رشته حقوق را می توانیم پر متقاضی ترین رشته در گروه علوم انسانی بدانیم که داوطلبان بسیاری با شرکت در آزمون های کارشناسی ، ارشد و دکتری ، تمایل به قبولی در این رشته و گرایش های آن دارند. رشته حقوق را دانشگاه های دولتی و شهریه پرداز ارائه می کنند که با شرکت در کنکور امکان پذیرش در دانشگاه های دولتی وجود دارد اما داوطلب می تواند بدون شرکت در کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی نیز پذیرش بگیرد. در ادامه این مطلب می خواهیم توضیحاتی راجع به کنکور حقوق ارائه کنیم. اگر تمایل به شرکت در آزمون مقاطع مختلف این رشته دارید ، لطفا با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
اگر در مورد شرایط پذیرش بدون کنکور و با کنکور در رشته حقوق نیاز به دریافت راهنمایی دارید ، لطفا با مشاوران ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
پذیرش کنکور و بدون کنکور در رشته کارشناسی حقوق
پذیرش در مقطع کارشناسی رشته حقوق با شرکت در آزمون سراسری و یا ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی ، امکان پذیر می باشد. شما اگر تمایل دارید در دانشگاه های برتر روزانه و شبانه قبول شوید ، باید در کنکور سراسری شرکت کرده و رتبه مناسبی هم به دست آورید اما در صورت عدم تمایل به شرکت در کنکور ، امکان پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی در دانشگاه هایی مثل آزاد ، علمی کاربردی ، پیام نور و غیرانتفاعی برای شما فراهم است.
مقطع کارشناسی رشته حقوق به مدت 4 سال طول می کشد و شما با دریافت مدرک لیسانس فارغ التحصیل می شوید. این مقطع ، بدون گرایش است و اگر تحصیلات خود را ادامه دهید می توانید وارد گرایش های مختلفی مثل حقوق جزا ، حقوق خصوصی ، حقوق بین الملل و… شوید.
به منظور قبولی با کنکور در رشته حقوق مقطع کارشناسی ، باید در کنکور سراسری شرکت کنید و بیشترین ظرفیت پذیرش این رشته را کنکور گروه علوم انسانی دارد. البته با شرکت در کنکور تجربی یا ریاضی هم می توانید در رشته حقوق قبول شوید اما ظرفیت پذیرش کمتری دارند.
کنکور کارشناسی ارشد حقوق
دارندگان مدرک لیسانس در صورت تمایل به ادامه تحصیل در مقطع ارشد باید در آزمون کارشناسی ارشد شرکت نمایند. این آزمون هر سال توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار می شود اما ثبت نام آن در سامانه سازمان سنجش انجام می پذیرد. علاقه مندان می توانند در مجموعه امتحانی رشته حقوق آزمون دهند و یا اینکه فقط در آزمون یکی از گرایش های حقوق شرکت کنند اما در صورت انتخاب کل مجموعه امتحانی باید مباحث و منابع مربوط به کل گرایش ها را مطالعه کنند.
گرایش های رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد به شرح زیر هستند:
- حقوق خصوصی
- حقوق جزا و جرم شناسی
- حقوق عمومی
- حقوق بین الملل
- حقوق بشر
- مالکیت فکری
- حقوق خانواده
- حقوق محیط زیست
- حقوق تجارت بین الملل
- حقوق تجاری اقتصادی بین المللی
- حقوق اقتصادی
- حقوق مالی – اقتصادی
- حقوق کیفری اطفال و نوجوانان
- حقوق تجارت الکترونیک
- حقوق فناوریهای زیستی
- حقوق ثبت اسناد و املاک
- کاداستر در نظام اطلاعاتی ثبت املاک
- سر دفتری اسناد رسمی
شما می توانید برای شرکت در کنکور ارشد حقوق ، از میان گرایش های فوق انتخاب کنید و با تهیه منابع مربوطه ، برای حضور در آزمون آماده شوید. این گرایش ها هر کدام دارای منابع امتحانی متفاوت هستند و لازم است با بررسی دفترچه جدید ، از منابع دقیق مطلع شوید.
