با توجه به اهمیت نوع مدرک تحصیلی برای شرکت در کنکور سراسری و همچنین برای ثبت نام در دانشگاه ، برای بسیاری از داوطلبان این سوال مطرح است که نظام قدیم از چه سالی است و آیا جزو داوطلبان نظام قدیم محسوب می شوند یا نظام جدید؟ همانطور که اطلاع دارید ، سیستم آموزشی ایران چند سالی است که تغییر کرده است و این تغییر شامل اضافه شدن پایه ششم به مقطع ابتدایی و همچنین حذف شدن پایه پیش دانشگاهی می باشد. با این تغییرات ، داوطلبان شامل دو دسته کلی نظام قدیم و نظام جدید هستند و شرایط متفاوتی هم برای شرکت در کنکور سراسری یا برای ورود به دانشگاه دارند. در ادامه مطلب می خواهیم بررسی کنیم که نظام قدیم از چه سالی است و وضعیت داوطلبان نظام قدیم برای ورود به دانشگاه به چه صورت خواهد بود. لطفا همراه ما باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به شرایط شرکت در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه ، می توانید با مشاوران ما در مرکز تحصیلی پاسخ با ما تماس بگیرید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
نظام قدیم از چه سالی است
سیستم آموزشی که در حال حاضر دایر است ، تحت عنوان سیستم 6 – 3 – 3 شناخته می شود که عبارت است از 6 پایه تحصیلی ابتدایی ، 3 پایه تحصیلی متوسطه اول و 3 پایه تحصیلی متوسطه دوم. دانش آموزان ابتدایی بعد از 6 سال تحصیل ، وارد مقطع متوسطه اول می شوند و پایه های هفتم ، هشتم و نهم را تحصیل می کنند سپس به مدت 3 سال هم در رشته ای که انتخاب کرده اند در پایه های دهم ، یازدهم و دوازدهم تحصیل خواهند کرد. بعد از پایه دوازدهم نیز امکان ورود به دانشگاه را خواهند داشت.
در سیستم آموزشی نظام قدیم ، مقطع ابتدایی شامل 5 پایه تحصیلی و تا کلاس پنجم بود همچنین مقطع متوسطه اول شامل پایه های اول ، دوم و سوم راهنمایی بود. مقطع متوسطه دوم نیز شامل پایه های اول ، دوم و سوم دبیرستان بود اما یک پایه دیگر هم تحت عنوان پیش دانشگاهی دایر بود که علاقه مندان به ادامه تحصیل در دانشگاه باید این پایه را هم می گذراندند.
در سال تحصیلی 92 – 91 ، نظام آموزشی تغییر کرد و پایه ششم ابتدایی به مقطع ابتدایی اضافه شد همچنین دانش آموزان این نظام از سال 98 به بعد ، نیازی به دریافت مدرک پیش دانشگاهی نداشتند و با مدرک دیپلم پایه دوازدهم ، فارغ التحصیل می شدند.
بنابراین از سال 98 به بعد ، مدرک دیپلم نظام قدیم صادر نمی شود و دانش آموزان با دریافت مدرک دیپلم نظام جدید از پایه دوازدهم ، فارغ التحصیل می شوند. پس اگر شما دیپلم خود را قبل از سال 98 دریافت کرده اید ، نظام قدیم محسوب می شوید.
مرتبط بخوانید : فرق دیپلم نظام قدیم و جدید
تکلیف داوطلبان نظام قدیم برای شرکت در کنکور سراسری
اگر از داوطلبان نظام قدیم هستید و می خواهید در کنکور سراسری شرکت کنید ، حتما باید دیپلم نظام جدید ارائه دهید چرا که تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور به میزان 60 درصد است و فقط هم دیپلم نظام جدید مدنظر قرار می گیرد. شما باید در امتحانات نهایی پایه های دهم ، یازدهم و دوازدهم شرکت کنید تا دیپلم نظام جدید دریافت نمایید. البته اگر هم با دیپلم نظام قدیم شرکت کنید ، تاثیر سوابق تحصیلی شامل حال شما نخواهد شد و فقط رتبه کنکورتان ملاک سنجش قرار خواهد گرفت.
مرتبط بخوانید : صفر تا صد قوانین کنکور سراسری برای نظام قدیم
ورود بدون کنکور به دانشگاه با دیپلم نظام قدیم
داوطلبان نظام قدیم می توانند با همان مدرک دیپلم خود به صورت بدون کنکور در دانشگاه ثبت نام نمایند. این دسته از داوطلبان امکان ورود به دانشگاه های بدون کنکور آزاد ، غیرانتفاعی ، علمی کاربردی و پیام نور را دارند همچنین می توانند در رشته های بدون کنکور محدودی که توسط واحدهای دانشگاه روزانه و شبانه ارائه می شوند ، ثبت نام کنند. لازم به یادآوری است که جهت ورود به مقطع کارشناسی پیوسته باید مدرک دیپلم به همراه مدرک پیش دانشگاهی ارائه شود و ثبت نام با مدرک دیپلم ممکن نیست اما اگر شما پیش دانشگاهی ندارید ، می توانید در دوره کاردانی ثبت نام نمایید.
سوالات شما
- نظام قدیم از چه سالی است؟
از سال 98 به بعد ، مدرک دیپلم نظام قدیم صادر نمی گردد و دانش آموزان با دریافت مدرک دیپلم دوازدهم فارغ التحصیل می شوند.
- داوطلبان نظام قدیم چگونه می توانند در کنکور سراسری شرکت کنند؟
داوطلبان نظام قدیم می توانند با ایجاد سابقه تحصیلی در کنکور سراسری شرکت کنند.