دانشجویان رشته کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در دوران تحصیل خود علاوه بر دروس اصلی این رشته ، برای آشنا شدن با مبانی اسلامی به مطالعه دروس فقه و اصول و معارف اسلامی می پردازند تا با استفاده از آموزه های حدیثی ، کلامی و قرآنی نیازهای جامعه را رفع کنند و انتظاراتی که دین از اداره جامعه اسلامی دارد را نمایش داده و معارف اسلامی را با مباحث حقوقی تلفیق کنند.
نحوه پذیرش در این رشته فقط به صورت با آزمون بوده و پذیرش بدون کنکور در رشته ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق وجود ندارد.
دوره تحصیل کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق
دوره تحصیلی در رشته معارف اسلامی و حقوق در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته پنج سال و نیم در کارشناسی و یک سال و نیم هم در کارشناسی ارشد است. دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد گرایش های خود را انتخاب میکنند.
در رشته حقوق خصوصی 246 واحد ، رشته حقوق عمومی 251 واحد و در رشته حقوق جزا و جرمشناسی 249 واحد را باید بگذرانند.
در دانشگاه امام صادق (ع) دانشجویان این دانشکده مانند دانشجویان حقوق دانشگاه های کشور ، علاوه بر واحدهای مصوب وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، با توجه به رویکرد تلفیقی رشته های دانشگاه امام صادق (ع) ، حدود 70 واحد دروس با ماهیت معارف اسلامی و با رویکرد حقوقی (فقه ، اصول فقه ، دوره مطالعاتی آثار استاد شهید مطهری ، تدبر و تفسیر قرآن کریم بر اساس تفسیر المیزان ، زبان عربی (قواعد و مکالمه عربی و … ) و زبان انگلیسی را در طول تحصیل خود می گذرانند.
از مزایای دانشجویان رشته معارف اسلامی و حقوق این دانشگاه می توان به این مطلب اشاره کرد که آنها به جای زبان انگلیسی می توانند زبان فرانسه را انتخاب کنند.
دروس تخصصی کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق
- حقوق بین الملل عمومی و خصوصی
- حقوق اداری
- حقوق کار
- حقوق تطبیقی
- پزشکی قانونی
- جرمشناسی
- آیین دادرسی مدنی
- حقوق مدنی
- حقوق تجارت
- حقوق اساسی
- حقوق جزای عمومی و اختصاصی
- آیین دادرسی کیفری
گرایش های ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق (ع)
- گرایش حقوق خصوصی : دانشجویان کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در این گرایش با دروسی آشنا می شوند که هدف آن بررسی قوانین حاکم بر رفتار و تعامل افراد جامعه با یکدیگر است. از جمله دروس مطالعاتی گرایش حقوق خصوصی می توان به حقوق تجارت ، حقوق مدنی ، ، آیین دادرسی مدنی و حقوق بینالملل خصوصی و… اشاره کرد.
- گرایش حقوق عمومی: در این گرایش دانشجویان به مطالعه و تحلیل قوانین و مقرراتی می پردازند که ناظر به کارویژه دولت و سازمان های آن با یکدیگر و با شهروندان است. از جمله شاخه های اصلی این گرایش می توان به حقوق کار ، حقوق مالی ، حقوق اساسی ، حقوق اداری و حقوق بین الملل عمومی و… اشاره کرد.
- گرایش حقوق جزا و جرمشناسی: هدف از این است که به بررسی ، جرمشناسی و وضع قوانین حاکم بر کنترل کارهایی که در جامعه منجر به تهدید ارزشها می شود بپردازد. بررسی مفهوم عام جرم و مجرم ، مسئولیت کیفری و مجازات ، بررسی جرائم علیه اشخاص ، اموال و امنیت ملی ، مبانی فلسفی جرم و مجازات در این گرایش مورد توجه قرار می گیرد.
گرایش های دکتری پیوسته معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق (ع)
مقطع دکترای تخصصی رشته معارف اسلامی و حقوق در دانشگاه امام صادق (ع) در گرایش های حقوق جزا و جرمشناسی ، حقوق خصوصی و حقوق عمومی دانشجو میپذیرد. لازم به ذکر است که دوره دکتری بصورت ناپیوسته بوده و برای ورود به این مقطع ، از داوطلبان به صورت کنکور کتبی و مصاحبه علمی شفاهی ، آزمون گرفته می شود.
بازار کار رشته معارف اسلامی و حقوق
فارغ التحصیلان این رشته با توجه به میزان توانمندی هایشان می توانند در شغل های زیر مشغول به کار شوند.
- شرکت ها
- وزارتخانه ها
- وکالت دعاوی دادگستری
- مشاور حقوقی بانک ها
- شهرداری ها
- سر دفتری دفاتر اسناد رسمی
در این مطلب توضیحاتی درباره کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق ، بازار کار و گرایش های آن ارائه شد. در صورتی که مایل به توضیحات جامع تر در مورد این رشته هستید ، میت وانید با مشاوران ما در بخش مشاوره تلفنی “پاسخ با ما“ تماس بگیرید.