از بهترین ها مشاوره بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612
از 8 صبح الی 12 شب حتی در ایام تعطیل
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر

هدایت تحصیلی نهم 1404 📞 زمان و راهنمای هدایت تحصیلی پایه نهم

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :

9099071612

هدایت تحصیلی نهم

دانش آموزان کلاس نهم متوسطه اول باید پس از به پایان رساندن‌ امتحانات خرداد ماه خود ، آماده هدایت تحصیلی باشند. هدایت تحصیلی ، همان انتخاب رشته‌ نهم به دهم است و عواملی همچون سوابق تحصیلی ، نظر والدین ، نظر مشاور مدرسه ، نتیجه آزمون های مشاوره ای ، نتیجه آزمون رغبت و توانایی و … در آن موثر می باشند. دانش آموزان بر اساس تاثیر گذاری این عوامل ، در نهایت وارد یکی از رشته‌ های ریاضی ، تجربی ، انسانی و یا یکی از شاخه های فنی حرفه ای و کاردانش می شوند. برای راهنمایی در زمینه هدایت تحصیلی نهم لطفا در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

شما دانش آموزان عزیز می توانید با خیالی راحت هدایت تحصیلی خود را به مشاوران مجرب ما در مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما بسپارید.

همین حالا تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612

تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل

زمان هدایت تحصیلی نهم 1404

هدایت تحصیلی ، مرحله حساسی است که تمام دانش آموزان کلاس نهم از آن عبور می کنند. فرایند هدایت تحصیلی نهم به دهم در مدارس انجام می گیرد و زمانبندی آن نیز از سوی مدارس مشخص می شود. هدایت تحصیلی ، فرایند یک یا دو روزه نیست و دانش آموزان از زمان ورود به کلاس هفتم تا پایان امتحانات خرداد ماه ، در آزمون های مشاوره ای شرکت می کنند و عملکرد آنها دار این سه سال ، در انتخاب رشته‌ نهم آنها تاثیرگذار می باشد.

انتخاب رشته‌ دانش آموزان در اوایل تیرماه و پس از اتمام امتحانات خردادماه انجام می شود اما دانش آموزانی که نمرات تجدیدی به دست آورده‌ اند ، باید در امتحانات شهریورماه شرکت کنند و پس از مشخص شدن‌ نمرات شهریورماه می توانند انتخاب رشته‌ را انجام دهند.

مرتبط بخوانید : دانش آموزان تجدیدی چگونه هدایت تحصیلی می شوند

عوامل موثر در هدایت تحصیلی نهم

در انتخاب رشته‌ نهم به دهم عوامل زیادی موثر هستند و به نسبت سال های قبل ، سخت گیری های زیادی در این زمینه وجود دارد تا دانش آموزان وارد رشته‌ ای شوند که واقعا در آن رشته‌ استعداد دارند. از جمله این عوامل عبارتند از :

بررسی های روانشناسی و آزمون های مشاوره ای دانش آموز

بررسی های روانشناسی و آزمون های مشاوره ای مانند آزمون رغبت و توانایی ، به میزان 30 امتیاز از کل امتیاز هدايت تحصیلی را به خود اختصاص می دهند. برای آزمون های مشاوره ای ، برگه هایی در میان دانش آموزان توزیع می شود که باید به سوالات این برگه ها پاسخ دهند. سوالاتی که در آزمون های مشاوره ای مطرح می شوند به هدف سنجیدن‌ مهارت ها ، توانمندی ها و شناخت علایق و استعدادهای دانش آموز می باشد.

احتمالا این را هم بپسندید  مشاوره هدایت تحصیلی پایه نهم 1404 📞 مشاوره انتخاب رشته نهم به دهم

آزمون های مشاوره ای تشکیل شده‌ از 6 آزمون استعداد ، رغبت ، شخصیت و ارزش های تحصیلی و شغلی دانش آموز می باشد که در طول 3 سال دوره متوسطه اول برگزار شده‌ و مجموع 30 امتیاز را شامل می شود.

آزمون توانایی هدایت تحصیلی همانطور که از نام آن نیز مشخص است ، سطح توانمندی دانش آموز را در موضوعات مختلفی مثل ریاضی ، کامپیوتر ، زیست شناسی ، هنر و… بررسی می کند. با پاسخ دادن به سوالات این آزمون ، توانمندی های دانش آموز مشخص خواهد شد و رشته متناسب با توانمندی او ، در اولویت الف و ب قرار می گیرد. دانش آموز باید در هر سوال ، یکی از گزینه های 1 تا 5 را انتخاب کند و با انتخاب گزینه 5 ، یعنی توانمندی بیشتری در آن موضوع دارد.

آزمون رغبت از سوالاتی تشکیل شده است که دانش آموز با پاسخ دادن به این سوالات ، میزان علاقه مندی های خود را به موضوعات مختلف نشان می دهد مثل موضوعات هنری ، فکری ، هوشی ، علاقه مندی به کارهای عملی ، گروهی و…. این آزمون هم تاثیر زیادی بر نتایج هدایت تحصیلی دارد پس دانش آموز باید با در نظر گرفتن علاقه مندی های خود ، پاسخ های دقیقی را ثبت نماید.

نظرسنجی معلمان برای هدایت تحصیلی نهم

در هدايت تحصیلی دهم ، نظر معلمان نیز موثر می باشد. معلمان باید وارد سایت هدايت تحصیلی شوند و به سوالاتی راجع به دانش آموز پاسخ دهند. نتیجه فرم نظر سنجی معلمان به میزان 10 درصد در هدايت تحصیلی موثر می باشد.

