رشته ریاضی از رشته های ثابت المپیاد دانش آموزی محسوب می شود و علاقه مندان می توانند ثبت نام آن را در سامانه مربوطه انجام داده و در مراحل مختلف المپیاد حضور یابند. المپیاد ریاضی تشکیل شده از 4 مرحله است و از میان تعداد بالای شرکت کنندگان ، در نهایت 6 نفر از آنها راهی مسابقات جهانی می شوند. همچنین منتخبین این المپیاد که مدال های طلا ، نقره و برنز را به دست آورده اند ، از مزایایی همچون ورود به رشته مورد علاقه بدون شرکت در کنکور ، دریافت حقوق از بنیاد نخبگان و … بهره مند خواهند شد. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا توضیحاتی راجع به ثبت نام ، برگزاری و مراحل المپیاد ریاضی ارائه دهیم.
شما عزیزان می توانید برای راهنمایی در خصوص شرایط شرکت در المپیاد ، دریافت نمونه سوالات المپیاد رشته های مختلف و همچنین ثبت نام اینترنتی المپیاد در سایت مربوطه با مشاوران مجرب ما تماس بگیرید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
تاریخچه المپیاد ریاضی
المپیاد ریاضی ، اولین المپیادی است که در کشورمان برگزار شده است. دانش آموزان در اوایل دهه شصت ، علاقه زیادی به رشته های ریاضی و فیزیک نشان نمی دادند و خیلی از دانش آموزانی هم که وارد این رشته می شدند ، به ناچار و به اجبار خانواده بود. سازمان آموزش و پرورش و اساتید ریاضی ، برای ایجاد انگیزه در میان دانش آموزان و علاقه مند کردن آنها به علم ریاضی ، تصمیم گرفتند که در سال 1363 المپیاد ریاضی را برگزار کنند.
پس از برگزاری المپیاد ریاضی برای اولین بار ، بسیاری از دانش آموزان به شرکت در آن علاقه نشان دادند و حتی در المپیادهای ریاضی خارج از کشور نیز شرکت کردند. تیم المپیاد ریاضی ایران برای اولین در سال 1366 وارد رقابت های جهانی شد که تحت عنوان IMO به صورت سالانه برگزار می گردد.
مرتبط بخوانید : نمونه سوالات المپیاد ریاضی دانش آموزی
مراحل برگزاری المپیاد ریاضیات در ایران
المپیاد ریاضی ایران در چند مرحله برگزار می شود و هر سال هم نزدیک به 100 هزار نفر نیز در آن شرکت می کنند اما از میان این تعداد دانش آموزان ، حداکثر 1000 نفر آنها به مرحله دوم راه پیدا می کنند.
مرحله اول المپیاد ریاضیات
مرحله اول المپیاد ریاضی معمولا در زمستان هر سال برگزار می شود و دارای سوالات چند گزینه ای می باشد. تعداد سوالات این مرحله از المپیاد شامل 25 تات 30 سوال تستی با پاسخ کوتاه می باشد و دانش آموزان هم به مدت 3 تا 4 ساعت فرصت برای پاسخ دادن به سوالات دارند.
مرحله دوم المپیاد ریاضی
پذیرفته شدگان مرحله اول المپیاد ریاضی ، راهی مرحله دوم می شوند. زمان برگزاری مرحله دوم معمولا در فصل بهار و در ماه اردیبهشت است. سوالاتی که در این مرحله طراحی می شوند ، به صورت تشریحی و 6 عدد هستند و مجموعا دارای 42 نمره می باشد. (هر سوال ، 7 نمره دارد)
دانش آموزان برای قبول شدن در مرحله دوم المپیاد ریاضیات ، باید روش های مطالعاتی جدیدتری داشته باشند و بهتر است در آزمون های آزمایشی مشابه با المپیاد هم شرکت نمایند تا با نحوه طراحی سوالات آشنا شوند. سوالات مرحله دوم بر خلاف مرحله اول ، به صورت تشریحی طراحی می شوند و حداکثر 40 نفر قبول می شوند.
مرحله سوم المپیاد ریاضی
40 نفر از شرکت کنندگان مرحله دوم المپیاد ریاضی وارد مرحله سوم می شوند. مرحله سوم ، از دوره های تابستانی و آزمون های نهایی تشکیل شده است و شاخه های مختلفی از علم ریاضی را شامل می شود. در دوره آموزشی تابستانه ، 5 درس از علم ریاضی را به دانش آموزان آموزش می دهند و در پایان دوره هم ، آزمون برگزار می شود.
