از بهترین ها مشاوره بگیرید

تماس از سراسر کشور 9099071612
از 8 صبح الی 12 شب حتی در ایام تعطیل
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر

دکتری مامایی 📞 معرفی منابع ، طول دوره تحصیل و دروس تخصصی مامایی

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :

9099071612

دکتری مامایی

دکتری مامایی از رشته‌ های علوم سلامت محسوب می شود و فارغ التحصیلان این رشته‌ ، خدمات مامایی را در زمینه های بارداری ، زایمان و همچنین تشخیص و پیگیری موارد غیرطبیعی بارداری و زایمان ، ارائه می کنند. فارغ التحصیلان رشته‌ مامایی در هر مقطعی از موقعیت شغلی مناسبی برخوردارند و می توانند برای ارتقاء شغلی و کسب توانمندی های بیشتر ، تحصیلات خود را تا مقطع دکتری تخصصی ادامه دهند. در این مطلب می خواهیم راهنمای کاملی از دکتری مامایی را ارائه دهیم. لطفا با ما همراه باشید.

مشاوره قبولی در آزمون دکتری وزارت بهداشت – مشاوره از طریق تماس با مشاوران ارشد مرکز پاسخ با ما

حتما همین حالا با ما تماس بگیرید و در زمینه های بهترین منابع ، برنامه ریزی کردن ، اطلاع از شرایط آزمون و … از مشاوران با تجربه ما مشاوره تخصصی دریافت کنید.

تماس از سراسر کشور 9099071612

تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل

معرفی دکتری مامایی

رشته‌ مامایی در مقاطع کارشناسی ، ارشد و دکتری تخصصی دایر است. داوطلبانی که از طریق کنکور سراسری تجربی در این رشته‌ قبول شده اند ، می توانند پس از اتمام تحصیلات کارشناسی خود با شرکت در آزمون ارشد ، وارد مقطع ارشد شوند. بعد از دریافت مدرک ارشد نیز زمینه تحصیل در مقطع دکتری تخصصی فراهم است. دکترای مامایی به دوره ای اطلاق می شود که تحصیلات بالاتر از کارشناسی ارشد مامایی را شامل می شود. هدف از دکتری مامایی ، تربیت افراد متخصص و مسلط به مطالب علمی و قادر به پژوهش در این رشته‌ می باشند.

دانشجویان مقطع دکتری مامایی با استفاده از روش های تحقیق پیشرفته و درمان ، آگاهی و مهارت های علمی بالاتری را برای آموزش و پژوهش کسب می کنند. بنابراین هدف از ارائه مقطع دکتری مامایی ، تربیت افراد متخصص و مسلط به مطالب علمی و قادر به انجام پژوهش در این رشته‌ می باشد.

مدارک تحصیلی مورد پذیرش برای شرکت در کنکور دکتری مامایی

داوطلبان برای شرکت در آزمون دکتری مامایی باید مدرک تحصیلی مورد تایید را داشته باشند و مدرک تمام رشته‌ ها پذیرفته نمی شود. طبق توضیحات دفترچه آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت ، شرکت در آزمون دکتری مامایی با ارائه یکی از مدارک تحصیلی زیر امکان پذیر می باشد :

  • کارشناسی ارشد رشته‌ های مامایی
  • مشاوره در مامایی

مرتبط بخوانید : لیست دانشگاه های آزاد دارای رشته مامایی

احتمالا این را هم بپسندید  رشته مامایی بهتره یا پرستاری - راهنمای انتخاب بر اساس سلیقه و توانمندی شما

ضرایب دروس در کنکور دکتری مامایی

اگر تصمیم دارید در آزمون دکترای رشته‌ مامایی شرکت کنید ، لازم است از منابع امتحانی اطلاع داشته باشید. منابع این آزمون شامل دروس تخصصی و عمومی به شرح زیر هستند :

  • بارداری و زایمان : ضریب 6
  • بهداشت باروری : ضریب 4
  • استعداد تحصیلی : ضریب 1
  • زبان انگلیسی عمومی : ضریب 3

منابع آزمون دکتری مامایی وزارت بهداشت

برای ورود به مقطع دکتری رشته‌ مامایی باید در آزمون دکتری وزارت بهداشت شرکت کنید. منابع این آزمون را سازمان سنجش پزشکی از طریق انتشار یک دفترچه به داوطلبان اطلاع رسانی می کند و برای رشته‌ مامایی ، به شرح زیر هستند :

بهداشت باروری

  • کتاب بارداری و زایمان ویلیامز ( تنظیم خانواده و مراقبت های دوران بارداری و بعد از زایمان ) ، تالیف بلوم ، کانینگهام ، لونو ، هوث ، راس ، اسپونج ، مترجمان بهرام قاضی جهانی و روشنک قطبی ، ویراستار شهرزاد انصاری و ملک منصور اقصی ، انتشارات گلبان
  • هورمون شناسی بالینی زنان و روشهای تنظیم خانواده اسپیراف ، تالیف مارک ا. فریترز ، ترجمه روشنک قطبی ، بهرام قاضی جهانی ، انتشارات گلبان
  • کتاب درسنامه طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی ( جلد 2 – فصل 2 و 3 و 4 و 5) ، کی. پارکر ، جان اورت پارک ، مترجمان حسین شجاعی تهرانی و حسین ملک افضلی ، انتشارات سماط
  • کتاب نوزادان نلسون ( فصل رشد و نمو کودک ) ، تالیف ورنر نلسون ، مترجم بهرام قاضی جهانی و آیدین تبریزی ، انتشارات گلبان

