رشته مهندسی فضای سبز با علم و هنر آمیخته شده است بدین صورت که فرد هم باید به علم کشاورزی تسلط لازم را داشته باشد و هم بتواند با هنرمندی خود به کارهای مربوط به معماری و طراحی رسیدگی کند. همچنین داوطلبان این رشته باید ذوق و خلاقیت ویژه ای را داشته باشند تا بتوانند با گل ها و گیاهان زینتی یک فضای مسکونی مانند آپارتمان ها را زیباسازی کنند.
طراحی پارک ها و فضای شهری نیز از جمله مسئولیت های این افراد به شمار می روند. توانایی های منحصر به فردی برای این مهندسان وجود دارند که در ادامه به بررسی هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت.
چه توانایی هایی مهندسان رشته مهندسی فضای سبز باید داشته باشند؟
علوم مختلفی وجود دارند که این افراد باید به آن ها تسلط کاملی داشته باشند ، از این علوم می توان به مواردی همچون خاک شناسی ، باغبانی ، چمن کاری ، گلکاری و هواشناسی اشاره کرد.
به عنوان مثال فارغ التحصیلان این رشته باید بدانند که چه بذری را انتخاب کنند تا بتوانند به بازده بالایی دست پیدا کنند. همچنین زمان دقیق آبیاری را بدانند و تمامی نکات مربوطه را در آن به کار بگیرند.
چه آینده شغلی و بازار کاری در انتظار این دانشجویان است؟
داوطلبان متخصص رشته مهندسی فضای سبز ، بازار کار ویژه ای را می توانند متناسب با هنرها و توانایی های خود به دست بیاورند که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سازمان های مربوط به شهرداری مانند پارک ها
- مربی هنرستان های کشاورزی
- مجری امور تحقیقات در بخش هایی همچون وزارت کشور ، وزارت جهاد کشاورزی و همچنین وزارت مسکن و شهرسازی
- طراح ، ناظر و مدیر و همچنین مجری فضای سبز برای موسسات دولتی و خصوصی
درس های رشته مهندسی فضای سبز
رشته مهندسی فضای سبز واحدهای گوناگونی را به خود اختصاص داده است و به سه دسته کلی پایه ، اصلی و تخصصی تقسیم بندی می شوند. واحدهای هر کدام از این دروس اهمیت بسیار بالایی را پیدا کرده اند و برای پیدا کردن توانایی های مختلف باید تسلط کامل را به آن ها پیدا کرد که در ادامه به بررسی این دروس خواهیم پرداخت.
دروس پایه
دروس پایه اختصاص داده شده به این رشته شامل موارد زیر می شوند:
- ریاضیات عمومی
- گیاه شناسی
- اکولوژی
- فیزیک عمومی
- زیست شناسی
- آمار و احتمالات
- جامعه شناسی عمومی
- آشنایی با کامپیوتر
دروس اصلی
دروس اصلی نیز گستردگی ویژه را به دارند که و به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:
- آبیاری عمومی
- درختان و درختچه های زینتی
- رسم فنی
- چمن کاری
- طراحی و نقشه برداری
- اصول باغبانی
- خاک شناسی عمومی
- گیاهان آپارتمانی
گلکاری ، گیاهان آپارتمانی ، حاصلخیزی خاک ها و کودها ، انسان و محیط زیست ، عکس های هوایی ، هوا و اقلیم شناسی
دروس تخصصی
دروس تخصصی رشته مهندسی فضای سبز نیز اهمیت بسیار بالایی را نصیب خود کرده اند و در صورت داشتن توانایی های لازم و تسلط بر آن ها می توانند در حوزه های کاری مختلفی مشغول به فعالیت شوند. این دروس شامل موارد زیر می شوند:
بیان تصویری ، اصول طراحی ، تاریخ معماری و مهندسی فضای سبز ، مصالح و روشهای ساختمانی ، طراحی سیستمهای آبیاری ، کاربرد کامپیوتر در فضای سبز ، طراحی کاشت گیاهان زینتی ، طراحی فضاهای شهری ، سازهها در فضای سبز ، طراحی محوطههای ویژه ، مدیریت فضای سبز ، کارآموزی ، جلسه بحث ، پروژه.