دانش آموزان در مرحله سوم المپیاد ریاضی ، باید در آزمون خلاقیت شرکت کنند که سوالات خلاقیت را اعضای کمیته طراحی می کنند همچنین هر دانش آموز باید یک مقاله که کمیته تعیین می کند را مطالعه کرده و با اضافه کردن یک بخش جدید به محتوای آن ، به داوران ارائه نماید.
مرحله چهارم المپیاد ریاضی
آخرین مرحله المپیاد ریاضی ، ورود به مسابقات جهانی است. 6 نفر از دانش آموزانی که در پایان مرحله سوم موفق به کسب مدال طلا شده اند ، وارد مسابقات جهانی خواهند شد.
مرتبط ببینید: منابع المپیاد ریاضی
جوایز و مزایای مدال آورندگان المپیاد
شرکت کردن در المپیاد ریاضیات و کسب مدال ، مزایای زیادی را به دنبال دارد از جمله آنکه :
- دانش آموزانی که مدال طلای المپیاد را کسب کنند ، می توانند بدون شرکت در کنکور سراسری ، در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود پذیرفته شوند.
- برندگان مدال طلای المپیادهای ریاضی ، فیزیک و کامپیوتر می توانند در رشته های گروه پزشکی تحصیل کنند.
- حدود 15 درصد به تراز کنکور داوطلبانی که مدال نقره و برنز در المپیاد کسب کرده اند ، اضافه می شود.
- دارندگان مدال برنز ، نقره و طلای المپیاد ریاضیات ماهانه از بنیاد نخبگان حقوق دریافت خواهند کرد.
- تسهیلات ویژه مالی و اعتباری برای انجام پروژه ها و شرکت در کنفرانس ها و همایش های علمی داخلی و خارجی، نیز برای برندگان مدال طلای در نظر گرفته می شود.
- مدال آوران المپیاد ریاضی ، از خدمت سربازی نظامی معاف می شوند و سربازی آنها با صورت یک پروژه مرتبط با رشته دانشگاهی شان خواهد بود.
برای راهنمایی شدن در خصوص منابع المپیاد دانشجویی و دریافت نمونه سوالات المپیاد ، لطفا با مشاوران ما ارتباط برقرار نمایید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
مرتبط بخوانید : ثبت نام المپیاد دانش آموزی متوسطه دوم
زمان و سایت ثبت نام المپیاد ریاضی
اگر علاقه مند هستید ثبت نام المپیاد ریاضی را انجام دهید ، باید از زمان ثبت نام مطلع باشید. سال گذشته ، ثبت نام المپیاد ریاضیات از تاریخ 16 الی 25 آذرماه انجام گرفت و امسال هم پیش بینی می شود در اواسط آذر ماه ، ثبت نام آغاز شود. متقاضیان برای ثبت نام باید به سامانه مای مدیو مراجعه کنند که به نشانی my.medu.ir در دسترس قرار دارد. بعد از ورود به سامانه مذکور ، پرداخت هزینه ثبت نام و دریافت کد رهگیری ، نام نویسی در المپیاد با موفقیت انجام خواهد شد و می توان پیرو اطلاعیه های سایت ، در آزمون ها شرکت نمود.
برای ثبت نام المپیاد در سامانه مای مدیو ، اطلاعات خاصی مثل رمز همگام یا رمز مدرسه خواسته نمی شود و دانش آموز فقط باید مشخصات شناسنامه ای خود به شرح کد ملی و تاریخ تولد را ارائه دهد.
سوالات شما
- المپیاد ریاضی 1403 چه زمانی برگزار می شود؟
مرحله اول المپیاد در زمستان و دی ماه ، مرحله دوم در بهار و اردیبهشت ماه و مرحله سوم در تابستان اجرا می شود.
- زمان ثبت نام المپیاد ریاضیات چه تاریخی است؟
ثبت نام المیپاد احتمالا در اواسط آذرماه 1403 انجام گیرد.
- دانش آموزان کدام پایه های تحصیلی می توانند در المپیاد ریاضیات شرکت کنند؟
المپیاد دانش آموزی برای دانش آموزان مشغول به تحصیل در پایه های دهم و یازدهم برگزار می شود