درس فلسفه و منطق از دروس چالشی و سخت برای برخی از داوطلبان کنکور انسانی است به طوری که اکثر داوطلبان معتقدند این درس دومین درس سخت رشته انسانی است. البته با مطالعه اصولی درس فلسفه و منطق می توان آن را به درس شیرین تبدیل کرد اما روش اصولی مطالعه این درس چیست؟ شما هم اگر در حال آمادگی برای کنکور انسانی هستید ، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا درباره نحوه مطالعه درس فلسفه و منطق راهنمایی تان کنیم.
شما عزیزان می توانید برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه نحوه برنامه ریزی درسی کنکور سراسری و انتخاب منابع استاندارد کنکور انسانی با مشاوران ما در ارتباط باشید تا راهنمایی شوید.
همین حالا تماس بگیرید
تماس از سراسر کشور 9099071612
تماس از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر، حتی ایام تعطیل
بررسی روش ها و نحوه مطالعه درس فلسفه و منطق
درس فلسفه و منطق یکی از دروس تخصصی مهم در کنکور انسانی است و داوطلبان این گروه آزمایشی برای قبولی در بسیاری از رشته ها باید درصد مناسبی را کسب کنند. در تعریف از فلسفه و منطق می توان اینطور گفت که فلسفه یعنی جستجو برای رسیدن به پاسخ و دائما باید در تلاش برای یافتن چیستی و چرایی موجودات و پدیده ها باشیم. همچنین منطق به عنوان مکمل فلسفه به معنای استفاده درست و اصولی از اطلاعات برای رسیدن به نتایج درست و علمی می باشد.
دروس فلسفه و منطق در کنکور انسانی نیاز به مطالعه اصولی دارند و شما برای کسب درصد بالا در این دروس، می توانید از تکنیک های زیر کمک بگیرید:
پیشخوانی
در قدم اول برای مطالعه درس فلسفه و منطق باید پیشخوانی دو مرحله ای داشته باشید یعنی در مرحله اول باید سرتیترها را به طور خلاصه وار بخوانید، جداول و تصاویر هر درس را مطالعه کنید و سپس در مرحله دوم، وقت بیشتری بگذارید و مطالب را کمی دقیق تر بخوانید. البته قرار نیست برای پیشخوانی کل مباحث را پیشخوانی کنید بلکه هدف این است که با مبحث به طور کلی آشنا شوید. با پیشخوانی، سرعت پیشروی بیشتری خواهید داشت و ذهن شما آماده دریافت مطالب حدید می شود.
مطالعه دقیق مطالب
بعد از پیشخوانی، باید مباحث را به چند بخش تقسیم کنید و سپس برای هر بخش ، زمان مطالعه جداگانه را اختصاص دهید. هدف از این کار ، درک عمیق تر مطالب است و قرار نیست که مبحثی را حفظ کنید. مطالب را به طور دقیق موشکافی کنید و با دقت کامل بخوانید.
مطالعه درسنامه
حتما بعد از مطالعه مباحث داخل کتاب درسی ، درسنامه را هم بخوانید و هر نکته جدیدی که داخل درسنامه می بینید را بهتر است حاشیه نویسی یا نکته برداری کنید. برای درس فلسفه و منطق ، کتاب های کمک آموزشی زیادی در بازار هستند و توصیه می شود کتابی را انتخاب کنید که درسنامه های جامع و قابل فهم داشته باشد.
مرتبط بخوانید : حذفیات منطق کنکور
نحوه مطالعه درس فلسفه و منطق – حل تست های آموزشی
بلافاصله بعد از مطالعه کتاب و درسنامه ، تست های آموزشی را حل کنید. هدف از حل تست های آموزشی ، تقویت مهارت تست زنی نیست بلکه یکی از مراحل یادگیری محسوب می شود. تست هایی که انتخاب می کنید باید سطح استانداردی داشته باشند و نیازی هم به تعیین زمان نیست. برای حل تست ها ، تلاش خود را به کار بگیرید و به سراغ پاسخنامه نروید.
