زبان کردی یکی از اصیل ترین زبان های ایرانی می باشد ، به طوری که برخی تاریخ نگاران اعتقاد دارند که ریشه کردهای امروزی به مادها بر می گردد. این زبان گویش تعداد زیادی از مردمان در ایران و جهان می باشد و کسانی که به تحصیل رشته زبان و ادبیات کردی روی می آورند در واقع اصول و پایه های این زبان را خواهند شناخت.
با این علم می توانند با آثار و کتب این زبان بیش از دیگران آشنا شوند و از جنبه های ملی و مذهبی و نیز هویت آنان دفاع نمایند. در ادامه بیشتر به معرفی این رشته خواهیم پرداخت.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه رشته زبان و ادبیات کردی و بازار کار و آینده شغلی آن ، یک تماس مفید با مشاوران ارشد مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما داشته باشید ،
مشاوران ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
معرفی و اهمیت رشته زبان و ادبیات کردی
رشته زبان و ادبیات کردی با این هدف تاسیس شده است که افراد علاقه مند را با پیشینه تاریخی و زیبایی ها و عناصر ادبی این زبان آشنا سازد. همچنین بررسی نحوه اثرگذاری زبان های کردی و فارسی بر یکدیگر و نیز ارتباطات مابین آن ها از دیگر جنبه های مورد بررسی این رشته تحصیلی می باشد. در نهایت افرادی که این رشته تحصیل می نمایند ، دید عمیقی نسبت به جنبه های گوناگون زبان کردی به دست آورده و می توانند به خلق آثار جدید و یا نقد و بررسی آثار قدیمی بپردازند.
نحوه ورود به زبان و ادبیات کردی
رشته زبان و ادبیات کردی از گرایش های کنکور انسانی می باشد و با پیگیری های مسئولین دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه کردستان ، از سوی سازمان سنجش در مقطع کارشناسی در دفترچه آزمون سراسری سال 1394 قرار گرفت و در دانشگاه کردستان ارائه گردید.
در حال حاضر این رشته فقط در دانشگاه کردستان برگزار می شود بر اساس گزارش دانشگاه در سال گذشته سه استادیار به صورت تمام وقت داشته و 160 دانشجو در آن در حال تحصیل می کرده اند.
امکان ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز با تغییر گرایش به سایر رشته های زبان و ادبیات وجود خواهد داشت.
دروس مقطع کارشناسی زبان و ادبیات کردی
دوره تحصیلی کارشناسی زبان و ادبیات کردی 4 ساله و شامل 8 ترم تحصیلی می باشد. هر واحد به صورت 16 ساعت تدریس خواهد شد. واحدها به صورت زیر می باشند:
- 22 واحد عمومی
- 42 واحد پایه و اصلی
- 72 واحد تخصصی
- 2 واحد اختیاری
برای آشنایی عمیق تر با واحدهای درسی رشته زبان و ادبیات کردی و دروسی که طی این دوره فراگرفته می شوند ، لطفا با مشاوران پاسخ با ما ارتباط برقرار نمایید.
بازار کار رشته زبان و ادبیات کردی
فارغ التحصیلان این رشته با دانش های عمومی و تخصصی که در طی تحصیل فرامی گیرند می توانند با دید عمیق تری متون و آثار ادبی این فرهنگ را مورد بررسی قرار دهند و مطالعه نمایند.
این افراد می توانند به ترجمه آثار کردی پرداخته و کتب متعددی تالیف نمایند ، به علاوه به علت نزدیکی زیاد زبان فارسی و کردی می توانند اشتراکات زبانی و نحوه اثر گذاری هر یک از این زبان ها بر یکدیگر و بر زبان های دیگر را نیز درک نمایند و به عنوان کارشناسانی در این عرصه صاحب فکر و ایده باشند.
همچنین به علت نو بودن این رشته امیدواریم با پیشرفت زمان تلاش بیشتری برای باز کردن زمینه های کاری در این عرصه صورت گیرد. به طور مثال صدا و سیما ، سازمان میراث فرهنگی ، سازمان های فرهنگی ، حوزه های هنری ، آموزش و پرورش و خبرگزاری ها می توانند عرصه های مناسبی برای فعالیت فارغ التحصیلان زبان و ادبیات کردی باشند.