بارداری و زایمان

  • کتاب درسنامه مامایی مایلز جلد اول ( فصل 15 و 16) ، تالیف دایان فریزر ، مترجمان فاطمه واثق رحیم ، زینب توکل و مهشید طاهری ، انتشارات تحفه ، بشری
  • کتاب درسنامه مامایی مایلز جلد دوم ( فصل 27) ، تالیف دایان فریزر ، مارگارت کوپر ، انتشارات نشر و تبلیغ بشری ، تحفه
  • کتاب درسنامه مامایی مایلز : ( نوزادان ) جلد سوم ( فصل 28) ، تالیف دایان فریزر ، مترجمان فاطمه واثق رحیم پرور ، زینب توکل ، انتشارات تحفه ، بشری
  • کتاب بارداری و زایمان ویلیامز ( جلد 1 و 2 و 3) ، تالیف بلوم ، کانینگهام ، لونو ، هوث ، راس ، اسپونج ، مترجمان بهرام قاضی جهانی و روشنک قطبی ، ویراستار شهرزاد انصاری و ملک منصور اقصی ، انتشارات گلبان

مرتبط بخوانید : آیا تغییر رشته از مامایی به تخصص زنان امکان پذیر است ؟

ادامه تحصیل از مامایی به متخصص زنان

بسیاری از فارغ التحصیلان رشته‌ کارشناسی مامایی علاقه مند هستد که تحصیلات خود را در تخصص زنان ادامه دهند اما لازم است بگوییم که حرفه مامایی و تخصص زنان از یکدیگر کاملا مستقل هستند و وظایف شغلی متفاوتی دارند. وظایف ماماها شامل ارائه مشاوره‌ های پیش از ازدواج ، بهداشت نسل ، بهداشت زنان ، انجام معاینات و تشخیص بیماری‌ های زنان و راهنمایی در امر تنظیم خانواده است. فارغ التحصیلان کارشناسی مامایی با ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری ، در همان رشته‌ تحصیلی خود مدرک دریافت می کنند و امکان ورود به تخصص زنان را ندارند.

احتمالا این را هم بپسندید  شرایط ثبت نام دکتری وزارت بهداشت 📞 بررسی شرایط عمومی ، اختصاصی و نظام وظیفه

ظرفیت پذیرش آزمون دکتری رشته مامایی

مقطع دکتری رشته‌ مامایی ظرفیت پذیرش بسیار محدودی دارد به طوری که سال گذشته فقط 9 نفر پذیرش در این رشته‌ انجام شد. دکتری مامایی در دانشگاه های روزانه و شهریه پرداز ارائه می شود و دانشگاه های ارائه دهنده به شرح زیر هستند :

  • دانشگاه اهواز : 5 نفر پذیرش
  • دانشگاه تبریز : 2 نفر پذیرش
  • شهریه پرداز اهواز : 1 نفر پذیرش
  • شهریه پرداز تبریز : 1 نفر پذیرش

دکتری مامایی چند سال است

رشته‌ مامایی در مقطع کارشناسی به مدت 4 سال طول دوره تحصیل دارد و مدت تحصیل مقطع کارشناسی ارشد این رشته‌ نیز 2 سال است. دانشجویان مقطع دکتری مامایی باید 4 سال دیگر به تحصیلات خود ادامه دهند تا بتوانند مدرک خود را دریافت کنند.

مرتبط بخوانید : تکمیل ظرفیت رشته مامایی دانشگاه ازاد

بازار کار دکتری مامایی

دکتری مامایی

فارغ التحصیلان رشته‌ مامایی از مقطع دکترا می توانند در زمینه های پژوهشی ، آموزشی ، خدماتی و مدیریتی مشغول به فعالیت شوند. از حوزه های کاری در این زمینه ها عبارتند از :

  • تحقیق و توسعه در زمینه روش های کنترل جمعیت
  • تحقیق وتوسعه در زمینه روش های نوین مراقبت های دوران بارداری
    سرپرستی‌ دانشجویان‌ مامایی‌ در کارآموزی‌
  • تدريس در زمينه هاي مرتبط با مامایی در سطوح دانشگاهي يا ديگر مراكز علمي
  • بیمارستان ها ، زایشگاه ها ، درمانگاه ها و مراکز بهداشتی‌
  • دریافت‌ مجوز مطب‌ خصوصی‌ داشته‌ باشند و ارائه‌ خدمات‌ بهداشتی‌ و درمانی‌
  • ارائه مشاوره به محققان، مراکز و مراجع مرتبط
  • سرپرستی و مدیریت بخش های‌ مختلف‌ درمانی‌ و سوپروایزر آموزشی‌ در سطح‌ بیمارستان ها
  • و…

سوالات شما

  • مقطع دکتری مامایی چند سال است؟

طول دوره تحصیل دکترای مامایی 4 سال می باشد.

  • کدام دانشگاه ها رشته‌ دکترای مامایی را ارائه می کنند؟

رشته‌ مامایی در دانشگاه های روزانه و شهریه پرداز دایر است.

  • آیا ادامه تحصیل از مامایی به متخصص زنان امکان پذیر است؟

خیر ، حرفه مامایی و تخصص زنان از یکدیگر کاملا مستقل هستند و وظایف شغلی متفاوتی دارند.

علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت :

تماس از سراسر کشور: 9099071612

همچنین ببینید

زمان ثبت نام دکتری وزارت بهداشت

زمان ثبت نام دکتری وزارت بهداشت 📞 مهلت ثبت نام آزمون دکتری علوم پزشکی 1403

داوطلبان در زمان ثبت نام دکتری وزارت بهداشت باید با مراجعه به سایت سازمان سنجش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس از تلفن ثابت بدون کد وصفر