هدایت تحصیلی چیست ؟ این سوالی است که دانش آموزان کلاس نهم و والدین آنها از مشاوران ما می پرسند. هدایت تحصیلی را دانش آموزان کلاس نهم انجام می دهند و فرایندی است که اولین مراحل آن از کلاس هفتم آغاز می شود و تا به اتمام رسیدن امتحانات خرداد ماه کلاس نهم ، مراحل آن ادامه دارد. در این مطلب می خواهیم توضیحات کامل و مفیدی راجع به هدایت تحصیلی نهم به دهم ارائه نماییم. لطفا همراه ما باشید.
شما دانش آموزان عزیز می توانید با خیالی راحت هدایت تحصیلی خود را به مشاوران مجرب ما در مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما بسپارید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
هدایت تحصیلی چیست
دانش آموزان کلاس نهم باید برای ورود به کلاس دهم ، رشته تحصیلی خود را از میان رشته های ریاضی ، تجربی ، انسانی و شاخه های فنی حرفه ای و کاردانش ، انتخاب نمایند. هدایت تحصیلی تشکیل شده از بخش های مختلفی می باشد که هر یک از این بخش ها تاثیر خود را در انتخاب رشته می گذارند. تمام دانش آموزان کلاس نهم ، ملزم به انجام هدایت تحصیلی هستند و با توجه به سخت گیری های زیادی که در انتخاب رشته وجود دارد ، بدون تکمیل فرم های هدایت تحصیلی نمی توان انتخاب رشته را انجام داد.
مرتبط بخوانید : اولویت الف در هدایت تحصیلی
چه عواملی در هدایت تحصیلی موثر هستند
در انتخاب رشته نهم به دهم ، عوامل زیادی موثر هستند و تنها کسب معدل بالا و نمرات خوب کافی نیست. این عوامل به شرح زیر می باشند :
- نمرات و سوابق تحصیلی : صرف نظر از معدل ، نمراتی که دانش آموزان در هر یک از دروس پایه های تحصیلی هفتم ، هشتم و نهم کسب می کنند ، در هدایت تحصیلی آنها موثر می باشد. میانگین نمرات دروس تخصصی برای رشته مد نظر ، ملاک قرار می گیرد.
- نظر والدین : در هدایت تحصیلی نهم به دهم ، نظر والدین هم تاثیر گذار است. پدر و مادر دانش آموز با ورود به سایت هدایت تحصیلی ، فرمی را تکمیل می کنند که طبق این فرم می توان به علاقه مندی ها و استعدادهای دانش آموز ، بیشتر پی برد.
- آزمون های مشاوره ای : آزمون های مشاوره ای شامل 6 مرحله آزمون رغبت ، توانایی ، استعداد تحصیلی ، استعداد شغلی و … هستند که از کلاس هفتم تا کلاس نهم برگزار می شوند. نتیجه آزمون های مشاوره ای در هدایت تحصیلی به میزان 30 درصد اثر می گذارد. سوالاتی که در این آزمون ها مطرح می شوند به هدف سنجیدن علاقه مندی ها ، توانمندی ها و استعدادهای دانش آموزان می باشند.
- نظر مشاور : مشاوره مدرسه هم باید به سایت هدایت تحصیلی مراجعه کند و نظر خود را نسبت به انتخاب رشته نهم دانش آموزان اعلام نماید.
- نظر معلمان : علاوه بر مشاوران مدرسه ، نظر معلمان هم در هدایت تحصیلی موثر می باشد و باید از طریق تکمیل یک فرم ، نظر خود را مطرح نمایند.