بررسی پاسخنامه
مرحله بعد در نحوه مطالعه درس فلسفه و منطق ، بررسی پاسخنامه است. با مطالعه پاسخنامه می توانید به روش های جدیدی از تست زنی برسید. ممکن است شما درک غلطی از یک تست داشته باشید یا روش زمان بری در حل تست به کار بگیرید که با مطالعه پاسخنامه ، این ایرادات برطرف می شوند. همچنین توصیه می شود نکات استخراج شده از تست ها و پاسخنامه را یادداشت برداری کنید.
خلاصه نویسی
از اهمیت خلاصه نویسی در یادگیری بهتر مطالب غافل نشوید و حتما بعد از تمام کردن یک مبحث ، آموخته های خود را خلاصه نویسی کنید. می توانید در روزهای آینده هم برای مرور کلی و سریع مباحث ، از برگه های خلاصه نویسی شده استفاده کنید.
حل تست های زماندار
بعد از تمام مراحل فوق ، نوبت به حل تست های زماندار می رسد. زمان حل تست زماندار حداقل یک روز بعد از یادگیری یک مبحث است تا اطلاعات و حافظه خود را بسنجید. حدود 20 تست مرتبط با آن مبحث را انتخاب کرده و زمان هم در نظر بگیرید. سپس باید در آن زمان ، به تمام تست ها پاسخ دهید. با این کار ، هم مباحث را مرور می کنید و هم مهارت تست زنی خود را تقویت خواهید کرد.
نحوه مطالعه درس فلسفه و منطق – مرور و تمرین
مرحله آخر در نحوه مطالعه درس فلسفه و منطق ، مرورهای منظم است و نباید این مرحله را نادیده بگیرید. با مرور منظم ، مباحث از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل می شوند و مطالب را فراموش نمی کنید. برای مرور ، حدود نیم ساعت در روز را اختصاص دهید و برای آخر هفته ها نیز یک آزمون حل کنید.
رعایت پیوستگی و ترتیب دروس منطق
پیوستگی و ترتیب دروس منطق را رعایت کنید و دروس را صورت ترتیبی مطالعه کنید زیرا این درس به صورت پیوسته است و اگر درس قبلی را کامل یاد نگرفته باشید ، نمی توانید درس جدید را یاد بگیرید.
مرتبط بخوانید : معرفی جامع و بازار کار فلسفه
شناسایی مباحث مستقل فلسفه
یکسری از مباحث فلسفه مستقل بوده اما بعضی دیگر از مباحث دارای پیوستگی هستند. فصل های مستقل شامل فلسفه و زندگی و زندگی بر اساس اندیشه می باشند و اگر مدت کمی تا کنکور باقی مانده است و درس نخوانده اید ، حتما این دو درس را بخوانید.
نحوه مطالعه درس فلسفه و منطق – آشنایی با مباحث تست خیز
مباحث تست خیز فلسفه و منطق را شناسایی کنید و در برنامه ریزی مطالعاتی خود ، زمان بیشتری را به مطالعه این مباحث اختصاص دهید. دروس تست خیز فلسفه عبارتند از:
- آغاز تاریخی فلسفه
- نگاهی به تاریخچه معرفت
- خدا در فلسفه
- عقل در فلسفه
- فلسفه در جهان اسلام
سوالات شما
- نحوه مطالعه درس فلسفه و منطق برای کنکور به چه صورت است؟
تکنیک های مطالعه اصولی درس فلسفه و منطق را در این مطلب به طور کامل شرح داده ایم.
- از درس فلسفه و منطق در کنکور انسانی چند سوال طراحی می شود؟
دروس فلسفه و منطق مجموعا از 20 سوال در کنکور انسانی تشکیل شده اند.
- برای درس فلسفه و منطق روزانه چند ساعت وقت مطالعه اختصاص دهیم؟
ساعات مطالعه روزانه دروس فلسفه و منطق بستگی به سطح یادگیری شما دارد اما بهتر است حداقل یک روز در میان این دروس را مطالعه کنید.