فرایند هدایت تحصیلی دانش آموزان از زمان ورود به مقطع متوسطه اول آغاز می شود و نمراتی که دانش آموزان در پایه های هفتم ، هشتم و نهم به دست می آورند ، به طور مستقیم بر انتخاب رشته نهم آنها تاثیرگذار است. لذا دانش آموزانی که می خواهند انتخاب رشته موفقی داشته باشند و وارد رشته مورد علاقه شان شوند باید از کلاس هفتم به فکر انتخاب رشته خود باشند. در این مطلب می خواهیم راهنمای هدایت تحصیلی هفتم را ارائه نماییم. لطفا همراه ما باشید.
اگر راجع به هدایت تحصیلی و انتخاب رشته در مقطع متوسطه اول ابهاماتی برایتان وجود دارد و نیازمند راهنمایی هستید ، با کارشناسان ما در مرکز مشاوره تلفنی پاسخ با ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
زمان هدایت تحصیلی پایه هفتم
انتخاب رشته نهم از مراحل حساس تحصیل هر یک از دانش آموزان است و با رشته ای که انتخاب می کنند ، آینده تحصیلی و شغلی آنها رقم می خورد. دانش آموزان می توانند از میان رشته های ریاضی ، علوم انسانی ، تجربی ، معارف اسلامی ، فنی حرفه ای و کاردانش ، یکی از رشته ها را انتخاب کنند. برای انتخاب رشته ، نمرات و سوابق تحصیلی بررسی می شوند
زمان هدایت تحصیلی پایه هفتم ، زمان مشخصی نیست و آزمون های هدایت تحصیلی به صورت پیوسته اجرا می شوند. زمان برگزاری آزمون های مشاوره و آزمون رغبت و توانایی معمولا از چند هفته قبل از سوی مدرسه به دانش آموزان اطلاع رسانی می شود.
مرتبط بخوانید : آزمون رغبت و توانایی پایه نهم
سایت هدایت تحصیلی هفتم
سال های گذشته ، نحوه شرکت در فرایند هدایت تحصیلی به شیوه حضوری بود و آزمون های مربوط به این فرایند نیز در مدرسه به دانش آموزان تحویل داده می شد. اما سازمان آموزش و پرورش تصمیم گرفت که سامانه ای برای این منظور در نظر بگیرد تا دانش آموزان راحت تر بتوانند در هدایت تحصیلی شرکت کنند. سامانه ای که هم اکنون برای هدایت تحصیلی کاربرد دارد ، سایت مای مدیو می باشد.
دانش آموزان باید در سامانه مای مدیو اطلاعات خود را درج کنند و سپس فرم هدایت تحصیلی را دریافت کرده و تکمیل نمایند. علاوه بر فرم ها ، آزمون های مشاوره ای و رغبت و توانایی نیز در سامانه مذکور اجرا می شوند.
در آزمون های رغبت و توانایی ، چندین سوال طراحی می شوند و برای هر سوال 1 تا 5 گزینه در نظر گرفته شده است. دانش آموزان باید با توجه به موضوع سوال ، یکی از گزینه ها را انتخاب کنند. شرکت در این آزمون ها نیاز به اطلاعات خاص و پیچیده ای ندارد و دانش آموزان تنها بر اساس استعداد ، علاقه ، اولویت بندی ها و توانایی های خود به سوالات پاسخ خواهند داد. پاسخ هایی که شما در این آزمون ها ثبت می کنید ، تاثیر مستقیم بر هدایت تحصیلی تان خواهد داشت به طوری که 30 درصد از امتیاز کل هدایت تحصیلی شامل 15 درصد آزمون رغبت و 15 درصد آزمون توانایی ، اختصاص به این آزمون دارد. پس توصیه می شود در پاسخگویی به سوالات ، دقت و توجه کافی را داشته باشید.