کنکور ارشد حقوق معمولا در اسفندماه هر سال و همزمان با کنکور ارشد سایر رشته ها برگزار می شود. داوطلبان می بایست ثبت نام آزمون را در سایت سازمان سنجش انجام دهند و سپس با دریافت کارت ورود به جلسه خود در جلسه آزمون حضور یابند.
مرتبط بخوانید : کارشناسی ارشد رشته حقوق بدون کنکور
آزمون دکتری تخصصی رشته حقوق
داوطلبان در صورت علاقه مندی به ادامه تحصیل در رشته حقوق می توانند وارد مقطع دکتری شوند. در مقطع دکتری هم گرایش های زیادی از رشته حقوق دایر هستند و این گرایش ها در دانشگاه های روزانه ، شبانه ، غیرانتفاعی ، آزاد و…. ارائه می شوند. لیست گرایش ها را می توانید در زیر مشاهده کنید:
- حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی
- حقوق خصوصی
- حقوق عمومی
- حقوق جزا و جرم شناسی
- فقه و حقوق جزا
- فقه و حقوق خصوصی
- حقوق نفت و گاز
- حقوق بین الملل عمومی
برای قبولی در مقطع دکتری رشته حقوق باید ضمن کسب رتبه مناسب در آزمون ، در مرحله مصاحبه نیز حضور پیدا کنید و تمام رشته ها به صورت نیمه متمرکز ارائه می شوند همچنین پذیرش در دوره دکتری تخصصی حقوق نیاز به ارائه مدرک زبان نیز دارد.
مرتبط بخوانید : شرایط پذیرش امریه رشته حقوق
حدود رتبه قبولی رشته حقوق
برای شرکت در کنکور حقوق و قبولی در دانشگاه های مدنظرتان باید موفق به کسب رتبه مناسب باشید و حدود رتبه قبولی در هر یک از دانشگاه ها فرق می کند. در حالت کلی ، داوطلبان با رتبه های بهتر در دانشگاه روزانه قبول می شوند و با کمی رتبه بالاتر ، شانس قبولی در دانشگاه شبانه وجود دارد. همچنین با بالاتر بودن رتبه ، شانس قبولی در سایر دانشگاه ها به شرح غیرانتفاعی ، پردیس خودگردان ، پیام نور و آزاد وجود دارد.
در ارتباط با رتبه قبولی رشته حقوق لازم است به تاثیر سهمیه ها نیز اشاره کنیم و رتبه قبولی در هر سهمیه متفاوت است. داوطلبان در کنکور سراسری با توجه به شرایطی که دارند در یکی از سهمیه های ایثارگران و مناطق قرار می گیرند و باید با توجه به نوع سهمیه خود رتبه مناسب را کسب نمایند.
مرتبط بخوانید : معدل لازم برای رشته حقوق
پذیرش استعداد درخشان رشته حقوق
روش بدون کنکور برای قبولی در رشته حقوق ، پذیرش از طریق طرح استعداد درخشان می باشد که البته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می شود. اگر معدل مدرک لیسانس تان بالا باشد ، شما می توانید بدون آنکه در کنکور ارشد شرکت کنید و بر اساس سوابق تحصیلی خود وارد مقطع ارشد در همان دانشگاه خود یا سایر دانشگاه شوید. با طرح استعداد درخشان ، امکان پذیرش بدون کنکور در دانشگاه روزانه نیز فراهم است اما بیشترین تعداد پذیرش را دانشگاه آزاد به خود اختصاص داده است.
سوالات شما
- کنکور حقوق در کدام مقاطع برگزار می شود؟
کنکور رشته حقوق در مقاطع کارشناسی ، ارشد و دکتری تخصصی برگزار می گردد.
- آیا پذیرش بدون کنکور ارشد و دکتری در رشته حقوق امکان پذیر است؟
بله ، می توان از طریق طرح استعداد درخشان برای پذیرش بدون کنکور در رشته حقوق اقدام کرد.
- برای قبولی رشته حقوق دانشگاه روزانه باید حدود چه رتبه ای کسب شود؟
حدود رتبه قبولی رشته حقوق بستگی به نوع سهمیه دارد. بهتر است در این زمینه از مشاوران ما راهنمایی دریافت کنید.