کاردانی امور زراعی و باغی یکی از رشته هایی می باشد که کنکور تجربی به خود اختصاص داده است و تنها دانشگاه های غیر انتفاعی پذیرنده دانشجو در این رشته هستند.
همانطور که می دانید هر فردی برای اینکه بتواند به زندگی خود ادامه دهد ، نیاز به برخی گزینه ها دارد که غذا اصلی ترین نقش را ایفا می کند. به گونه ای که باید روزانه سبدی تکمیلی از آن ها را مصرف کند. یکی از مهم ترین مواد غذایی میوه و سبزیجات هستند که این قابلیت را دارند تا بتوانند املاح و آب مورد نیاز بدن را تامین کنند.
متخصصان امور زراعی و باغی در فراهم کردن این نیازها گامی مثبت بر می دارند. در ادامه شما را با این رشته تحصیلی و دانشگاه های پذیرنده آن آشنا خواهیم کرد. از این رو همراه ما باشید.
نحوه پذیرش و دانشگاه های کاردانی امور زراعی و باغی
داوطلبانی که قصد تحصیل در رشته کاردانی امور زراعی و باغی را دارند ، می توانند بدون آزمون وارد آن شوند و ملاک قبولی آن ها سوابق تحصیلیشان می باشد.
لازم به ذکر است که هیچ کدام از دانشگاه های روزانه ، شبانه ، پردیس های خودگردان ، ظرفیت مازاد و پیام نور این رشته را ارائه نمی دهند و تنها می توان در موسسه های غیر انتفاعی این رشته را گذراند که شامل موارد زیر می شوند :
- موسسه غیر انتفاعی آفاق – ارومیه
- موسسه غیر انتفاعی بهاران – گرگان
- موسسه غیر انتفاعی تجن – قائمشهر مازندران
هر سه موسسه ذکر شده زن و مرد را با هم پذیرش می کنند ولی ظرفیت های هر کدام متفاوت می باشند که به ترتیب 100 ، 100 و 60 نفر هستند.
چه بازار کاری برای فارغ التحصیلان کاردانی امور زراعی و باغی در نظر گرفته شده است؟
فعالیت هایی که فارغ التحصیلان کاردانی امور زراعی و باغی می توانند در آن به اشتغال بپردازند ، گستردگی خاص خودش را دارد که چقدر میزان تسلط به دروس بیشتر باشد، به همان اندازه نیز شرایط موفقیت مهیاست. از اموراتی که با تحصیل در رشته مذکور قادر به فعالیت در آن ها هستید ، می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- داشتن سرپرستی مزرعه
- طراحی باغ و فضای سبز
- ایجاد اشتغال و کشف استعدادها در زمینه هایی همچون کشت و صنعت ها
- تاسیس دفاتر مربوط به خدمات کشاورزی
- شناسایی دقیق آفات و امراض مربوط به گیاهان
- سمت مشاور در شرکت های مربوط به خدمات دهی سم پاشی
- کمک کارشناس در آموزش کشاورزی
دروس مربوط به رشته امور زراعی و باغی
دانشجویان رشته کاردانی امور زراعی و باغی موظف به گذراندن درس های عمومی ، اصلی و تخصصی هستند تا با استفاده از آن ها بتوانند علمشان را افزایش دهند و باعث گسترش حیطه فعالیتی خود شوند. این دروس شامل موارد زیر هستند :
- آب و خاک
- آزمایشگاه شیمی آلی
- آفات مهم گیاهان باغی
- اصول زراعت و باغبانی
- اصول سرپرستی
- اصول نگهداری محصولات باغی
- اکولوژی
- بیماری های مهم گیاهان باغی
- پرورش قارچ
- ترویج و آموزش کشاورزی
- تولید محصولات باغی
و دروس جامعه شناسی – توسعه روستایی عشایر ، چای کاری و تکنولوژی چای ، حشره شناسی و آزمایشگاه ، حفظ نباتات ، خاک شناسی ، درختان و درختچه های زینتی ، ریاضی عمومی ، زبان تخصصی ، ژنتیک و مبانی اصلاح نباتات ، سبزی کاری و صیفی کاری ، شیمی آلی ، طراحی فضای سبز و پارک ، علف های هرز و کنترل آن ها ، فیزیک حرارت ، فیزیک مکانیک ، کاربرد ماشین های باغی ، کامپیوتر ، گلکاری ، گیاه شناسی ، میوه جات سردسیری ، میوه جات گرمسیری ، میوه جات نیمه گرمسیری ، هوا و اقلیم
سلام من سوالات کنکور90 تا 99 رشته هنراموززراعی وباغی رو میخام باپاسخنامه