فرم نظر سنجی والدین

نظر سنجی از والدین هم در هدايت تحصیلی نهم به دهم تاثیر می گذارد. والدین هم باید فرمی را تکمیل کرده‌ و نظر خود را نسبت به انتخاب رشته‌ نهم به دهم فرزند خود اعلام نمایند. نتیجه نظرسنجی والدین به میزان 5 امتیاز در هدايت تحصیلی موثر است.

نظر سنجی مشاوران

علاوه بر نظر والدین و معلمان ، نظر مشاوران هم در هدايت تحصیلی تاثیر می گذارد و میزان تاثیر آن نیز 10 امتیاز می باشد. پس از تمام نظر سنجی ها ، تصمیم لازم برای هدايت تحصیلی دانش آموز گرفته خواهد شد.

مرتبط بخوانید : اولویت الف در هدایت تحصیلی

تاثیر نمرات و سوابق تحصیلی در هدایت تحصیلی

دانش آموزان کلاس نهم برای ورود به هر یک از رشته‌ های نظری ، فنی حرفه ای و کاردانش ، باید نمرات لازم برای آن رشته‌ را به دست آورند و در صورت عدم کسب حداقل میانگین نمره در سه پایه هفتم ، هشتم و نهم ، باید وارد یک رشته‌ دیگر شوند. نمرات دانش آموزان در دوره اول متوسطه با لحاظ ضرایب دروس در شاخه ها و رشته های مختلف، مجموعا 35 امتیاز دارد.

احتمالا این را هم بپسندید  دریافت فرم هدایت تحصیلی 1404 📞 تکمیل فرم هدایت تحصیلی پایه نهم

حدنصاب نمره لازم برای دروس رشته‌ ریاضی

  • درس ریاضی : 14
  • درس علوم تجربی : 13

 نمرات لازم برای دروس رشته‌ علوم انسانی و معارف

  • زبان و ادبیات فارسی : 14
  • مطالعات اجتماعی : 13
  • زبان عربی : 12

حدنصاب نمره لازم برای دروس رشته‌ تجربی

  • درس ریاضی : 13
  • درس علوم تجربی : 14

نمرات لازم برای دروس رشته‌ های هنر فنی حرفه ای

  • فرهنگ و هنر : 12
  • کار و فناوری : 12
  • ریاضی : 10
  • علوم تجربی : 10

حدنصاب نمره لازم برای دروس رشته‌ های خدماتی فنی حرفه ای

  • فرهنگ و هنر : 12
  • کار و فناوری : 12
  • علوم تجربی : 10

نمرات لازم برای دروس رشته‌ های صنعت فنی حرفه ای

  • فرهنگ و هنر : 12
  • کار و فناوری : 12
  • ریاضی : 10

شما دانش آموزان عزیز می توانید با خیالی راحت هدایت تحصیلی خود را به مشاوران مجرب ما در مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما بسپارید.

همین حالا تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612

تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل

حدنصاب نمره لازم برای دروس شاخه کاردانش 

  • فرهنگ و هنر : 12
  • کار و فناوری : 12
  • ریاضی : 10
  • علوم تجربی : 10

مرتبط بخوانید : جواب هدایت تحصیلی نهم 

نحوه انجام هدایت تحصیلی نهم

هدایت تحصیلی نهم

بخش زیادی از فرایند هدایت تحصیلی نهم به دهم به صورت اینترنتی انجام می گیرد و دانش آموزان باید به سامانه ای که مدرسه معرفی کرده‌ است مراجعه کنند و فرم های هدایت تحصیلی را تکمیل نمایند.  سایت هدایت تحصیلی نهم ، سامانه همگام می باشد و فرم هدایت تحصیلی در این سامانه قرار گرفته است. علاوه بر دانش آموزان ، لازم است والدین ، مشاوران مدرسه و معلمان هم به این سامانه مراجعه کرده‌ و فرم هدایت تحصیلی را تکمیل کنند.

هدایت تحصیلی نهم

دانش آموزان باید پس از وارد شدن به سایت مای مدیو ، در بخش نام کاربری و گذرواژه ، اطلاعات لازم را وارد کنند و سپس وارد پنل کاربری شان شوند. در پنل ، گزینه های مختلفی درج شده اند و دانش آموز باید گزینه “هدایت تحصیلی” را انتخاب نماید. پس از ورود به صفحه هدایت تحصیلی ، فرم آزمون های رغبت و توانایی قابل مشاهده و تکمیل هستند.

سوالات شما

  • زمان هدایت تحصیلی 1404 در چه تاریخی است؟

آزمون های مشاوره ای هدایت تحصیلی از کلاس هفتم برگزار می شوند اما زمان دقیق انتخاب رشته ، بعد از امتحانات خردادماه می باشد.

  • چه عواملی در هدایت تحصیلی موثر هستند ؟

نظر والدین ، نظر مشاور مدرسه ، نتیجه آزمون های مشاوره ای و سوابق تحصیلی ، در انتخاب رشته نهم به دهم موثر می باشند.

  • سایت هدایت تحصیلی کدام است؟

فرم های هدايت تحصیلی در سامانه همگام قرار می گیرند.

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت :

تماس از سراسر کشور: 9099071612

همچنین ببینید

هدایت تحصیلی هفتم

هدایت تحصیلی هفتم 📞 راهنمای ثبت نام هدایت تحصیلی هفتم

فرایند هدایت تحصیلی دانش آموزان از زمان ورود به مقطع متوسطه اول آغاز می شود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس از تلفن ثابت بدون کد وصفر