رشته گیاه پزشکی در دانشگاه های کشور ایران نوپا می باشد و افرادی که قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارند باید علاقه مند به طبیعت باشند تا پس از فارغ التحصیلی بتوانند در ادارات دولتی و خصوصی کشاورزی و منابع طبیعی جذب و استخدام شوند.
هدف از ارائه و تدریس این رشته ، تربیت کارشناسانی است که با بهره گیری و یادگیری مهارت ها و توانایی های لازم در زمینه کشاورزی و گیاه پزشکی بتوانند به عنوان کارشناس در موسسات تحقیقاتی کشاورزی و یا به عنوان مدرس در مدارس و دانشگاه های کشور خدمات قابل قبولی را ارائه دهند.
شما چه اطلاعاتی از این رشته دارید ؟ در ادامه این مطلب اطلاعاتی را در رابطه با رشته گیاه پزشکی و بازار کار آن در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد ، همراه ما باشید.
معرفی جامع و اهمیت رشته گیاه پزشکی
یکی از زیر مجموعه های کنکور تجربی ، رشته گیاه شناسی می باشد و با توجه به دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ، داوطلبانی که به این رشته علاقه مند هستند ، می توانند در دانشگاه های دولتی روزانه ، شبانه و غیرانتفاعی براساس رتبه کنکور پذیرش شوند و تحصیلات خود را ادامه دهند.
در گذشته این رشته در کشور ایران به عنوان دفع آفات گیاهی نام برده می شد و رشته گیاه شناسی همان طور که از نامش پیداست با سلامت گیاهان گوناگون و دانش آن ها سروکار دارد.
مجموع ظرفیت این رشته در دانشگاه های سراسری کشور 1279 نفر می باشد و تعداد کل واحد های درسی که دانشجویان کارشناسی مهندسی گیاه شناسی باید بگذرانند 140 واحد است که 44 واحد درسی آن به دروس تخصصی مرتبط هستند.
گرایش های کارشناسی ارشد رشته گیاه پزشکی
در صورتی که قصد ادامه تحصیل در رشته مهندسی گیاه شناسی را دارید ، این امکان برای شما وجود دارد که تا مقطع دکتری تحصیلات خود را ادامه دهید. این رشته در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش های ذیل می باشد :
- حشره شناسی کشاورزی
- بیماری شناسی گیاهی
گرایش های دکتری رشته گیاه پزشکی
دانشجویانی که پس از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد قصد ادامه تحصیل داشته باشند می توانند در یکی از گرایش های گیاه شناسی ذیل در مقطع دکتری تحصیلات خود را ادامه دهند.
- حشره شناسی کشاورزی
- نماتدشناسی گیاهی
- ویروس شناسی
- باکتری شناسی
- قارچ شناسی
- کنه شناسی
با توجه به موارد ذکر شده دانشجویان باید به مطالب علوم زیستی علاقه داشته باشند تا بتوانند با موفقیت تحصیلات خود را در این زمینه به اتمام برسانند.
فرصت های شغلی رشته گیاه پزشکی
بازار کار و فرصت های شغلی گیاه پزشکی در ادارات دولتی بسیار محدود است ، با این وجود فارغ التحصیلان عزیز می توانند با توجه به مهارت و توانایی های خود در هر یک از سازمان های زیر استخدام و مشغول به کار شوند.
- ادارات دولتی و نیمه دولتی محیط زیست
- ادارات دولتی و نیمه دولتی جنگل ها
- کلینیک های خصوصی گیاه پزشکی
- موسسه تحقیقات گیاه پزشکی
- شرکت های توزیع کود و سم
- دانشکده های کشاورزی
- آموزشکده های کشاورزی
- و …
افرادی که قصد دارند در این زمینه مشغول به کار شوند باید بتوانند حجم زیادی از اطلاعات مرتبط با گیاهان را تحلیل کنند ، برای حل مسائل مختلف نظرهای خلاقانه ارائه دهند ، حتما باید علاقه مند به مسائل زیست محیطی باشند ، برای انجام فعالیت ها اولویت بندی و برنامه ریزی لازم را انجام دهند ، در زمینه ریاضیات و فناوری اطلاعات از مهارت بسیار خوبی برخوردار باشند و در نهایت در رابطه با تکنولوژی ها و روش های تولید مدرن اطلاعات و آگاهی داشته باشند و مقاله ها و مطالب بروز را مطالعه نمایند.
دانشگاه هایی که در رشته گیاه پزشکی دانشجو می پذیرند
- دانشگاه خلیج فارس – بوشهر (محل تحصیل دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی)
- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین – ملاثانی اهواز
- دانشگاه تهران (محل تحصیل پردیس کشاورزی و منابع طبیعی)
- دانشگاه شاهرود (محل تحصیل پردیس کشاورزی دانشگاه)
- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
- دانشگاه شهید مدنی آذربایجان – تبریز
- دانشگاه ولی عصر(عج) – رفسنجان
- دانشگاه محقق اردبیلی – اردبیل
- دانشگاه شهید باهنر – کرمان
- دانشگاه بوعلی سینا همدان
- دانشگاه شهید چمران – اهواز
- دانشگاه لرستان – خرم آباد
- دانشگاه کردستان – سنندج
- دانشگاه فردوسی مشهد
- دانشگاه صنعتی اصفهان
- دانشگاه گیلان – رشت
- دانشگاه رازی کرمانشاه
- دانشگاه شهرکرد
- دانشگاه ارومیه
- دانشگاه جیرفت
- دانشگاه بیرجند
- دانشگاه تبریز
- دانشگاه ایلام
- دانشگاه زابل
- دانشگاه زنجان
- دانشگاه شیراز
- دانشگاه مراغه
- دانشگاه یاسوج
- موسسه غیرانتفاعی مهرگان – محلات
- موسسه غیرانتفاعی آفاق – ارومیه
- مجتمع آموزش عالی سراوان
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با گرایش های رشته گیاه پزشکی و بازار کار آن و دریافت مشاوره تحصیلی تلفنی به وب سایت پاسخ با ما مراجعه نمایید .