کاردانی پیوسته چیست ؟ دوره آموزشی کاردانی پیوسته یکی از مقاطعی است که در دانشگاه های سراسری و آزاد ارائه می شود و داوطلبانی که دارای مدرک تحصیلی مورد نیاز این مقطع هستند ، می توانند ثبت نام کنند. با توجه به اینکه سوالات زیادی در مورد دوره کاردانی پیوسته مطرح می شود ، ما این مطلب را آماده کرده ایم تا راهنمای کاملی را در این خصوص ارائه کنیم. اگر شما هم سوالاتی راجع به رشته های کاردانی پیوسته ، اعتبار مدرک ، طول دوره تحصیلی و دانشگاه های ارائه دهنده این مقطع دارید ، لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
برای راهنمایی در زمینه شرایط پذیرش مقاطع مختلف کاردانی و کارشناسی و پرسیدن سوالات خود در این خصوص ، می توانید با مشاوران ما در مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید.
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
منظور از کاردانی پیوسته چیست
همانطور که در بخش ابتدایی مطلب ذکر شد ، کاردانی پیوسته یکی از دوره های تحصیلی دایر در دانشگاه ها می باشد. مقاطع تحصیلی شامل کاردانی پیوسته ، کاردانی ناپیوسته ، کارشناسی پیوسته ، کارشناسی ناپیوسته ، کارشناسی ارشد پیوسته و … هستند. کاردانی پیوسته جزو ابتدایی ترین مقاطع می باشد و به دریافت مدرک فوق دیپلم منتهی می شود.
دانشجویان شاغل به تحصیل در رشته های کاردانی پیوسته ، به مدت 2 سال تحصیل می کنند و پس از آن ، مدرک فوق دیپلم دریافت می نمایند. مدت زمان 2 سال تحصیل شامل 4 ترم می باشد و امکان افزایش تعداد ترم ها حداکثر تا 6 ترم وجود دارد.
مرتبط بخوانید : دفترچه ثبت نام کاردانی به کارشناسی دانشگاه آزاد
تفاوت کاردانی پیوسته و کاردانی ناپیوسته چیست
در رابطه با تفاوت های کاردانی پیوسته و کاردانی ناپیوسته بهتر است بدانید که این دو مقطع هر دو برای دریافت فوق دیپلم برگزار می شوند اما تفاوتی که دارند در رشته های تحصیلی و همچنین داوطلبان مجاز به ثبت نام می باشد. به بیانی ساده تر ، این دو مقطع در دو مورد زیر دارای تفاوت هستند :
- در اسامی رشته ها
- در داوطلبان مجاز به ثبت نام
رشته های ارائه شده در دوره های کاردانی پیوسته و کاردانی ناپیوسته متفاوت هستند ضمن اینکه داوطلبان با توجه به آخرین مدرک تحصیلی خود ، امکان ورود به یکی از این مقاطع را دارند. رشته های کاردانی پیوسته عمدتا برای فارغ التحصیلان رشته های فنی حرفه ای و کاردانش است اما رشته های کاردانی ناپیوسته را فارغ التحصیلان گروه نظری (ریاضی ، تجربی ، انسانی) انتخاب می کنند.
لیست رشته های کاردانی پیوسته
رشته های کاردانی پیوسته عمدتا در دانشگاه آزاد ارائه می شوند و شما می توانید با سوابق تحصیلی خود وارد این رشته ها شوید. از جمله آنها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
- رشته ساخت و تولید
- رشته الکتروتکنیک
- رشته چاپ
- رشته انیمیشن
- رشته طراحی و ساخت طلا و جواهر
- رشته قلمزنی
- رشته معماری داخلی
- رشته طراحی و دوخت
- رشته نرم افزار کامپیوتر
- رشته طراحی صنعتی
- رشته نقشه کشی صنعتی
- رشته مکانیک خودرو
- رشته امور دامی
- رشته فناوری پرورش دام
- رشته صنایع چوب و مبلمان
- رشته فناوری تولیدات باغی
- رشته فناوری تولیدات زراعی
- رشته هنرهای تجسمی-چاپ دستی
- رشته فتو گرافیک – گرافیک
- رشته تربیت کودک
- رشته مدیریت خانواده
- رشته امور اداری
- رشته تربیت بدنی
- رشته الکترونیک عمومی
- رشته صنایع شیمیایی
- رشته معماری
- رشته استخراج معدن
- رشته تبرید
- رشته صنایع نساجی
- رشته ریخته گری
- رشته عمران
- رشته حسابداری
- رشته نقشه برداری
- رشته حرارت مرکزی و تهویه مطبوع
- رشته نقاشی
- رشته صنایع فلزی
- رشته جوشکاری
- رشته ناوبری
- و …
مرتبط بخوانید : لیست رشته های کاردانی به کارشناسی بدون کنکور
شرایط قبولی در کاردانی پیوسته
در صورت تمایل به پذیرش در مقطع کاردانی پیوسته ، باید دارای یکی از مدارک تحصیلی زیر باشید :
- دیپلم نظام جدید دوازدهم
- دیپلم نظام قدیم سوم دبیرستان
برای پذیرش در دوره کاردانی پیوسته نیازی به ارائه مدرک پیش دانشگاهی نیست و اگر فارغ التحصیل نظام قدیم هستید ، می توانید با همان مدرک دیپلم خود اقدام به ثبت نام نمایید. همچنین امکان ثبت نام با دیپلم تمام رشته ها وجود دارد و شما می توانید بدون در نظر گرفتن رشته دبیرستان خود ، در دانشگاه وارد رشته مورد علاقه تان شوید به عنوان مثال می توانید با دیپلم ریاضی وارد رشته تربیت بدنی شوید اما نکته ای که وجود دارد این است که در هر رشته اولویت ثبت نام با داوطلبانی است که مدرک دیپلم مرتبط ارائه می کنند.
کاردانی پیوسته چند سال است
احتمالا برای شما هم سوال است که کاردانی پیوسته چند سال است؟ همانطور که در ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم ، تحصیل در مقطع کاردانی پیوسته به مدت 2 سال طول می کشد و طی 2 سال ، 4 ترم می گذرانید. دانشجویان مقطع کاردانی بر حسب رشته تحصیلی حدود 70 الی 80 واحد درسی را می گذرانند و می توانند این تعداد واحد درسی را در مدت زمان کمتر یعنی 3 ترم نیز پاس کنند. در مقطع کاردانی پیوسته ، می توان ترم تابستان نیز اخذ کرد همچنین امکان معرفی به استاد هم وجود دارد. فارغ التحصیلان این مقطع ، می توانند برای ادامه تحصیلات خود وارد دوره کارشناسی ناپیوسته شوند.
مرتبط بخوانید : ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد
سوالات شما
- کاردانی پیوسته چیست ؟
کاردانی پیوسته یکی از مقاطع تحصیلی دایر در دانشگاه هاست که طول دوره تحصیل دو ساله دارد.
- کاردانی پیوسته و ناپیوسته چه تفاوتی دارد ؟
تفاوت کاردانی پیوسته و ناپیوسته در رشته های تحصیلی آنها و همچنین داوطلبان مجاز به ثبت نام در هر یک می باشد.
- فارغ التحصیلان کاردانی پیوسته چه مدرکی می گیرند ؟
به فارغ التحصیلان مقاطع کاردانی مدرک فوق دیپلم اعطا می شود.