درس علوم و فنون ادبی جزو دروس اختصاصی در رشته علوم انسانی به شمار می رود. اهمیت این درس به اندازه ای بالاست که قابل چشم پوشی نیست. بنابراین شناخت روش های مطالعه اصولی و درست این درس برای رسیدن به تسلط بالاتر از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در ادامه این محتوا همراه ما باشید تا با جزئیات بیشتری از نحوه مطالعه درس علوم و فنون ادبی آشنا شویم.
شما عزیزان می توانید برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه نحوه برنامه ریزی درسی کنکور سراسری و انتخاب منابع استاندارد کنکور با مشاوران ما در ارتباط باشید تا راهنمایی شوید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
نحوه مطالعه علوم و فنون ادبی چگونه است ؟
درس علوم و فنون ادبی متشکل از چهار بخش شامل تاریخ ادبیات ، عروض و قافیه ، آرایه های ادبی و قرابت معنایی می باشد. برای اینکه بتوانید از عهده پاسخگویی به سوالات این بخش بربیایید ، لازم است که حتما برای مطالعه هر بخش از شیوه صحیح و منحصر به فردی استفاده کنید.
در ادامه به بهترین روش هایی که برای مطالعه هر بخش نیاز است ، اشاره کرده ایم.
بهترین روش مطالعه تاریخ ادبیات
بسیاری از داوطلبان و دانش آموزان با این سوال مواجه هستند که چگونه تاریخ ادبیات را مطالعه کنند. این بخش به دلیل داشتن ریزه کاری های زیاد ، کمی سخت و دشوار می باشد. با این حال بهتر است از بهترین روش مطالعه تاریخ ادبیات استفاده کنید. در ادامه به مهم ترین نکات برای یادگیری این بخش اشاره کرده ایم :
- مطالعه داستانی : تصور کنید که در حال مطالعه یک داستان هستید. برای یادگیری راحت تر این بخش ، باید به صورت یک روایت تاریخی آن را یاد بگیرید. توصیه می کنیم در هر تاریخ رویدادهای مهم ، افراد سرشناس ، خدمات افراد و… را کنار یکدیگر قرار دهید تا یک داستان بسازید.
- روش پرسش و پاسخ : این شیوه مطالعه به خصوص برای امتحانات نهایی بسیار کاربردی است. به طوری که در این روش باید برای هر پاراگراف تعدادی سوال را مشخص کنید. سپس سعی کنید به آن ها پاسخ دهید.
- پاراگراف به پاراگراف: این روش برای دانش آموزانی که علاقه مند به مطالعه پاراگراف به پاراگراف هستند ، کاربردی است. طی این روش باید هر پاراگراف یکبار به صورت روزنامه وار و بار دیگر در حد یادگیری مطالعه شود.
- خلاصه نویسی : یکی از بهترین روش های مطالعه این بخش ، خلاصه نویسی می باشد. طی این روش نیازی به بررسی تمامی جزئیات و حوادث نیست و باید نکات مهم یادداشت شوند.
- تکرار : درس علوم و فنون ادبی ، حفظی است و برای این بخش از آن نیز باید به تکرار خیلی اهمیت بدهید. مطالب را در فاصله های زمانی مختلف و به مرور تکرار کنید تا در حافظه شما باقی بماند.
مرتبط بخوانید : روش مطالعه اقتصاد برای کنکور
بهترین روش مطالعه آرایه های ادبی
این بخش 7 الی 8 سوال از سوالات کنکور سراسری انسانی و درس علوم و فنون را شامل می شود. اگر با مفاهیم اصلی در علوم و فنون ادبی آشنایی دارید اما در تست زنی ضعیف هستید ، حتما به نکات زیر دقت کنید :
- استمرار در تست زنی : برای تشخیص نوع آرایه در تست زنی و کسب تسلط کافی ، باید در تست زنی استمرار داشته باشید. آرایه ها جزو تست های مهارتی هستند. به همین دلیل حتما 4 روز و روزانه 5 تست برای این بخش تست بزنید.
- فیش برداری : برای بخش آرایه های ادبی ، بهتر است فیش تهیه کنید. به این معنی که فیش های کوچک را به صورت خلاصه و یا با یک توضیح مختصر آماده کنید تا در هر بار مطالعه آن ها را بررسی نمایید.
مرتبط بخوانید : تکنیک های مطالعه درس روانشناسی
نحوه مطالعه علوم و فنون ادبی بخش عروض و قافیه
عروض و قافیه در سوالات کنکور سراسری ، دارای 6 تا 8 سوال هستند. باید اشاره کنیم که بخش عروض و قافیه ، سخت ترین بخش از سوالات کنکور سراسری انسانی و درس علوم و فنون ادبی را به خود اختصاص داده اند. با این حال با چند روش ساده ، می توان در حل سوالات این بخش به تسلط رسید.
- روش سماعی : بهترین روش برای یادگیری بخش عروض و قافیه ، روش سماعی می باشد. با پیدا کردن قلق سماعی ، می توان تست های این بخش را در کوتاه ترین زمان ممکن حل نمود. توصیه می شود هر شب سه تست را انتخاب کرده و سعی کنید با تمرین و تکرار مداوم ، وزن آن ها را به دست آورید. پیشنهاد می کنیم از بیت های کتاب درسی خود شروع کنید. یک بیت را به صورت آهنگین و با ریتم با ضربه و با دو دست یا انگشت بر روی میز ، بخوانید. بر اساس وزن هایی که از قبل حفظ کرده اید و همینطور ریتم خواندن خود ، وزن را پیدا کنید.
- یادگیری وزن ها : در ابتدا سعی کنید وزن ها را حفظ نمایید. بهتر است وزن های پرکاربرد را یادداشت کرده و مطالعه کنید تا لحن و آهنگ وزن را به دست آورید.
- استمرار در تست زنی : عروض و قافیه سخت است و کسب تسلط بالا در آن وابسته به میزان تمرین و تکرار شما می باشد. تست های زیادی را حل کنید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.
بهترین روش مطالعه قرابت معنایی
برای مطالعه این بخش باید تمامی مفاهیم کتاب درسی را حفظ کنید. همینطور باید نثرها و بیت های کتاب درسی را نیز درک کرده و سعی کنید با حل تست های زیاد ، میزان تسلط خود را به چالش بکشید. همینطور باید مفهوم تک تک گزینه ها را نیز بررسی نمایید و اگر در درک یک مفهوم مشکل دارید ، آن را یادداشت نمایید تا بعدا به یاد آورید و آن را مرور کنید.
مرتبط بخوانید : نحوه مطالعه دروس علوم انسانی
سوالات شما
- نحوه مطالعه علوم و فنون ادبی چگونه است ؟
درس علوم و فنون ادبی متشکل از چهار بخش شامل تاریخ ادبیات ، عروض و قافیه ، آرایه های ادبی و قرابت معنایی می باشد که باید هر بخش به صورت جداگانه مطالعه شود.
- آیا برای مطالعه علوم و فنون ادبی ، حل تست های زیاد نیاز است ؟
قطعا برای یادگیری بهتر و کسب تسلط بالاتر ، باید سعی کنید تست های زیادی را حل کنید.
- نحوه مطالعه علوم و فنون ادبی و بخش آرایه های ادبی چگونه است ؟
در متن مقاله فوق به صورت کامل به نحوه مطالعه علوم و فنون ادبی و بخش آرایه های ادبی اشاره کردیم.