اولین انتخاب مهم و سرنوشت ساز دانش آموزان در طول تحصیل ، در مقطع نهم رقم می خورد. بسیاری از دانش آموزان برای انتخاب رشته آمادگی لازم را دارند ، در حالی که برخی دیگر به دلیل عدم آگاهی نمی توانند عملکرد خوبی را داشته باشند. گروهی از دانش آموزان ، رشته فنی حرفه ای را برای تحصیل انتخاب می کنند. لازمه ورود به رشته های فنی حرفه ای ، اطلاع از شرایط هدایت تحصیلی رشته فنی حرفه ای می باشد. درصورتی که شما نیز به دنبال این هستید که با شرایط هدایت تحصیلی رشته فنی حرفه ای آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.
شما دانش آموزان و والدین عزیز میتوانید سوالات خود را در خصوص هدایت تحصیلی رشته فنی حرفه ای از مشاوران ما بپرسید تا راهنمایی شوید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
آشنایی با رشته فنی حرفه ای
رشته فنی حرفه ای یکی از رشته هایی است که دانش آموزان نهمی می توانند آن را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. در این رشته ، تمرکز اصلی بر روی دروس عملی و مهارتی می باشد و دروس تئوری آن کم است. بنابراین اینطور باید بگوییم که این رشته بیشتر برای دانش آموزانی که به مهارت های عملی علاقه مند هستند ، مناسب تر می باشد.
دانش آموزان بعد از هدایت تحصیلی رشته فنی حرفه ای و انتخاب این رشته ، تحت عنوان هنرجو وارد هنرستان می شوند. این رشته شامل رشته های متعددی در زمینه های هنر ، کشاورزی ، خدمات و صنعت می باشد.
اصلی ترین هدفی که در رشته های زیر مجموعه فنی و حرفه ای دنبال می شود ، افزایش توانایی و مهارت های دانش آموزان است. به طوری که دانش آموزان بعد از فارغ التحصیلی در رشته های فنی حرفه ای ، زودتر از کسانی که در شاخه نظری تحصیل می کنند ، وارد بازار کار خواهند شد. البته فارغ التحصیلان در رشته های فنی حرفه ای ، در صورت تمایل می توانند وارد دانشگاه شوند و ادامه تحصیل دهند. با این حال با مدرک دیپلم نیز برای آن ها شغل های مناسبی وجود دارد.
مرتبط بخوانید : هدایت تحصیلی برای رشته انسانی
عوامل تاثیرگذار در هدایت تحصیلی رشته فنی حرفه ای
در هدایت تحصیلی رشته فنی حرفه ای عوامل متعددی موثر می باشند. در ادامه به این عوامل اشاره کرده ایم:
- میزان علاقه مندی دانش آموزان به رشته مورد نظر ، دارای تاثیر 10 درصدی است.
- نظرسنجی که از سوی والدین تکمیل می شود ، به اندازه 5 درصد تاثیرگذار می باشد.
- نمراتی که دانش آموزان در آزمون های مشاوره ای به دست می آورند ، به اندازه 35 درصد در نتیجه نهایی تاثیرگذار می باشد.
- نظر مشاورانی که در مدرسه دانش آموز حضور دارند ، به اندازه 10 درصد در نتیجه نهایی تاثیرگذار است.
- نظری که معلم های دانش آموز در مورد شرایط تحصیلی او دارند ، به اندازه 10 درصد در هدایت تحصیلی موثر خواهد بود.
- نمراتی که دانش آموزان باید در درس های مورد نیاز برای رشته های فنی حرفه ای کسب کنند ، به اندازه 35 درصد در انتخاب رشته تاثیرگذار می باشد.
مرتبط بخوانید : سایت مشاوره هدایت تحصیلی
شرایط هدایت تحصیلی رشته فنی حرفه ای
برای تحصیل در رشته فنی حرفه ای ، برخی شرایط تعریف شده است. در ادامه به این شرایط اشاره کرده ایم :
- دانش آموز باید در درس ریاضی 1 ، بدون تبصره نمره بالای 10 را به دست آورده باشد.
- مجموع نمرات دانش آموز در دروس ریاضی ، علوم تجربی و درس حرفه و فن در سه سال هفتم ، هشتم و نهم ، بدون در نظر گرفتن ضریب ، نباید کمتر از عدد 30 باشد.
- مجموع نمرات دروسی که مرتبط با رشته دانش آموز در دوره متوسطه اول است ، بدون در نظر گرفتن نمره درس کارگاه خوداتکایی ، باید حتما بالای 120 باشد.
- دانش آموز حتما باید معدل بالای 12 داشته باشد.
برای نام نویسی در برخی از رشته ها از جمله رشته های کامپیوتر و یا گرافیک ، متقاضی ضمن اینکه باید تمامی شرایط تعریف شده فوق را داشته باشد ، باید در آزمون ورودی نیز شرکت نماید. البته لازم است اشاره کنیم که ثبت نام در برخی از هنرستان ها مطابق با ظرفیت و همینطور الویت بندی معدل صورت می گیرد. بنابراین در این رشته ها ، هر دانش آموزی که دارای وضعیت بهتری باشد ، نسبت به رقیبان خود الویت بالاتری را دارد.
مرتبط بخوانید : اولویت الف در هدایت تحصیلی
مشاوره هدایت تحصیلی رشته فنی حرفه ای
بسیاری از والدین ترجیح می دهند فرزندانشان در رشته هایی شامل ریاضی فیزیک ، علوم تجربی و یا علوم انسانی تحصیل کنند. این در حالی است که شاخه فنی حرفه ای نیز دارای مزیت های بسیار زیادی می باشد. به طوری که اگر دانش آموز علاقه ، استعداد و توانایی لازم برای به دست آوردن مهارت های علمی را داشته باشد ، می تواند با ورود به رشته های فنی حرفه ای ، موفقیت بیشتری را نیز به دست آورد.
دانش آموزانی که رشته های زیرمجموعه فنی حرفه ای را انتخاب می کنند ، بیشتر با کار عملی آشنا می شوند و به همین دلیل نیز سریع تر نیز وارد بازار کار می شوند.
با این حال در صورتی که برای هدایت تحصیلی رشته فنی حرفه ای نیاز به دریافت مشاوره دارید ، می توانید از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان مرکز مشاوره پاسخ با ما در ارتباط باشید.
سوالات شما
- آیا برای هدایت تحصیلی فنی حرفه ای ، شرط معدل نیز تعریف شده است ؟
بله ، دانش آموزانی که نیاز دارند در رشته های فنی حرفه ای تحصیل کنند ، باید دارای معدل بالای 12 باشند.
- آیا رشته های فنی حرفه ای برای دختران و پسران با یکدیگر فرق دارد ؟
بله ، رشته های زیرمجموعه فنی حرفه ای برای دختران و پسران با یکدیگر متفاوت می باشد که باید پیش از انتخاب رشته ، حتما بررسی شوند.
- آیا بعد از هدایت تحصیلی فنی حرفه ای ، متقاضیان در انتخاب رشته محدودیتی ندارند ؟
برخی رشته های پرطرفدار فنی حرفه ای ، پرمتقاضی هستند و در تمامی هنرستان ها ارائه نمی شوند.