رشته فیزیوتراپی را دانشگاه های علوم پزشکی روزانه و شهریه پرداز ارائه می کنند و علاقه مندان به این رشته با شرکت در کنکور سراسری امکان پذیرش دارند. این رشته در مقطع کارشناسی پیوسته دایر است و دانشجو بعد از 4 سال تحصیل و دریافت مدرک خود می تواند مشغول به فعالیت شود. البته ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری فیزیوتراپی با شرکت در آزمون های وزارت بهداشت امکان پذیر می باشد و می توان با ادامه تحصیل ، مهارت ها و توانمندی های شغلی را ارتقاء داد. در این مطلب راجع به دکتری فیزیوتراپی توضیحات کاملی را ارائه خواهیم کرد. لطفا همراه ما باشید.
مشاوره قبولی در آزمون دکتری وزارت بهداشت – مشاوره از طریق تماس با مشاوران ارشد مرکز پاسخ با ما
حتما همین حالا با ما تماس بگیرید و در زمینه های بهترین منابع ، برنامه ریزی کردن ، اطلاع از شرایط آزمون و … از مشاوران با تجربه ما مشاوره تخصصی دریافت کنید.
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل
معرفی دکتری فیزیوتراپی
رشته فیزیوتراپی یکی از رشته های زیرمجموعه وزارت بهداشت محسوب می شود و امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکتری تخصصی فراهم است. اگر علاقه مند هستید وارد مقطع دکتری فیزیوتراپی شوید باید در آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت شرکت نمایید. هدف از تحصیل در این مقطع ، افزایش های مهارت های علمی و عملی جهت آموزش و پژوهش است. دانشجویان دوره دکتری تخصصی فیزیوتراپی ، مهارت های خود را در زمینه های عصبی – عضلانی ، عضلانی – اسكلتی ، قلبي – ريوی و بيومكانيک ارتقاء می دهند و کمبودهای آموزشی این رشته را رفع می کنند.
مرتبط بخوانید : فیزیوتراپی دانشگاه آزاد بدون کنکور
دوره دکتری فیزیوتراپی چند سال است
تحصیل در مقطع دکتری تخصصی وزارت بهداشت تمام رشته ها به مدت 4 سال به طول می انجامد. دانشجویان دکتری فیزیوتراپی در 4 سال تحصیل ، مراحل آموزشی و پژوهشی را به شرح زیر می گذرانند :
مرحله آموزشی
مرحله آموزشی دکتری فیزیوتراپی شامل دو بخش اجباری و انتخابی است. واحدهای اجباری تشکیل شده از 10 واحد هستند و واحدهای انتخابی نیز شامل 27 واحد می باشند. دانشجویان باید با در نظر گرفتن زمینه رساله دکتری خود و همچنین مشورت با استاد راهنما ، 10 واحد اجباری و 10 یا 11 واحد انتخابی را بگذرانند. مدت زمان مجاز برای اتمام مرحله آموزشی دکتری وزارت بهداشت ، 2 تا 5 نیمسال تحصیلی می باشد.
مرحله پژوهشی
مرحله پژوهشی دکتری فیزیوتراپی شامل 24 واحد رساله تحصیلی است. دانشجویان باید بعد از تمام کردن مرحله آموزشی ، در آزمون جامع دکتری دانشگاه خود شرکت کنند و حداکثر تا یک ترم پس از قبولی در آزمون جامع و با موافقت استاد راهنما ، مرحله پژوهشی را آغاز کنند.
مواد امتحانی و ضرايب آزمون دکتری فیزیوتراپی
مواد امتحانی آرممون دکترای فیزیوتراپی به شرح زیر می باشند :
- فيزيوتراپی در انواع بيماري ها مثل الكتروتراپی – تمرين درمانی – اورنر – برونر – ارزشيابی و اندازه گيری با ضریب 4
- الكترونوروفيزيولوژی به شرح فيزيولوژی كار – نوروفيزيولوژی عصب و عضله با ضریب 2
- زبان تخصصی با ضریب 3
مرتبط بخوانید : رتبه قبولی فیزیوتراپی دانشگاه آزاد
ظرفیت پذیرش دکتری فیزیوتراپی
رشته فیزیوتراپی در مقطع دکترا توسط دانشگاه های روزانه و شهریه پرداز ارائه می شود. داوطلبان می توانند طبق رتبه اکتسابی خود وارد یکی از این دانشگاه ها شوند. دانشگاه های ارائه دهنده دکترای فیزیوتراپی سال گذشته به شرح زیر بودند :
- دانشگاه علوم پزشکی اهواز : 2 نفر
- دانشگاه علوم پزشکی ایران : 3 نفر
- دانشگاه علوم پزشکی تربیت مدرس : 2 نفر
- دانشگاه علوم پزشکی تهران : 3 نفر
- دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی : 2 نفر
- دانشگاه علوم پزشکی شیراز : 2 نفر
- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی : 2 نفر
- شهریه پرداز دانشگاه علوم پزشکی اهواز : 1 نفر
- شهریه پرداز دانشگاه علوم پزشکی تربیت مدرس : 1 نفر
- شهریه پرداز دانشگاه علوم پزشکی تهران : 1 نفر
- شهریه پرداز دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی : 1 نفر
- شهریه پرداز دانشگاه علوم پزشکی شیراز : 1 نفر
- شهریه پرداز دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی : 1 نفر
مرتبط بخوانید : کارنامه قبولی فیزیوتراپی