برای حضور در جلسه مصاحبه دکتری نیاز به ارائه مدارک مختلفی می باشد ، برخی از این مدارک مثل انگیزه نامه می توانند امتیاز آور باشند به همین دلیل توصیه می شود اگر برای مصاحبه دکتری دعوت شده اید ، حتما یک نمونه انگیزه نامه همراه خود داشته باشید. انگیزه نامه برای مصاحبه دکتری ، متنی رسمی است که باید در آن ، دلایل و اهداف خود را برای ورود به مقطع دکتری شرح دهید. در متن انگیزه نامه باید نشان دهید که از مسیر علمی خود آگاهی دارید ، برنامه ریزی کرده اید و دقیقا می دانید که می خواهید کجا و در چه زمینه ای ، تحقیق و فعالیت داشته باشید. در ادامه این مطلب با ارائه نمونه انگیزه نامه برای مصاحبه دکتری ، شما را راهنمایی خواهیم کرد. لطفا همراه ما بمانید.
برای دریافت راهنمایی در خصوص مصاحبه دکتری ، مراحل و جزئیاتی که دارد ، با مشاوران مجرب پاسخ با ما در ارتباط باشید.
کارشناسان ما تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل از 8 صبح لغایت 12 شب پاسخگوی شما عزیزان میباشند.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
کاربرد انگیزه نامه برای مصاحبه دکتری
داشتن انگیزه نامه در جلسه مصاحبه دکتری ضروری نیست اما داوطلبانی که این مدرک را ارائه می دهند ، امتیاز بیشتری کسب می کنند و می توانند در جلب نظر مثبت داوران ، موفق تر عمل کنند. اما کاربرد نمونه انگیزه نامه برای مصاحبه دکتری چیست؟
- نشان دادن علاقه و اشتیاق واقعی به رشته تحصیلی.
- معرفی سوابق علمی، پژوهشی و حرفه ای بهطور خلاصه.
- برجسته کردن توانمندی ها و تجربیات فردی.
- ارائه یک دید کلی از اهداف تحصیلی و حرفه ای.
- افزایش تاثیرگذاری در جلسه مصاحبه دکتری.
مرتبط بخوانید : راهنمای مصاحبه دکتری پردیس کیش دانشگاه تهران
ساختار استاندارد نمونه انگیزه نامه برای مصاحبه دکتری
یک نمونه انگیزه نامه برای مصاحبه دکتری ، ساختار استانداردی دارد و باید متن روان و محتوای شخصی داشته باشد. در این متن بر خلاف رزومه ، بیشتر به چراها و چگونه ها پرداخته می شود. 4 بخش اصلی انگیزه نامه ، عبارتند از:
مقدمه در نمونه انگیزه نامه برای مصاحبه دکتری
برای نوشتن بخش مقدمه انگیزه نامه باید متن مختصر و جذابی تهیه کنید که توجه اساتید داور را به خود جلب کند. هدف از این قسمت ، ارائه توضیح اولیه شما از علاقه تان به رشته تحصیلی و ضرورت ادامه تحصیل در مقطع دکتری می باشد. می توانید بنویسید که علاقه تان به رشته از کجا شکل گرفت ، چه چیزی باعث شد وارد مقطع دکتری شوید و آیا تجربه خاص یا مشاهده ای تاثیرگذار در این مسیر داشته اید یا خیر.
سوابق علمی ، پژوهشی و حرفه ای
در یک بخش دیگر از انگیزه نامه باید به سوابق علمی ، پژوهشی و حرفه ای خود بپردازید. اینکه در طول مسیر تحصیلی و حرفه ای ، به چه دستاوردهایی رسیده اید و چطور این تجربیات شما را آماده ورود به مقطع دکتری کرده اند. پیشنهاد می شود در مورد رشته و دانشگاه محل تحصیل در کارشناسی و ارشد بنویسید همچنین بهتر است موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد خود را معرفی و تحلیل کنید. اگر هم مقاله ، سخنرانی یا همکاری علمی با اساتید داشته اید، حتما به آن اشاره کنید.
مرتبط بخوانید : راهنمای مصاحبه دکتری دانشگاه تبریز
اهداف تحصیلی و پژوهشی
نمونه انگیزه نامه برای مصاحبه دکتری شامل اهداف تحصیلی و پژوهشی هم می باشد. در این قسمت ، باید نشان دهید که چگونه برای تحصیل در مقطع دکتری برنامه ریزی کرده اید و هدف شما از تحصیل در این مقطع ، صرفا گرفتن مدرک نیست. باید مشخص کنید که به چه حوزه خاصی از رشته تحصیلی تان علاقه دارید ، چه موضوعاتی برای رساله دکتری در ذهن دارید و هدف نهایی شما از تحقیق چیست؟ توجه داشته باشید که حتی اگر هنوز موضوع نهایی رساله را نمی دانید ، داشتن زمینه پژوهشی مشخص ضروری است.
دلیل انتخاب دانشگاه در نمونه انگیزه نامه برای مصاحبه دکتری
در انگیزه نامه مصاحبه دکتری باید دلیل انتخاب دانشگاه را نیز شرح دهید. چرا این دانشگاه را انتخاب کرده اید و چه ویژگی هایی از این دانشگاه برای شما اهمیت دارد؟ آیا شناختی نسبت به استادان گروه آموزشی دارید؟
مرتبط بخوانید : راهنمای مصاحبه دکتری دانشگاه باهنر کرمان
آیا انگیزه نامه در پذیرش دکتری تأثیر دارد؟
شاید بپرسید که آیا ارائه انگیزه نامه کمکی به قبولی شما در مقطع دکتری می کند؟ در پاسخ به سوال شما باید بگوییم که اگرچه تمرکز اصلی آزمون کتبی است ، اما در دانشگاه های معتبر و نزد اساتید پژوهش محور ، انگیزه نامه می تواند تا حد زیادی نظر آنها را نسبت به داوطلب تغییر دهد. بنابراین اگر به مصاحبه دعوت شده اید ، حتما یک انگیزه نامه برای خود آماده کنید.
سوالات شما
- در انگیزه نامه برای مصاحبه دکتری باید به چه مواردی بپردازیم؟
هدف از نگارش انگیزه نامه ، شرح دلایل و اهداف از ورود به مقطع دکتری ، انتخاب دانشگاه مربوطه و هدف از ادامه تحصیل در آن رشته و گرایش خاص است.
- آیا در انگیزه نامه باید از سوابق شغلی و تحصیلی خود صحبت کنیم؟
بله ، می توانید در بخشی از انگیزه نامه به سوابق تحصیلی و شغلی مرتبط خود بپردازید.
- آیا همراه داشتن انگیزه نامه در جلسه مصاحبه دکتری ضروری است؟
ارائه انگیزه نامه برای مصاحبه دکتری ضروری نیست اما تاثیر زیادی در جلب نظر مثبت اساتید دارد.