رشته حضور یابند.
- داوطلبان نباید در دوره های دکتری تخصصی پژوهشی یا دستیاری تخصصی مشغول به تحصیل باشند.
- دانشجویان داروسازی به شرط فارغ التحصیلی تا 31 شهریورماه ، مجاز به ثبت نام در آزمون هستند.
- داوطلبان آقا باید وضعیت نظام وظیفه مشخص داشته باشند.
مرتبط بخوانید : شرایط تغییر رشته از گرایش های شیمی به داروسازی
معرفی گرایش های دوره دکتری تخصصی داروسازی
در مقطع دکتری تخصصی رشته داروسازی ، گرایش های بسیاری ارائه می شوند که در این بخش می خواهیم معرفی کنیم :
اقتصاد و مدیریت دارو
رشته اقتصاد و مدیریت دارو ، یکی از گرایش های آزمون دکتری تخصصی داروسازی است. دانشجویان در این رشته به آموختن و به کارگیری اصول و قواعد اقتصاد و مدیریت در نظام دارویی کشور می پردازند. هدف از گرایش اقتصاد و مدیریت دارو ، شناسایی و رفع مشکلات دارویی کشور است و دانشجویان دروس به شرح 27 واحد اختصاصی اجباری و 2 واحد اختصاصی اختیاری و در آخر 20 واحد پایان نامه را می گذرانند.
فارماسیوتیکس
گرایش فارماسیوتیکس ، مباحث مختلفی مثل فیزیک و شیمیایی و میکروبی داروها ، فراورده های دارویی و همچنین آنالیز و و بررسی های فارماکوکینیتکی داروها را شامل می شود. دانشجویان این رشته مهارت هایی مانند آشنایی با سامانه نوین ، ارزیابی کیفیت فرمولاسیون های دارویی ، دقت به مدل های ارزیابی ویژگی های فارماکوکینتیک ، پیشرفت دارویی و همچنین شرایط نگه داری و بسته بندی های دارویی را می آموزند. دروس این رشته شامل 21 واحد دروس اختصاصی، 4 واحد دروس اختصاصی اختیاری و 22 واحد پایان نامه هستند.
کنترل دارو و فرآورده های آرایشی و بهداشتی
سومین گرایش از گرایش های آزمون دکتری تخصصی داروسازی ، گرایش کنترل دارو و فرآورده های آرایشی و بهداشتی است. این گرایش از زیرشاخه های رشته فارماسیوتیکس محسوب می شود و در آن به صورت تخصصی به بررسی و آموزش کنترل دارو و فراورده های آرایشی و بهداشتی پرداخته می شود. دانشجویان این رشته ها مهارت هایی در زمینه های کنترل میکروبی داروها ، کنترل کیفیت زیست داروها ، کنترل دارو و معتبر سازی روش های آنالیز ، سینتیک شیمیایی و پایداری مواد و فرآورده های دارویی به دست می آورند. گرایش دارو و فراورده های آرایشی و بهداشتی شامل 23 واحد دروس اختصاصی اجباری ، 5 واحد اختصاصی اختیاری و 21 واحد پایان نامه می باشد.
شیمی دارویی
شما برای شرکت در آزمون دکتری تخصصی داروسازی می توانید گرایش شیمی دارویی را هم انتخاب کنید. این رشته ، از ترکیب مباحث پایه شیمی ، فیزیک و بیولوژی می باشد. دروس الزامی تخصصی گرایش شیمی دارویی 15 واحد هستند که عبارتند از روش های نوین سنتز دارو، روش های نوین آنالیز دارو، کاربرد اصول فیزیکوشیمیایی در طراحی دارو ها، فرآوری مواد اولیه دارویی و فرآیند های داروسازی، روش های پیشرفته اسپکترومتری جرمی، طیف سنجی NMR در توسعه و آنالیز دارو، استرئوشیمی، بیوشیمی پیشرفته، بیوشیمی گیاهی و…
فارماکوگنوزی
از شاخه های علوم داروسازی ، رشته فارماکوگنوزی می باشد. در این رشته ، گیاهان دارویی و مصارف سنتی این گیاهان بررسی می شوند. این رشته از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا مواد اولیه موثری که خاصیت دارویی دارند را بررسی می کند و در اختیار سایر متخصصان داروسازی قرار می دهد. از دروس رشته فارماکوگنوزی می توانیم دروس شیمی آلی پیشرفته ، فرآوری صنعتی گیاهان دارویی ، طب سنتی ایران ، شیمی گیاهی پیشرفته ، مباحث ویژه در فارماکوگنوژی ، کشت سلول و بافت گیاهی ، بیوشیمی گیاهی پیشرفته و … را نام ببریم.
سم شناسی
رشته سم شناسی یکی از رشته های مورد نیاز جامعه و از تخصص های داروسازی محسوب می شود. دانشجویان این رشته برای نیازهای احتمالی در مراکز آموزشی ، پژوهشی و خدماتی از جمله مراکز مرتبط با دانشگاه ها ، مراکز تحقیقاتی ، صنایع داروسازی ، شیمیایی ، غذایی و مراکز نظارتی ، بخش های مسمومان بیمارستان ها ، آزمایشگاه های سم شناسی ، مراکز سنجش غلظت خونی داروها ، مراکز پزشکی قانونی ، مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم ، آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو و سازمان های مرتبط و… آموزش می بینند.
داروسازی بالینی
داروسازی بالینی از گرایش های پرمتقاضی در آزمون دکتری تخصصی داروسازی محسوب می شود. در این رشته که با نام فارماکوتراپی نیز شناخته می شود ، برای ارائه خدمات و مراقبت های دارویی در مراکز بیمارستانی و قرار دادن مشاوران داروسازی مطمئن در تیم های درمانی ، تمرکز دارد. داروسازان بالینی می توانند در روند درمانی بیماران با پزشکان متخصص همکاری کنند و در زمینه مصرف منطقی داروها ، بهینه کردن تجویز و مصرف داروها ، انتخاب بهترین دارو برای بیمار ، تنظیم دوز دارو و … همکاری داشته باشند.
فارماکوکینتیک بالینی پیشرفته، سم شناسی بالینی پیشرفته، مسمومیت دارویی پیشرفته، داروسازی بیمارستانی پیشرفته، کارآموزی داروسازی بالینی و… از جمله دروس رشته داروسازی بالینی هستند.
مرتبط بخوانید : معرفی و راهنمای تخصص های داروسازی
سوالات شما
- رشته دکتری تخصصی داروسازی در کدام دانشگاه ها ارائه می شود؟
دانشگاه های علوم پزشکی روزانه و شهریه پرداز از جمله شهید بهشتی ، تهران ، شیراز ، مشهد و … گرایش های دکتری تخصصی داروسازی را ارائه می دهند.
- ظرفیت پذیرش دکتری تخصصی داروسازی چقدر است؟
بیشترین ظرفیت پذیرش را گرایش داروسازی بالینی دارد همچنین کمترین ظرفیت پذیرش به گرایش شیمی مواد خوراکی و آب شناسی پزشکی اختصاص داده شده است.
- دکتری تخصصی داروسازی شامل چند گرایش است؟
لیست گرایش های دکتری داروسازی را در این مطلب به طور کامل قرار داده ایم.