آزمون رغبت و توانایی پایه هفتم
یکی از آزمون هایی که برای هدایت تحصیلی هفتم برگزار می شود ، آزمون رغبت و توانایی است. این آزمون تشکیل شده از دو دفترچه سوال به شرح دفترچه سوال رغبت دانش آموزان و دفترچه سوال توانایی دانش آموزان است. دانش آموزانی که می خواهند در هدایت تحصیلی شرکت کنند و وارد رشته مورد علاقه خود شوند ، باید به سوالات هر دو دفترچه پاسخ دهند.
هدف از سوالات طراحی شده در آزمون رغبت و توانایی نهم بررسی میزان علاقه مندی ها ، توانمندی ها و استعدادهای دانش آموزان است. طبق نتایج حاصل از این آزمون ها ، دانش آموزان با علاقه مندی ها و توانمندی های خود آشنا می شوند و می توانند انتخاب رشته بهتری انجام دهند.
امتیاز بندی هدایت تحصيلی هفتم
برای انتخاب رشته پایه نهم به دهم ، فقط نمرات و سوابق تحصیلی بررسی نمی شوند و موارد دیگری همچون نظر والدین ، نظر مشاوران مدرسه ، نظر معلمان و … نیز موثر هستند. امتیاز بندی هدایت تحصیلی به شرح زیر می باشد :
- نتایج آزمون رغبت : 15 امتیاز
- نتایج آزمون توانایی : 15 امتیاز
- نظر دبیران : 10 امتیاز
- نظر مشاوران : 10 امتیاز
- نظر والدین : 15 امتیاز
- امتیاز نمرات خردادماه پایه های هفتم ، هشتم و نهم : 35 امتیاز
لازم به ذکر است که ضریب تاثیر نمرات خردادماه پایه هفتم در هدايت تحصیلی برابر با یک است و نمرات اکتسابی در پایه نهم ، اهمیت بیشتری دارند. البته پایین بودن ضریب نمرات پایه هفتم به معنای بی اهمیت بودن این پایه تحصیلی نیست و دانش آموزان باید سعی در کسب نمرات بالا مخصوصا در دروس مهم تر مربوط به رشته تحصیلی مورد تقاضای خود داشته باشند.
مرتبط بخوانید : هدایت تحصیلی نهم رشته تجربی
مشاوره هدایت تحصیلی پایه هفتم
اصلی ترین مرحله هدایت تحصيلی در پایه نهم انجام می شود اما با توجه به پیوسته بودن فرایند هدایت تحصيلی ، دانش آموزان از زمان ورود به کلاس هفتم ، در آزمون های مشاوره ای و رغبت و توانایی شرکت می کنند تا استعدادها و توانمندی های آنها کشف شود. همچنین نمرات اکتسابی دانش آموزان کلاس هفتم در امتحانات خردادماه ، در فرایند هدایت تحصيلی موثر است.
اگر شما هم دانش آموز پایه هفتم هستید توصیه می شود که درباره رشته های تحصیلی مختلف تحقیق کنید و با آینده کاری ، آینده شغلی و سختی های تحصیلی در هر رشته آشنا شوید تا در زمان انتخاب رشته بتوانید رشته مناسبی را انتخاب کنید. در صورت تمایل نیز می توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید و سوالات خود را راجع به موضوعات مربوط به هدايت تحصیلی بپرسید.
سوالات شما
- زمان هدایت تحصیلی پایه هفتم در چه تاریخی است؟
هدایت تحصيلی ، فرایندی پیوسته است و زمان مشخصی ندارد.
- آیا نمرات کلاس هفتم در هدایت تحصیلی تاثیر دارد؟
بله ، نمرات اکتسابی دانش آموزان در امتحانات خردادماه پایه هفتم در هدايت تحصیلی موثر هستند.
- سایت هدايت تحصیلی هفتم ، کدام سامانه است؟
آزمون های مشاوره ای و فرم های هدايت تحصیلی در سامانه مای مدیو اجرا می شوند.