آزمون وکالت را هر ساله کانون وکلای دادگستری و همچنین قوه قضاییه برگزار می نماید و داوطلبان با ارائه مدارک تحصیلی و حوزوی مرتبط ، می توانند در یک یا هر دو این آزمون ها شرکت نمایند و با گذر از مراحل مصاحبه و کارآموزی ، پروانه وکالت دریافت کنند. دسته ای از داوطلبان آزمون وکالت را طلاب تشکیل می دهند ، داوطلبان با ارائه مدرک حوزوی نیز می توانند در آزمون وکالت شرکت نمایند و در صورتی که واجد سایر شرایط باشند ، امکان اعطاء پروانه وکالت به این دسته از داوطلبان وجود دارد. ما این مطلب را آماده کرده ایم تا راهنمای کاملی از آزمون وکالت طلاب را ارائه نماییم. لطفا تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
برای ثبت نام آزمون وکالت خود با مشاوران ما تماس بگیرید. مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما شما را در تمامی زمینه های ازمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه به طور کامل راهنمایی می کنند.
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
شرایط آزمون وکالت طلاب کانون وکلای دادگستری
آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری از متقاضیان بیشتری برخوردار است و هر ساله حدود 5 هزار نفر از طریق این آزمون جذب شغل وکالت می شوند. برای ثبت نام آزمون وکالت می بایست از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org اقدام کنید. در این سامانه ابتدا باید هزینه نام نویسی را بپردازید و پس از خرید کارت اعتباری ، مراحل ثبت نام را طی کنید.
شرایط آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری برای طلاب و روحانیون ، به شرح زیر می باشد :
- دارا بودن تابعیت ایرانی
- ارائه مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته حقوق و یا ارائه مدرک معادل آن از دروس حوزوی با تایید مراجع ذیصلاح
- دارا بودن حداقل سن 24 سال تمام
- دارا بودن مدرک سربازی
- داوطلبانی که در کانون دیگری عضو هستند مجاز به ثبت نام آزمون وکالت دادگستری نمی باشند.
- امکان تغییر کانون انتخابی پس از ثبت نام وجود ندارد پس در زمان ثبت نام دقت کافی را داشته باشید.
- در استان تهران پروانه کارآموزی وکالت دادگستری فقط به داوطلبانی اعطاء می شود که در زمان ثبت نام بیشتر از 40 سال سن نداشته باشند و در سایر حوزه ها نیز حداکثر سن مورد تایید در زمان ثبت نام ، 50 سال است.
اگر شرایط فوق را دارید ، می توانید در زمان مقرری که اعلام می شود به سایت سازمان سنجش مراجعه نمایید و با دانلود دفترچه ثبت نام وکالت ، از ظرفیت پذیرش استان ها مطلع گردید. سپس برای ثبت نام ابتدا باید از همین سایت کارت اعتباری تهیه کنید و سپس با بارگذاری عکس و مدارک خود ، اقدامات لازم برای ثبت نام را انجام دهید.
برای شرکت کنندگان آزمون وکالت کارنامه صادر می باشد که طبق مندرجات این کارنامه می توان از قبولی یا عدم قبولی دوره کارآموزی مطلع شد. مدت زمان کارآموزی آزمون وکالت دادگستری حدود 2 سال است و پس از طی این دوره ، پروانه وکالت قابل دریافت خواهد بود.
مرتبط بخوانید : شرایط سنی آزمون وکالت
شرایط آزمون وکالت طلاب قوه قضاییه
قوه قضاییه نیز هر ساله آزمون وکالت را برگزار می نماید و داوطلبان با داشتن یکسری شرایط می توانند در این آزمون شرکت داشته باشند. ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه در سایت دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org انجام می گیرد. داوطلبان با مراجعه به این سامانه می توانند دفترچه راهنما را دانلود و بررسی کنند و از شرایط آزمون مطلع گردند.
شرایط ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه برای طلاب ، به شرح زیر می باشد :
- دارا بودن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- دارا بودن حداقل سن 24 سال و حداکثر سن 65 سال در زمان صدور پروانه وکالت
- ارائه مدرک کارشناسی معتبر یا معادل حوزوی آن در رشته های حقوق و فقه و حقوق مبانی اسلامی
- داوطلبانی که فاقد مدرک معادل حوزوی هستند و فقط مدرک بالاتر در رشته های حقوق و فقه و حقوق دارند ، مجاز به ثبت نام در آزمون نیستند.
- دارا بودن کارت پایان خدمت سربازی یا معافیت دائم سربازی ، شرط ثبت نام در آزمون وکالت قوه قضاییه می باشد.
- داوطلبان دارای غیبت سربازی امکان ثبت نام در آزمون وکالت قوه قضاییه را ندارند.
- عدم سوء پیشینه کیفری و عدم محرومیت از حقوق اجتماعی ، جزو شرایط آزمون می باشد.
- عدم اشتغال رسمی ، قراردادی ، پیمانی در وزارتخانه ها ، سازمان ها ، ادارات و شرکت های دولتی ، نهادهای انقلابی ، شهرداری ها ، موسسات و عدم اشتغال به سردفتری یا دفتریاری در زمان صدور پروانه وکالت و پس از آن ، از شرایط آزمون وکالت قوه قضاییه است.
مرتبط بخوانید : زمان ثبت نام آزمون وکالت
سوالات شما
- آیا طلاب می توانند در آزمون وکالت شرکت کنند ؟
بله داوطلبان دارای مدارک حوزوی معتبر معادل مدارک دانشگاهی مجاز به ثبت نام در آزمون وکالت هستند.
- شرط سنی طلاب برای شرکت در آزمون وکالت چقدر است ؟
دارا بودن حداقل سن 24 و حداکثر سن 65 شرط سنی آزمون وکالت طلاب می باشد.
- شرایط آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری برای طلاب چگونه است ؟
طلاب با دارا بودن حداقل سن 24 و حداکثر سن 40 در تهران و 50 در سایر استان ها ، مجاز هستند در آزمون وکالت شرکت کنند. سایر شرایط ثبت نام در این مطلب بررسی شده اند.