طرح پایش آزاد خلاصه شده عبارت ” پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه ای دانشگاه آزاد اسلامی ” است که از آذر ماه سال 97 با هدف تبدیل چالش های کلان کشور به زمینه های پژوهشی که استاد و دانشجو بتوانند بر اساس آن ، موضوع پایان نامه انتخاب کنند ، راه اندازی شده است. دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی می بایست از طریق ثبت نام سامانه پایش آزاد اقدامات اولیه ارائه پایان نامه خود را انجام دهند و سپس با مراجعه به سامانه پژوهشیار ، مراحل انتخاب استاد راهنما و ثبت پروپوزال را طی کنند.
البته باید این موضوع را خاطر نشان کنیم که از اوایل سال 98 ، تمام اطلاعات دانشجویان از سامانه پایش آزاد به سامانه پژوهشیار منتقل شده است و در حال حاضر نیز اقدامات مربوط به پایان نامه ، همگی از طریق سایت پژوهشیار قابل پیگیری و انجام است.
پایش آزاد چیست
بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و همچنین اساتید محترم اعتقاد دارند که دانشگاه ها باید نقشه راهی را برای مسیر علمی و پژوهشی دانشجو به اجرا درآورند و از طرفی پایان نامه های دانشجویان به حمایت های بیشتری از سوی صنعت نیاز دارند که بتوانند به دستاوردی مثل حل یکی از مشکلات کشور یا تولید یک محصول ، برسند.
به همین منظور ، دانشگاه آزاد اسلامی طرح پایش آزاد را راه اندازی کرد تا فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشجویان و اساتید بر اساس نیاز و سیاست های کشور تنظیم شوند. در این طرح برنامه ریزی شده است که دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی موضوعات پایان نامه و رساله خود را بر اساس نیاز صنعت و جامعه انتخاب کنند.
در ابتدای این طرح در استان تهران به هر واحد دانشگاه ازاد ماموریت اجرای یک برنامه علمی واگذار می گردید. ماموریت ها با توجه به علاقه مندی ، موقعیت جغرافیایی دانشگاه ، تعداد دانشجویان و همچنین اعضای هیئت علمی هر دانشگاه تعیین می شدند که در نهایت با جمع بندی اطلاعات برای هر یک از واحد های دانشگاهی ، برنامه های علمی ماموریت داده شده به عنوان محور اصلی فعالیت پژوهشی دانشگاه مشخص می شد.
ویژگی مثبت استان تهران ، دارا بودن واحد های دانشگاهی جامع تر و بزرگتر است که در نتیجه به هر واحد دانشگاهی یک برنامه علمی مستقل داده می شد و در سایر استان ها به هر استان ، یک برنامه واگذار می شد. مثلا برای استان خوزستان به واحد امیدیه برنامه علمی نفت ، به واحد اهواز برنامه علمی کشاورزی و به واحد ماهشهر نیز برنامه علمی پتروشیمی واگذار می شد و یا در استان سمنان به واحد سمنان مسئولیت برنامه علمی در حوزه کویر سپرده می شود.
ثبت نام سامانه پایش آزاد
همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد ، تمام اقدامات مربوط به ثبت پایان نامه دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در سامانه پژوهشیار انجام می گیرد زیرا اطلاعات سامانه پایش آزاد به این سامانه منتقل شده است. دانشجویانی که واحد پایان نامه را اخذ کرده اند ، باید با ثبت نام در سامانه پژوهشیار و ایجاد حساب کاربری ، نسبت به ثبت درخواست استاد راهنما و در نهایت ثبت پروپوزال خود اقدام نمایند تا پس از تایید شدن عنوان پایان نامه و پروپوزال توسط استاد راهنما ، مشاور ، مدیر گروه و شورای تخصصی پژوهش ، زمان دفاع از پایان نامه مشخص شود.
اولین مرحله برای ثبت پایان نامه در پژوهشیار ، انتخاب استاد راهنما است. البته دانشجو باید پیش از انتخاب استاد راهنما ، فرم الف پایان نامه را از دانشگاه دریافت و تکمیل نماید و با تحویل آن ، کد شناسایی برای او صادر شود. همچنین دانشجویان می بایست برای انتخاب استاد راهنما ، از قبل هماهنگی لازم را با استاد راهنمای مربوطه به عمل آورند تا ظرفیت تکمیل نشود.
شما عزیزان میتوانید هرگونه سوال و ابهام خود را در مورد سامانه پژوهشیار از مشاوران ارشد ما در پاسخ با ما بپرسید ، کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند لطفا بخاطر داشته باشید که تماس صرفا از تلفن ثابت و بدون گرفتن کد و صفر امکانپذیر است .
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از استان تهران 9092301611
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
مراحل ثبت نام سامانه پایش آزاد
با ورود به سامانه پایش آزاد به نشانی irn.iau.ac.ir ، پیامی مبنی بر ” تمام اطلاعات سامانه پایش به سامانه پژوهشیار منتقل شده است ” ، دریافت خواهید کرد و لازم است وارد سامانه پژوهشیار شوید.
آدرس سامانه پژوهشیار به نشانی ris.iau.ac.ir می باشد و در اولین صفحه سامانه ، تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد که باید بر روی عبارت ورود به سامانه کلیک کنید.
اگر برای اولین بار است وارد سامانه می شوید ، لازم است که ابتدا یک حساب کاربری برای خود ایجاد نمایید بدین منظور بر روی عبارت ثبت نام در سامانه کلیک کنید.
جهت ایجاد حساب کاربری ، می بایست اطلاعات درخواستی را به طور کامل درج نمایید. در صورت ناقص بودن اطلاعات ، ثبت نام انجام نخواهد شد.
برای تکمیل فرم ثبت نام ، باید دانشگاه محل تحصیل خود را نیز از لیست دانشگاه ها مشخص کنید.
با وارد کردن اطلاعات و کلیک بر روی دکمه ایجاد حساب کاربری ، فرایند ثبت نام به پایان می رسد و رمز عبور نیز از طریق پیامک و ایمیل برای شما ارسال می شود.
برای وارد شدن به حساب کاربری خود به صفحه اول سامانه برگردید و یکی از اطلاعات کد ملی ، پست الکترونیک و یا شماره تلفن همراه خود را درج نمایید.
پس از ثبت نام در سامانه پژوهشیار ، می توانید مراحل انتخاب استاد راهنما ، ثبت پروپوزال و … را طی کنید که به ترتیب شامل مراحل زیر است :
- ثبت درخواست استاد راهنما و استاد مشاور در سامانه
- انتخاب زمینه پژوهشی در پژوهشیار
- موافقت با درخواست دانشجو توسط استاد راهنما ، مشاور راهنما ، کارشناس گروه و …
- ثبت اطلاعات پروپوزال در سایت
- ثبت ضمائم پژوهشیار
- مورد تایید قرار گرفتن پروپوزال
- تعیین داور و تاریخ ارائه
- تعیین و صدور ابلاغیه تاریخ دفاع
- ارسال نمره دفاع