آیا تا به حال فکر کرده اید که چه چیزی سازندگان مواد شوینده را به سمت بهبود مداوم محصولات خود سوق می دهد ؟ پاسخ از زمینه ای به نام شیمی کاربردی ناشی می شود. رشته شیمی کاربردی ، کاربرد اصول و تئوری های شـیمی برای پاسخ به یک سوال خاص یا حل یک مسئله در دنیای واقعی است ، بر خلاف شـیمی محض ، که هدف تقویت دانش در این زمینه را دنبال می کند.
به عنوان مثال هدف شما یافتن درمانی برای بیماری – آلزایمر می باشد ، شما در آزمایشگاه بسیار سخت کار می کنید و دارویی را برای جلوگیری از زوال عقل کشف می کنید. این مثال می تواند یک نمونه از شیمی کاربردی باشد ، زیرا شما از شیمی برای حل یک مشکل خاص در دنیای واقعی استفاده کرده اید.
در ادامه این مطلب اطلاعاتی را در رابطه با گرایش های رشته شیمی کاربردی و بازار کار آن در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد ، مقاله زیر را مطالعه بفرمایید…
معرفی و بررسی بازار کار رشته شیمی کاربردی
رشته شیمی کاربردی ، مانند سایر زمینه های علمی ، از روش علمی پیروی می کند ، گرچه شاید آنقدر دقیق نباشد. روش علمی از تکنیک ها و دستورالعمل هایی برای انجام تحقیقات تشکیل شده است که به دانشمندان کمک می کند تا از صحت نتایج اطمینان حاصل کنند.
مرتبط بخوانید : رشته آموزش شیمی – رتبه لازم برای رشته شیمی کاربردی
رشته شیمیایی عملکرد مولکولی ، منابع انسانی را با دانش گسترده ای از شیمی کاربردی مانند شیمی آلی ، شیمی پلیمر ، شیمی تجزیه و تحلیل و شیمی رابط و همچنین مهندسی مواد و فناوری نانو توسعه می دهد که می تواند مسئولیت فناوری پیشرفته مدرن را به عهده بگیرد و فعال باشد.
در رشته شیمی کاربردی دانشجویان مطالعات و تحقیقات خود را بر روی عناصر ، مولکول ها ، یون ها ، اتم ها ، ساختار های مواد ، و تغییرات رفتاری آن ها انجام می دهند.
تعداد واحد های درسی که در دانشگاه ارائه می شود ، دانشجو را تشویق به یادگیری و تلاش بیشتر می نماید ، در نهایت دانشجویان عزیز بهره خوبی از واحد های درسی شیمی کاربردی خواهند برد.
رشته شـیمی کـاربردی یک رشته آزمایشگاهی است ، بنابراین دانشجویان فارغ التحصیل هر چه در این زمینه اطلاعات و تجربیات بیشتری داشته باشند ، در آینده برای ورود به بازار کار موفق تر خواهند بود.
بازار کار شـیمی کاربردی به صورت کلی به شرایط جامعه ای که هر فرد در آن زندگی می کند ، وابسته است. بهتر است بدانید که شـیمی در بسیاری از زمینه ها مانند خوراک ، پوشاک ، دارو ، لوازم بهداشتی و غیره دخیل می باشد. در نتیجه یک فارغ التحصیل رشته شیمی با توجه به توانایی های خود می تواند فعالیت خود را شروع کند.
در این رابطه ببینید : رتبه لازم برای رشته آموزش شیمی – تغییر رشته از شیمی به پزشکی
گرایش های شیمی کاربردی
شیمی کاربردی در صنعت کاربرد بسیاری دارد به همین دلیل شیمی دان ها با توجه به مهارت هایی که دارند به راحتی جذب کار می شوند. گرایش های رشته شیمی کاربردی عبارتند از :
- گرایش شیمی کاربردی
- گرایش آموزش شیمی
- گرایش شیمی فیزیک
- گرایش شیمی آلی
- گرایش شیمی تجزیه
- گرایش شیمی معدنی
- گرایش شیمی پیشرانه
- گرایش شیمی دارویی
- گرایش شیمی دریا
- گرایش نانو شیمی
- گرایش فیتوشیمی
- گرایش شیمی پلیمر
- گرایش شیمی دارویی
گرایشهای موجود در مقطع دکتری عبارتند از :
- گرایش شیمی کاربردی
- گرایش شیمی معدنی
- گرایش شیمی فیزیک
- گرایش شیمی تجزیه
- گرایش شیمی آلی
- گرایش شیمی پلیمر
- گرایش فیتو شیمی
دانشگاه هایی که در رشته شیمی کاربردی دانشجو می پذیرند عبارتند از :
- دانشگاه صنعتی شریف
- دانشگاه صنعتی امیر کبیر
- دانشگاه شهید مدنی – تبریز
- دانشگاه خوارزمی – کرج
- دانشگاه مالک اشتر – اصفهان
- دانشگاه گیلان – رشت
- و غیره
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با گرایش های رشته شیمی کاربردی و بازار کار آن و دریافت مشاوره تحصیلی تلفنی به وب سایت پاسخ با ما مراجعه نمایید.