اطلاع از حذفیات آزمون وکالت برای داوطلبان این آزمون از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا با توجه به سخت بودن تعدادی از سوالات آزمون و عدم پاسخگویی اکثر داوطلبان به این سوالات ، حذف شدن آنها می تواند از نمره منفی در آزمون جلوگیری کند. سوالات حذف شده در آزمون وکالت ، قابل شناسایی هستند و شما می توانید با بررسی آزمون های سال های قبل ، متوجه این سوالات شوید. در ادامه مطلب می خواهیم راجع به حذفیات آزمون وکالت 1403 توضیحاتی را ارائه نماییم. لطفا همراه ما باشید.
برای راهنمایی شدن در خصوص حذفیات آزمون وکالت می توانید با مشاوران ارشد مجموعه تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید تا با اطلاعات دقیق و درست راهنمایی شوید.
از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما هستیم
همین حالا تماس بگیرید
تماس از تلفن ثابت بدون گرفتن کد یا صفر 9099071612
بررسی حذفیات آزمون وکالت 1403
آزمون وکالت به صورت هر ساله برگزار می شود و داوطلبان بسیاری هم دارد. با توجه به رقابت سنگین این آزمون ، داوطلبان باید آمادگی بالایی داشته باشند تا بتوانند با موفقیت از مرحله کتبی عبور کرده و راهی مرحله مصاحبه شوند. یکی از بخش های مهم آزمون وکالت ، بخش حذفیات است. منظور از حذفیات آزمون وکالت ، سوالاتی هستند که در آزمون وکالت مطرح شده اند اما شرکت کنندگان نتوانسته اند به این سوالات پاسخ دهند و به همین دلیل حذف شده اند.
هدف از حذف بعضی از سوالات آزمون وکالت ، فراهم کردن فرصت بیشتر برای پاسخگویی به سایر سوالات آزمون می باشد و داوطلبان می توانند با وقت اضافه ای که فراهم شده است ، زمان بیشتری را صرف پاسخگویی به سوالات مهم کنند.
شما برای شناسایی حذفیات آزمون وکالت ، می توانید سوالات آزمون های گذشته را بررسی کنید و یا با بررسی کتب مرجع ، آشنایی کافی با نخوه طراحی و تدوین سوالات کسب خواهید کرد. حذفیات آزمون وکالت ، عمدتا شامل موارد زیر هستند :
- سوالاتی هستند که اطلاعات قدیمی دارند.
- سوالاتی که موارد غیرقابل فهم دارند.
- در بیشتر موارد ، سوالات حذفی از یک منبع غیرقانونی یا نامعتبر طراحی شده اند.
- سوالاتی که به صورت غیرمنطقی تدوین شده اند.
- سوالاتی که نوشتار یا ترجمه نادرستی دارند.
مرتبط بخوانید : مدارک لازم برای ثبت نام آزمون وکالت
آمادگی برای شرکت در آزمون وکالت
آزمون وکالت به عنوان یک آزمون تخصصی شناخته می شود و شامل دو مرحله کتبی و مصاحبه می باشد. شرکت کنندگان در این آزمون که مرحله مصاحبه را هم با موفقیت پشت سر می گذارند ، وارد مرحله عملی یا همان کاروزی می شوند و بعد از گذراندن دوره کاروزی ، امکان فعالیت به عنوان وکیل را خواهند داشت. در مرحله کتبی آزمون وکالت ، تسلط شرکت کنندگان بر مفاهیم عمومی حقوقی و موضوعات مرتبط با حقوق ، مورد ارزیابی قرار می گیرد. داوطلبان برای موفقیت در آزمون کتبی وکالت باید با مفاهیم و اصول حقوقی آشنا باشند و شرکت در کلاس های آموزشی وکالت و یا مطالعه منابع معتبر ، می تواند به آمادگی کمک کند.
در مرحله مصاحبه ، پذیرفته شدگان آزمون کتبی به صورت شفاهی نیز مورد ارزیابی قرار می گیرند تا صلاحیت آنها برای ورود به شغل وکالت بررسی شود. زمان مصاحبه آزمون وکالت معمولا چند هفته پس از اعلام نتایج اولیه می باشد و پس از آن ، پذیرفته شدگان راهی دوره های کارورزی می شوند.
مرحله کاروزی یا عملی آزمون وکالت ، با هدف بررسی توانمندی های داوطلبان در اعمال عملی قوانین و اصول حقوقی ، برگزار می شود. داوطلب در این مرحله ، تجربه عملی کافی را در حوزه حقوق و وکالت کسب کرده و با موضوعات مرتبط هم به خوبی آشنا می شود.
مرتبط بخوانید : آزمون وکالت با لیسانس غیر مرتبط
مباحث تست خیز آزمون وکالت
بخش هایی از مباحث و مواد آزمون وکالت ، مهم تر هستند و تعداد تست های بیشتری از این بخش ها طراحی می شوند از جمله آنکه :
- اصول عملیه مخصوصا اصل استصحاب که به ویژه در دو سال اخیر تاکید بسیاری بر این بخش وجود دارد.
- اصول لفظیه از اهمیت زیادی برخوردار است.
- ادله استنباط احکام که تا آزمون ۹۹ حدود 10 سوال از آن در آزمون طراحی می شود و شامل بخش های قرآن ، سنت، اجماع ، عقل و قیاس می باشد.
- تعارض ادله در آزمون وکالت حدود 10 تا 15 سوال را شامل می شود.
- قوانین خاص در آزمون چند سال اخیر مورد توجه بسیاری از سوی طراحان قرار گرفته اند و بین 10 تا 20 درصد از سوالات آزمون را به خود اختصاص داده اند.
- تعزیرات از بخش های تست خیز آزمون وکالت هستند.
- بحث های اصلی حقوق تجارت در آزمون وکالت بسیار پراهمیت هستند و هر سال حدود 10 تا 15 سوال را به خود اختصاص می دهند.
- بخش تجارت شرکت ها حدود 30 درصد از سوالات آزمون را به خود اختصاص می دهد.
- بخش تجارت ورشکستگی معمولا 25 از سوالات آزمون را تشکیل می دهد.
- بحث اسناد حدود 20 از سوالات سخت آزمون را شامل می شود.
- حدود 1 تا 5 سوال آزمون وکالت مربوط به بخش مدنی است.
مرتبط بخوانید : تکمیل ظرفیت وکالت
سوالات شما
- حذفیات آزمون وکالت چیست؟
منظور از حذفیات آزمون وکالت ، سوالاتی هستند که در آزمون وکالت مطرح شده اند اما شرکت کنندگان نتوانسته اند به این سوالات پاسخ دهند و به همین دلیل حذف شده اند.
- کدام مباحث در آزمون وکالت پر اهمیت تر هستند؟
مباحث تست خیز آزمون وکالت را می توانید در این مطلب بررسی کنید.
- آیا از منابع آزمون وکالت ، مباحثی حذف شده اند؟
خیر ، تاکنون اطلاعیه ای راجع به حذف منابع آزمون وکالت از سوی مراجع رسمی منتشر نشده است.