مرتبط بخوانید : جواب هدایت تحصیلی نهم
سوابق تحصیلی لازم برای هدایت تحصیلی چیست
برای ورود به هر یک از رشته های ریاضی ، تجربی ، علوم انسانی ، شاخه های فنی حرفه و کاردانش ، نیاز به کسب میانگین نمرات در دروس تخصصی مربوط به آن رشته می باشد. حدنصاب نمرات لازم برای هر یک از رشته ها به شرح زیر می باشد :
حدنصاب نمره لازم برای دروس رشته ریاضی
- درس ریاضی : 14
- درس علوم تجربی : 13
نمرات لازم برای دروس رشته علوم انسانی و معارف
- زبان و ادبیات فارسی : 14
- مطالعات اجتماعی : 13
- زبان عربی : 12
حدنصاب نمره لازم برای دروس رشته تجربی
- درس ریاضی : 13
- درس علوم تجربی : 14
نمرات لازم برای دروس رشته های هنر فنی حرفه ای
- فرهنگ و هنر : 12
- کار و فناوری : 12
- ریاضی : 10
- علوم تجربی : 10
حدنصاب نمره لازم برای دروس رشته های خدماتی فنی حرفه ای
- فرهنگ و هنر : 12
- کار و فناوری : 12
- علوم تجربی : 10
نمرات لازم برای دروس رشته های صنعت فنی حرفه ای
- فرهنگ و هنر : 12
- کار و فناوری : 12
- ریاضی : 10
شما دانش آموزان عزیز می توانید با خیالی راحت هدایت تحصیلی خود را به مشاوران مجرب ما در مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما بسپارید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
حدنصاب نمره لازم برای دروس شاخه کاردانش
- فرهنگ و هنر : 12
- کار و فناوری : 12
- ریاضی : 10
- علوم تجربی : 10
مرتبط بخوانید : دانش آموزان تجدیدی چگونه هدایت تحصیلی می شوند ؟
اولویت ها در فرم هدایت تحصیلی چیست
طبق نظر والدین ، مشاوران ، نتایج آزمون های مشاوره ای ، نظر معلمان و سوابق تحصیلی ، فرم شماره 7 هدایت تحصیلی به دانش آموز ارائه می شود که بر اساس این فرم ، رشته تحصیلی باید مشخص شود. در فرم 7 هدایت تحصیلی ، 3 اولویت بندی برای دانش آموز در نظر گرفته شده است :
- اولویت الف : رشته یا رشته های اولویت الف آن رشته هایی هستند که دانش آموز هم معدل و سوابق تحصیلی لازم برای ورود به این رشته ها را دارد و هم نتیجه آزمون های مشاوره ای و همچنین نظر والدین ، مشاور و معلمان ، این رشته ها را تعیین کرده است.
- اولویت ب : اولویت ب برای رشته هایی است که دانش آموز شرایط ثبت نام در آنها را دارد اما اگر ظرفیت وجود نداشته باشد ، باید در اولویت های پایین تر ثبت نام کند.
- اولویت های ج و د : در اولویت های ج و د رشته هایی معرفی شده اند که دانش آموز در صورت تکمیل نشدن ظرفیت ،می تواند در آنها ثبت نام کند.
آزمون های هدایت تحصیلی
دانش آموزان از زمان ورود به پایه هفتم تا اتمام پایه نهم ، در انواع آزمون های مشاوره ای شرکت می کنند و نتایج این آزمون ها در هدایت تحصیلی موثر است. اصلی ترین آزمون های هدایت تحصیلی از جمله آزمون رغبت ، آزمون توانایی و … در سایت مای مدیو اجرا می شوند. دانش آموزان باید با ورود به پنل کاربری خود در این سامانه ، اقدام به تکمیل فرم آزمون های مذکور کنند تا هدایت تحصیلی آنها بدون مشکل انجام گیرد.
آزمون ها ، شامل سه بخش کلی رغبت ، توانایی و سلامت روان هستند. هدف از طراحی آزمون رغبت ، سنجش میزان علاقه مندی ها و اولویت بندی های دانش آموز است و نمره ای که در این مرحله کسب می شود ، 15 درصد از نمره کل آزمون را به خود اختصاص می دهد. آزمون توانایی نیز با هدف بررسی میزان استعداد و توانمندی های دانش آموز در حوزه های مختلف ، طراحی می شود. این آزمون تشکیل شده از چندین سوال می باشد و برای هر سوال ، 5 گزینه در نظر گرفته می شود. دانش آموز با انتخاب یکی از گزینه ها ، علاقه مندی خود را به آن موضوع اعلام می کند و در صورت انتخاب گزینه های بالاتر یعنی گزینه 4 و 5 ، یعنی علاقه مندی زیادی به آن موضوع دارد.
سوالات شما
- هدایت تحصیلی چیست ؟
هدایت تحصیلی ، فرایند انتخاب رشته نهم به دهم می باشد.
- معدل لازم برای هدایت تحصیلی چقدر است ؟
معدل و نمرات لازم برای ورود به هر یک از رشته های ریاضی ، تجربی ، انسانی و شاخه های فنی حرفه ای و کاردانش ، متفاوت می باشد.
- فرم هدایت تحصیلی چیست ؟
فرم هدایت تحصیلی مجموعه ای تشکیل شده از 6 فرم می باشد که به شرح فرم نظر سنجی والدین ، فرم نظر سنجی مشاوران ، فرم نظر سنجی معلمان ، فرم آزمون های مشاوره ای و فرم جمع بندی هدایت تحصیلی هستند.